Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 15 Februari 2013

Tandas cantik vs Tandas luas ..

 

Semalam aku gi rumah sorang makcik ni .. Aku perasan dia baru renovate rumah dia .. Cantik dan luas . Dan menariknya , tandas dia besar giler ! Luas dan bersih ..

Aku tanya dia mengapa buat tandas ni dibuat besar sangat ? Bukan ramai pun yang tinggal .. Dia sorang jer .. Dan kat belakang rumah tu pun dah ada bilik air yang selesa ..

Tau apa jawapannya ?  Persediaan untuk dia dimandikan nanti , bila tiba masanya ..

Dan aku terkedu .. Insaf .. Kita buat rumah seolah olah tak nak tinggalkan dunia ..

12 komen :

mama maman aka yana berkata... [Reply to comment]

org tua mesti fikir gitu kann... kita yg muda2 nih mmg tak sedar bila masa dipanggil..:)

Aiman Aziz berkata... [Reply to comment]

Renungan kite bersama :))

-www.aimancool.com-

AHMAD AFIQ berkata... [Reply to comment]

btl jugak too. jawapan terbek

Ibu Amirul berkata... [Reply to comment]

tu bagi yang paham persediaan apa yg mak cik tu maksud kan...
kalau yang dungu mesti dia tanya balik... "persediaan untuk dimandikan? kenapa plak?"

wifenavy berkata... [Reply to comment]

Astaghfirullah... Ya Allah ampunkan aku.. Memang tak penah terpikir.. yg terpikir nak luaskan dapur sebab senang org pompuan kumpul dan bersiap kat dapur time kenduri..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

tindakan yang kecil dan sedikit tetapi memberi kesan yang banyak dan besar..ajal itu pasti..bila?menjadi rahsia Allah namun persediaan itu mesti..

||Sis aLeaSaRa|| berkata... [Reply to comment]

huhu jwpn makcik tu mmg terbaik!zmn la ni buat toilet tiru mcm hotel sampai x nk dh kuar dr toilet cantik sgt.

tp buatlah toilet mhl mcm style hotel,brgn jubin,lampu,sink mahal2,saiz toilet lak kecil cinonet..akhirnya x leh tmpgkan kite mandi ms nk dikafankn :)

Sukma Haron berkata... [Reply to comment]

terpana sekejap....

Azura berkata... [Reply to comment]

Tak pernah terfikir. Betul juga kan, nnt nak dimandikan tak payah nak ditutup2 dengan tirai lagi. Ada rumah sendiri, InsyaAllah nak buat macam tu...

Solehah Shamsuddin berkata... [Reply to comment]

betul apa yang makcik tu cakap. insaf~

nurul kausar berkata... [Reply to comment]

Btol abgben.. Mak saya pon ckp cmtu buat tndasbesr

nurul kausar berkata... [Reply to comment]

Btol abgben.. Mak saya pon ckp cmtu buat tndasbesr

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI