Nasi kerabu Kadok , Kelantan ..

 

Kat Kelantan ni , banyak giler kedai makan nasi kerabu yang sedap sedap. Kena pandai cari … Kena rajin bertanya gak .. heee.. Bukan pe , kang kata sedap .. bila makan .. lain pulak kan ? Kiranya lain tekak lain perutnya .. hee …

Ari ni , aku tapau nasi kerabu yang pernah aku makan dulu .. Aku dah pernah citer dalam blog ni awal aku kawin dulu.. Lama tuuuu .. hehehehe ..

Sedap sangat ke ? Tak la saaaannggatt tapi aku suka sebab … Bakar kat situ gak .. Kat Kelantan ni , mmg bakar kat situ gak.. Takde la sejuk bila makan …

Dah selesai makan .. Rasanya , ok ok laaaa .. Kira abis gak la.. Tapi bak kata bapak aku , aku ni telan apa saja .. Patut la Qhaliff ikut cara aku , telan apa saja ! Asalkan halal … heee..

18 ulasan:

  1. bro, aku selalu singgah sini.. mmg terbaik..

    BalasPadam
  2. Waaaaa... sedapnyer... Nak jugakkkk :(

    BalasPadam
  3. adoi teringin plak nasi kerabu ni...

    suka sgt nasi kerabu.mmg cari org kelantan punya.

    nasinya biru dek kerana daun lemuni.bukannya pewarna biru biasa.

    tu yg best tu,natural colour

    BalasPadam
  4. sedapppnyaaa.. love nasi kerabu walaupun bukan org kelate hehe

    http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. tengok makanan je rase pening sekarang nie, padahal mmg suka makan, Allah tarik nikmat sekejap..doakan ye smooth sailing pregnancy...

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/02/morning-sickness-semasa-mengandung-10.html

    BalasPadam
  6. kalu mama.. mmg berjeliro la mkn situ.. sedap.. eh.. tekak cam ben gak ke.. main telan janji kenyang... hahaha

    BalasPadam
  7. bro BA ada kat kelantan lagi ker.....payah bebeno nak jumpa bro BA.

    BalasPadam
  8. memang sedap nasi kerabu kedai yg bro BA snap ni....segar dari ladang....kawasan batu 11, ketereh. lama tak pekena nasi kerabu kat kedai nih

    BalasPadam
  9. Kelantan dan Ganu memang gini la abg Ben :) Syok ! Saya org ganu , kalu balik ganu gila makan dibuatnye :) Semua kedai sedap la . Ikut la pandai cari sedap la :) Mungkin sebab berjiwa sana kot . Ikut pada citarasa org la kan ^_^

    BalasPadam
  10. Kelantan dan Ganu memang gini la abg Ben :) Syok ! Saya org ganu , kalu balik ganu gila makan dibuatnye :) Semua kedai sedap la . Ikut la pandai cari sedap la :) Mungkin sebab berjiwa sana kot . Ikut pada citarasa org la kan ^_^

    BalasPadam
  11. Sedapnya. Aish terliur la pula :D

    BalasPadam
  12. Perghhh..nmpk segar saja. Seleranya :)

    BalasPadam
  13. eh, nasi nya nampak mcm len je ni.mungkin ni style kat sane kot

    BalasPadam
  14. Lama tak pekena nasi kerabu.. Teringin pulak tetiba..

    BalasPadam
  15. DULU SLALU GAK MAKAN KT SINI KALAU NK P KB.. TAPI SKANG MEMBER DH BLAJAR KT JEPUN.. JARANG DH TURUN kb HUHU

    BalasPadam
  16. Nasi kerabu?Yang dibakar tu apanya?

    BalasPadam
  17. abg Ben.. nasi krabu kadok ni dah dekat dah ngan umah sy.. mmg pagi2 penuh la kat situ.. tp sy jarang beli kat situ.. slalunya beli yang kat jambatan sg. ketereh.. kat situ pun best gak..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009