Tandas cantik vs Tandas luas ..

 

Semalam aku gi rumah sorang makcik ni .. Aku perasan dia baru renovate rumah dia .. Cantik dan luas . Dan menariknya , tandas dia besar giler ! Luas dan bersih ..

Aku tanya dia mengapa buat tandas ni dibuat besar sangat ? Bukan ramai pun yang tinggal .. Dia sorang jer .. Dan kat belakang rumah tu pun dah ada bilik air yang selesa ..

Tau apa jawapannya ?  Persediaan untuk dia dimandikan nanti , bila tiba masanya ..

Dan aku terkedu .. Insaf .. Kita buat rumah seolah olah tak nak tinggalkan dunia ..

12 ulasan:

  1. org tua mesti fikir gitu kann... kita yg muda2 nih mmg tak sedar bila masa dipanggil..:)

    BalasPadam
  2. Renungan kite bersama :))

    -www.aimancool.com-

    BalasPadam
  3. tu bagi yang paham persediaan apa yg mak cik tu maksud kan...
    kalau yang dungu mesti dia tanya balik... "persediaan untuk dimandikan? kenapa plak?"

    BalasPadam
  4. Astaghfirullah... Ya Allah ampunkan aku.. Memang tak penah terpikir.. yg terpikir nak luaskan dapur sebab senang org pompuan kumpul dan bersiap kat dapur time kenduri..

    BalasPadam
  5. tindakan yang kecil dan sedikit tetapi memberi kesan yang banyak dan besar..ajal itu pasti..bila?menjadi rahsia Allah namun persediaan itu mesti..

    BalasPadam
  6. huhu jwpn makcik tu mmg terbaik!zmn la ni buat toilet tiru mcm hotel sampai x nk dh kuar dr toilet cantik sgt.

    tp buatlah toilet mhl mcm style hotel,brgn jubin,lampu,sink mahal2,saiz toilet lak kecil cinonet..akhirnya x leh tmpgkan kite mandi ms nk dikafankn :)

    BalasPadam
  7. Tak pernah terfikir. Betul juga kan, nnt nak dimandikan tak payah nak ditutup2 dengan tirai lagi. Ada rumah sendiri, InsyaAllah nak buat macam tu...

    BalasPadam
  8. betul apa yang makcik tu cakap. insaf~

    BalasPadam
  9. Btol abgben.. Mak saya pon ckp cmtu buat tndasbesr

    BalasPadam
  10. Btol abgben.. Mak saya pon ckp cmtu buat tndasbesr

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009