Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 14 Februari 2013

Nasi kerabu Kadok , Kelantan ..

 

Kat Kelantan ni , banyak giler kedai makan nasi kerabu yang sedap sedap. Kena pandai cari … Kena rajin bertanya gak .. heee.. Bukan pe , kang kata sedap .. bila makan .. lain pulak kan ? Kiranya lain tekak lain perutnya .. hee …

Ari ni , aku tapau nasi kerabu yang pernah aku makan dulu .. Aku dah pernah citer dalam blog ni awal aku kawin dulu.. Lama tuuuu .. hehehehe ..

Sedap sangat ke ? Tak la saaaannggatt tapi aku suka sebab … Bakar kat situ gak .. Kat Kelantan ni , mmg bakar kat situ gak.. Takde la sejuk bila makan …

Dah selesai makan .. Rasanya , ok ok laaaa .. Kira abis gak la.. Tapi bak kata bapak aku , aku ni telan apa saja .. Patut la Qhaliff ikut cara aku , telan apa saja ! Asalkan halal … heee..

18 komen :

Eraz Fadli berkata... [Reply to comment]

bro, aku selalu singgah sini.. mmg terbaik..

Cik Nurul Siezuka berkata... [Reply to comment]

Waaaaa... sedapnyer... Nak jugakkkk :(

Cik Eka berkata... [Reply to comment]

adoi teringin plak nasi kerabu ni...

suka sgt nasi kerabu.mmg cari org kelantan punya.

nasinya biru dek kerana daun lemuni.bukannya pewarna biru biasa.

tu yg best tu,natural colour

Pinkbubblegumprincess berkata... [Reply to comment]

sedapppnyaaa.. love nasi kerabu walaupun bukan org kelate hehe

http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

eray berkata... [Reply to comment]

tengok makanan je rase pening sekarang nie, padahal mmg suka makan, Allah tarik nikmat sekejap..doakan ye smooth sailing pregnancy...

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/02/morning-sickness-semasa-mengandung-10.html

mama maman aka yana berkata... [Reply to comment]

kalu mama.. mmg berjeliro la mkn situ.. sedap.. eh.. tekak cam ben gak ke.. main telan janji kenyang... hahaha

Amir Aiman Akashah berkata... [Reply to comment]

bro BA ada kat kelantan lagi ker.....payah bebeno nak jumpa bro BA.

Amir Aiman Akashah berkata... [Reply to comment]

memang sedap nasi kerabu kedai yg bro BA snap ni....segar dari ladang....kawasan batu 11, ketereh. lama tak pekena nasi kerabu kat kedai nih

NurulMirotic[NSHS] berkata... [Reply to comment]

Kelantan dan Ganu memang gini la abg Ben :) Syok ! Saya org ganu , kalu balik ganu gila makan dibuatnye :) Semua kedai sedap la . Ikut la pandai cari sedap la :) Mungkin sebab berjiwa sana kot . Ikut pada citarasa org la kan ^_^

NurulMirotic[NSHS] berkata... [Reply to comment]

Kelantan dan Ganu memang gini la abg Ben :) Syok ! Saya org ganu , kalu balik ganu gila makan dibuatnye :) Semua kedai sedap la . Ikut la pandai cari sedap la :) Mungkin sebab berjiwa sana kot . Ikut pada citarasa org la kan ^_^

Wahidah BME berkata... [Reply to comment]

Sedapnya. Aish terliur la pula :D

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata... [Reply to comment]

ayam bakar..tu yg sedap tu..

Prince berkata... [Reply to comment]

Perghhh..nmpk segar saja. Seleranya :)

Solehah Shamsuddin berkata... [Reply to comment]

eh, nasi nya nampak mcm len je ni.mungkin ni style kat sane kot

Rosmiza Ali berkata... [Reply to comment]

Lama tak pekena nasi kerabu.. Teringin pulak tetiba..

MawardiYunus berkata... [Reply to comment]

DULU SLALU GAK MAKAN KT SINI KALAU NK P KB.. TAPI SKANG MEMBER DH BLAJAR KT JEPUN.. JARANG DH TURUN kb HUHU

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

Nasi kerabu?Yang dibakar tu apanya?

Unknown berkata... [Reply to comment]

abg Ben.. nasi krabu kadok ni dah dekat dah ngan umah sy.. mmg pagi2 penuh la kat situ.. tp sy jarang beli kat situ.. slalunya beli yang kat jambatan sg. ketereh.. kat situ pun best gak..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI