Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 30 April 2013

Agak-agak la nak tipu pon !

 

Tgk gambar pertama .. Tengok kat FROM tu .. Bila klik details , kantoi !!!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Zain jadi mangsa ‘drama’ MasterChef ?

 

Sian .. Tak pasal pasal aku pon join ‘marahkan’ dia ! Bukan sebab dia marahkan Chef tapi sbb ego ! Tapi bila dia kata banyak suntingan , maka aku maafkan la dia .. Dan aku pon nak mintak maaf la kat Zain .. Tapi tunggu raya boleh ? Hahaha .. Guwau je bro ! Maaf la yer kalau terkutuk lebih tu.. Salahkan ASTRO sbb dia yang sunting lebih lebih ! Hahaha ..

 

Zain Saidin

Gambar dari Sinar Harian , isi pun dari Sinar Harian . Kang tak bagi kredit , dia marah .. Kata amik tak bagitau .. Ni aku bagitau .. SINAR punya ? Ke perlu buat banner agar semua pembaca tau ? Hehehe .. Guwau je .. Eh , makin pro BN nampak ? Hahahaha ..

Ok , berbalik ke isu ZAIN .. Er .. nak kata apa ? Nasi dah jadi bubur ! Masyarakat lebih suka tonton benda yang dah disunting cam berita dan juga cerita macam ni .. Haa , tengok JODOH ? macam tu laa .. kan kan ? Heheh ..

Baca sendiri la kat SINAR ni .. Klik SINI .. Buat Zain , jangan marah marah .. Saya pernah di tempat anda .. Memang geram dan bengang .. Tapi depan anda ada kamera ! Kena ingat tu .. Diorang apa pedulik ! Asal rating naik .. Akhirat , belakang cerita ..

PROMOSI 15% SEMPENA HARI IBU

 

-IKLAN-

20130428_122301

Alpha lipid Lifeline™dapat meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit dan dijamin HALAL.

Alpha lipid Lifeline™adalah susu kolostrum dengan kualiti tinggi (GRED 10) formula unit yang lebih mudah diserap cepat dan berkesan 100% ke dalam system penghadaman berbanding kolostrum jenama lain

Pada usia senja, bonda kita mengalami perlbagai penyakit..

Seperti :

  • Gout
  • KencingManis
  • Buahpinggang
  • Alzheimer
  • Strok
  • DarahTinggi
  • Keletihan
  • Sakit lutut
  • Gastrik
  • Batu karang
  • ingkatkan Daya Ingatan / IQ
  • Dan Sebagainya

Hadiahkan Supliment kesihatan kepada Bonda tercinta dengan Alpha lipid Lifeline Bonda sihat dan ceria..

Wang bukan segalanya..Tunjukkan kasih sayang anda dengan memastikan mereka sentiasa sihat ..

Kami juga ada mengeluarkan Alpha Lipid Lifeline jenis Capsul dan Tablet.

Dapatkan sekarang dengan PROMOSI 15% setiap item dari Alpha lipid..

Hubungi kami, Kami sedia membantu ..

Hayati – 019 232 5102

Fikri – 019 232 5120

FB – http://www.facebook.com/hayati.fikri.1

Semakin nak ajak merayau..

 

Awal pagi .. cukup tidur dah dia .. Tidur semalam , kul 8 malam .. Bangun  4 pagi .. kacau orang !!! Kul 5 tidur balik ..Kul 7 pagi bgn .. Ajak daddy jalan jalaaann ..

Opsss .. kereta tu tak bergerak yer ..  Dia goyang je lebih ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 29 April 2013

Tak perlukan Kak Ton !!

 

Haaaa .. tanpa produk Kak Ton , kami anak beranak , tetap comel .. Kaaaannn !!

Jimat duit ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila blogger otai masakan sudah amuk !

 

Tu diaaa.. Abis semua sudip , kuali , periuk belanga berterbangan di dapur itu ! Waduhh.. bisa banget neh ! Heheh.. Kalah kontroversi MasterChef yang si Zain sudah marah marah itu .. Hahaha ..

Apa kes lak ? Haaa .. Sebenarnya selalu sangat dah berlaku .. Sekali dua ok la.. Tapi kalau selalu sangat , kesian la kat kami yang bergelar blogger ni .. terutama yang cari makan dengan blog .. Cam aku .. hahaha ..

Kalau nak gunakan blogger untuk kasi ‘laris’ produk anda , kena la win win skit .. Jangan ingat keluarkan ‘muka’ kat majalah tu dah memadai .. Kalau blogger tu lom top atau popular , lain la.. Tapi kalau dia dah ada nama dan pengikut sendiri , haaa.. kena la bijak berdiskusi .. Confirm la blogger tu akan promote dalam fb , blog mahupun twitter .. termasuk adik beradik yang ada di whatsapp tu ! Free promosi gitu ! Dapat apa ? Glamer sat ? Syarikat tu confirm la untung skit dari segi pemasaran yang percuma tu ..

Blogger akan dapat trafik tinggi kalau keluar majalah ? Hurmm .. Trafik tinggi tu , aku tak rasa la .. Tapi pembaca baru , mungkin .. Namun , masih tidak setimpal .. Sekurangnya bagi la token bergantung pada populariti blog tu ..

Hurmm .. Nak upkan blog bukan mudah ! Bukan sehari dua ! Lainlah buat blog lucah atau letak video lucah .. Confirm laris punya ! hehe.. guwau ! Jangan buat okeh !

Ok , apa kes ni ? Sila baca di blog Mat Gebu.. Beliau dah meluahkan pendapatnya dan juga rakan rakan seperjuangan .. Aku pun nak join sama walaupun takde majalah sudi offer aku .. Hahahaha ..

Baca di www.tiffinbiru.com untuk mengetahui apa kesnya ..

Pasni berlari lak !

 

Perghhh.. dah tak kasi pegang tangan daah skg ni !!! Haaaaa .. Pasni , mesti mengejar lak aku ..  Sambil dukung adik dia ? Erkk ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila wanita tercantik dunia 2013 dipilih ..

 

Dari Mstar Online … “ Gwyneth Paltrow baharu saja menerima gelaran wanita tercantik dunia 2013 menerusi kaji selidik yang dilakukan majalah People. “.

Pada mula aku dengar ‘pertauliahan’ ni di radio , aku tergamam .. Takkan kot ? Abis hilang dah ke artis bollywood tu ? Ramai je lagi yang lawa dari minah ni ..

Baru baru ni aku tengok Iron Man 3 .. bila tengok dia , tercari cari gak tang mana layaknya merangkul anugerah berprestij tu ? Ahaaa… Apakah ketika dia memakai baju robot tu ? Erk ..

Inilah manusia .. Boleh buat apa saja yang mereka nak bila punya kuasa .. Yang tak bersalah , boleh bersalah . Yang bersalah , rileks jer.. Suci murni lagi gitu ! Katanya la ..

Bila artis berpolitik ..

 

Azhar Sulaiman .. Hurmm .. Samada betul atau tidak , ko tak perlu la beria nak siap bersumpah gitu ..  Ko beria nak bukak aib orang ke ? Alahai.. Dulu masa jadi artis , takde buat dosa ke ?

Norman Halim … Haih , dia ni rela tengok anak bangsa dia leka dengan hiburan yang melalaikan ke ? Cukup cukup dah laa .. Kita ini atas dunia sementara jer .. Takkan ada orang nak pasang speaker dan stereo dalam kubur ko tu nanti ..

Faizal Tahir .. Dulu aku tak suka dia ni .. Tapi ternyata dia lebih bijak dari dua orang diatas tu ..

Ac Mizal ? Ni tak yah kata apa dah .. Tengok dari cara pemakaian dia dalam tv pon dah tau camana dia berfikir ..

Seperti seorang anak berkata kat mak ," Tak nak la gi sekolah .. Nanti cikgu rotan !".

Jawab si emak tu lak .. " Aik , belum gi sekolah dah tau nak kena rotan ??  Cikgu rotan bila kita nakal , malas .. kalau jd budak bijak ,takkan cikgu nak rotan kan ?".

Takut pada byg byg sendiri kah ? Apakah kita nk tgk artis atau anak kita pakai microwave atas kepala seperti ada artis pakai baru baru ni ?

Nak tgk kah anak anak dara di Malaysi ni ,seluarnya semakin sendat dan baju makin singkat lalu berkeliaran sana sini siang malam ?

Peranan mak bapak juga kah ? Peranan kita apa pulak ? Ahh .. Ke nak kata gini .. “ Lantaklah ,bukan anak aku pun eh ? “.. Apakah kita cuma akan ada anak ? Cucu ? Anak buah ?

Bayangkan masa depan negara kita dgn melihat keadaan sekarang ni .. Muzik .. filem .. rancangan tv .. Sapa yg kawal ?

Yang lain ? Fikir sebelum keluarkan pendapat .. Kita pandang sekarang dan bayangkan masa depan ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ahad, 28 April 2013

Sepetang dgn pakcik Qhaliff

Hehee .. gi Masjid Putra td ..Jumpa adik ipar di sana ..Lama tak jumpa ..Wife la rindu kat adik dia ni haa ..

Qhaliff pon sekali dua je baru jump pakcik dia ni ..Yelah, masa lahir dulu pakcik dia masuk maktab polis ..Ni dah abis ,baru dpt jumpa ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila anak ajar bapak dia !

Hurmmm ...hurmmm .. Apasal aku kaitkan dgn halia ?? Hehehe ..rasanya ramai dah tau kot ??

Buat yg tak tau ..leh google dlm blog ni pastu jangan kutuk aku yer..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kehebatan Alpha Lipid Lifeline

 

-iKLAN-

cats

Alpha Lipid mengandungi komponen bioaktif yang sgt banyak yg telah menunjukkan kesan kesan; pemusnahan bacteria di dalam salur makanan ( bermula dari dalam mulut sehingga ke bahagian dubur ), kesan perlindungan ke atas hati, memperbaiki daya ingatan, dan mengurangkan symptom depresi / tekanan.

Anti bodi semulaja di dalam Alpha Lipid Colostrum ini telah dibuktikan secara klinikal bahawa ia berkesan terhadap pelbagai jenis pathogen (kuman / bakteria pembawapenyakit ).

Kolostrum tidak mempunyai kesan negatif tetapi hanya ada kesan positif iaitu melindungi dan meningkatkan sistem imun kita.

KehebatanAlpha Lipid SD2

Semakin ramai yang telah berjaya menurunkan berat badan.Tapi masih ramai yang was2 atau tidak percaya dgn keberkesanannya . Kenapa masih ragu2 ?

Produk kami mempunyai insurans sbyk 36 juta ringgit dan kami sangat yakin dgn kemampuannya. Dapatkanlah produk kami daripada pengedar yang sah supaya andatidak tertipu dan tidak mendapat kesan sampingan yang mungkin memudaratkan.

Jana pendapatan LUMAYANdengan Alpha Lipid

  • Yuran keahlian hanya RM60.00 seumur hidup.
  • Dapat beli mana-mana produk dengan harga ahli yang lebih murah.
  • Dapat jana pendapatan sampingan & berpeluang meraih BONUS bernilai lebih ratusan ringgit setiap bulan!!

· Jangan lepaskan peluang sertai kami!!

PERTANYAAN boleh hubungi kami :

Hayati – 019 232 5102

Fikri – 019 232 5120

FB – HayatiFikriAlphalipid

Gara-gara takde duit kecik !

 

Geram .. Bengang.. Marah ? Marah tu tak la .. tapi meluat ! Apa ceritanya ?

Aku sekeluarga baru balik dari Tesco ..  Beli barang dapur. Ingat nak makan dulu sblm balik rumah .. Tapi segalanya musnah dek kerana .. hurmm … 

Aku order nasi ayam claypot kat food court di situ .. Wife kasi makan Qhaliff dulu .. Kira aku makan dulu barulah turn aku jaga Qhalifff .. hehe

Dah siap.. Dia hulurkan nasi tu pada aku .. Dan aku hulur RM50 kat dia.. Sesungguhnya itu saja duit yang ada pada aku .. Pada wife , sama gak .. Takde kecik dah ..

“ Takde kecik. Dalam tu semua besar .Gi beli air dulu . Nanti datang . “. Penjual yang aku rasa bukan orang negara ni gayanya berdasarkan  lorat bahasanya ..

Hurm.. Aku pandang dia .. Dia tarik sikit makanan tu ke dalam .. Kelihatan dia tak de usaha langsung untuk tolong carikkan .. Aku pulak yang kena cari tukar untuk dia ..

Aku terus kembali ke tempat duduk dan ajak wife balik .. Dalam hati aku .. “ Ko je la makan nasi tau .. Banyak lagi kedai ada .. “.

Bukan berkira sangat .. tapi kalau dia usaha skit , confirm aku tak buat begitu .. Sungguhpun dia tak dapat tukar , aku leh gi carik ! Tapi ni nak tanya kat ‘jiran’ dia pun tidak .. Hurm .. Nasib ko la labu ..

Kenangan di Pesta Buku 2013, PWTC

 

Photo

Lama tak gi PWTC .. hehe .. Dulu selalu laaa sebabnya ? Hahaha .. Sila rujuk entri bermula 2009 .. tau la kenapa .. heee ..

Hehehe.. tak sangka ada yg kenal dan ajak bergambar di sana semalam.. Segan aii ..hahaah .. Ada la gak bergambar 3-4 kali .. Terasa retis jap ..hahaha

Terima kasih kerana menegur sapa ..Tak puas berjalan sbb wife pening kepala lak . Maklumlah , mengandung...

Nanti nak gi lagi !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sabtu, 27 April 2013

Sapa tembam lagi ?

Terima kasih kerana memilih aku ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Beradap la skit ..

 

Hurm .. Sebelum tu , ada seorang lelaki cina dan kawan kawannya nak duduk kat tempat aku duduk tu tp dia bertanya dulu dan aku jawab dgn senyuman.

Sambung part 'adik U' kita tu .. Kalau budak sekolah , aku faham gak tp adik kita ni dah masuk U .. Pastinya jauh lebih tinggi pendidikannya ..heee ..

Masa adik tu bgn utk beredar ke tempat kawannya ,aku bagi pesan yg agak terkesan skit hingga wife aku pun tak sangka aku cakap gitu ..Letih sebenarnya dgn orang orang gini ..

Ikutkan aku malas nak tegur tp kalau tak tegur skg , sampai bila nak gitu ?

" Dik , lain kali beradap skit .. Tanya la dulu sblm nak duduk ..".

Katanya , dia ikut kawan je.. Dah kawan dia letak pinggan dan nak duduk situ ,dia follow je la..

Aku kata tak pe .. Dan terus makan .Dia minta maaf dan berlalu ..Sebenarnya mesej aku tu untuk mamat guard kat sebelah dia gak .. Aku tgk dia terus palingkan muka dan wat dek .. Spesis ni lama dah tau perangai dia .. Tu pasal sindir je ..

Hurmm .. macam macam ..Yang langgar kita dgn beg ,wat dek ..Haih.. Macam duk dlm hutan moden je skg ni ..

Aku tak kata aku bagus .. Mesej ni pon utk aku jugal ..Sama sama beringat ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

School Holiday SALE

 

-iKLAN-

School Holiday Poster (2)

Assalammualaikum, Salam sejahtera, n Annyeonghaseyo

Kami di Jeju TnT mengalu-alukan rakyat Malaysia untuk bercuti di Korea Selatan ..


SCHOOL HOLIDAY SALE daripada 25/5 ~ 9/6.. Group tarikh seperti berikut :

  1. 25/5 ~ 29/5 (5D4N) = 35/pax
  2. 31/5 ~ 4/6 (5D4N)  = 35/pax
  3. 4/6 ~ 8/6 (5D4N)    = 35/pax

Harga runtuh with private charter bus for the whole trip 5D4N for only RM1330/pax. Yup only RM1330/pax. 
Kids 4-12 just RM930/pax.
Baby under 3, Free of charge

RM1330/pax Include :

  • Accommodation (twin @ triple with private bathroom & internet)
  • Meal (L,D)
  • Transport from, and to Incheon Airport.
  • Private bus for whole trip in Seoul, n Nami Island
  • Ferry to Nami Island.
  • Entrance fee.
  • Info about Solat n Qiblat.
  • Guide fee.

Before this,
For 1~3 pax in a group, you all dah jimat almost RM6++/pax
For 4~10 pax in a group, you all dah jimat almost RM3++/pax
Untuk yang sudah mempunyai tiket tetapi tarikh tidak kena dengan group yang kami sediakan, jangan risau, kami sedia membantu anda.
Berminat, boleh PM or email us for itinerary

Now everyone can Holiday to Kimchiland, free-and-easy :) . Untuk lebih lanjut sila ke SINI

Sebab tu , budak !!

Amboi .. kusyuk dpt tgk UPIN IPIN.. tak kisah dah apa pun jua yg dtg .. haha..
. Cer amik tablet tu... Ha..pakat dua dua laaa kejar aku ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jumaat, 26 April 2013

Tak nampak pon comel ?

Gigi tak de pon lagi tp dah ada awek puji .. Aku siap tunjuk otot lagi haaaa ... Haaaampeh !!

Ahhaha ... Rileks ..aku bukan dahaga pujian yer ..

Pengajarannya , tak yah gwiyomi pon org tetap kata kita cute sbb mmg dah cute !!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kehebatan Alpha Lipid Lifeline

 

-iklan-

cats

Alpha Lipid mengandungi komponen bioaktif yang sgt banyak yg telah menunjukkan kesan kesan; pemusnahan bacteria di dalam salur makanan ( bermula dari dalam mulut sehingga ke bahagian dubur ), kesan perlindungan ke atas hati, memperbaiki daya ingatan, dan mengurangkan symptom depresi / tekanan.

Anti bodis emulaja di dalam Alpha Lipid Colostrum ini telah dibuktikan secara klinikal bahawa ia berkesan terhadap pelbagai jenis pathogen (kuman / bakteria pembawapenyakit ).

Kolostrum tidak mempunyai kesan negatif tetapi hanya ada kesan positif iaitu melindungi dan meningkatkan sistem imun kita.

KehebatanAlpha Lipid SD2

Semakin ramai yang telah berjaya menurunkan berat badan.Tapi masih ramai yang was2 atau tidak percaya dgn keberkesanannya . Kenapa masih ragu2 ?

Produk kami mempunya iinsurans sbyk 36 juta ringgit dan kami sangat yakin dgn kemampuannya. Dapatkanlah produk kami daripada pengedar yang sah supaya andatidak tertipu dan tidak mendapat kesan sampingan yang mungkin memudaratkan.

Jana pendapatan LUMAYANdengan Alpha Lipid

  • Yuran keahlian hanya RM60.00 seumur hidup.
  • Dapat beli mana-mana produk dengan harga ahli yang lebih murah.
  • Dapat jana pendapatan sampingan & berpeluang meraih BONUS bernilai lebih ratusan ringgit setiap bulan!!

· Jangan lepaskan peluang sertai kami!!

PERTANYAAN boleh hubungi kami :

Hayati – 019 232 5102

Fikri – 019 232 5120

FB – HayatiFikriAlphalipid

Tu dia gigi Qhaliff !!

Heeee.. demam nak tumbuh gigi eh ? Tumbuh dah sebatang kat bawah tuu .. Bersungguh dia nak tutup dgn lidah dia ..

Patutnya mak dia menjerit je bila dok menyusukan dia ..Hahaha...

Sengih je dia lepas gigit mak dia .. Bapak dia kata apa ? Sengih gakk ler ..

Pasni kena ajar gosok gigi lak..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Benarkah ? Apa pendapat anda ?

 

Hurm ..ada aku tanya sorang doktor pakar baru baru ni ..Katanya amik 3 serangkai punya suntikan utk baby pon dah memadai ..

Hurmm .. apakah anak kita dijadikan bahan ujikaji ? Bila jadi apa apa , punyaa susah nak dptkan penjelasan .. Akhirnya , kita jugak dipersalahkan. ..haih..

Semoga ALLAH lindungi anak cucu kita ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khamis, 25 April 2013

Ibu Qhaliff jeles dah !

 

Heehehe .... Jeles kah ibu bila melihat kesweetan kami ini ?? Hehehe..

Tak ponn ..heheeh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tamo bangun dia ..

Di KFC Alamanda , Putrajaya .. Wife teringin nak makan ayam .. hurmm ..okeh je aku..

Sampai Alamanda , Qhaliff dah lena sangat .. Dari parking hingga aku abis makan ayam 3 ketul , dia di dada aku tuu !!

Lenaaaaaa ...Bila aku abis makan , baru dia jaga !! Huwaaaa.. lenguh badaann ku ini ..

Seronok aih tidur lagu tuu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dulu aku pelik..

Pelik la camana ada parents tak kisah anak kecil mereka rosakkan laptop , hp dan mcm mcm lagi ..

Skang , aku faham dahh .. Bakal tambah sorang lagi , aku bertambah fahaaaammm !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ajak wife tgk movie ..

 

IRON MAN 3 dah keluar !!!! Ajak wife ..dia ok je ..Tapi tetiba kensel ..

" Tak yah la bang .. Kang asyik terbayang lak muka Iron Man tu .. Dah la dok mengandung .. "

Sat nak bayang .. erk .. Tak yah laa.. Duk diam diam kat umah .. huhu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kacau orang sangat !

Wife kata Qhaliff terjaga kul 3 pagi setelah tidur jam 9 mlm.. Terjaga dan main sorang sorang ..

Aku mmg tak sedar apa sebab sangat penat minda dan fizikal ..hehehe ..

Tapi aku bangun gak sbb dia mai kacau aku ..Pelik memula sbb biasanya dia kacau aku , jam dah kul 6 ..tp ni awal lagi..

Lepas bagi susu botol .. Terus tidur sampai skg !!! Lenaaaaaa diaaaa .. Oooo..nak susu rupanya .

Biasanya menyusu badan tp sbb wife dh pregnant ,susu tak byk dah kot .. Tu tak puas si Qhaliff .. siaann.. sabar je dia ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Rabu, 24 April 2013

Larik !!!

Masa utk belajar ! Terus bwk lari flash card dia ..hahaha .. Berat nak belajar nehhh ..

Tapi bila Upin Ipin ...dari dapur terkedek kedek datang cari dan mengesan dari mananya suara ituuuu .. Dan terus layaaann ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Letih dengan mat motor celah celah ni !

 

Geram aihhh .. Seharian aku tensen pasal menda yang aku tak buat ! Aku tensen sbb tak pasal pasal dok fikir nak gi report polis ke tak ? Bukan pe , kalau nak gi report .. kena bawak wife sekali sbb wife tuan punya kereta dan kena gi Balai Polis Jalan Bandar , Kuala Lumpur .. Jauh woo.. Aku kat Sepang .. Penat nak drive dah dengan hujan lebat lagi ..

Menariknya kan .. diorang yang jatuh bodoh akibat celah celah kereta , nak tuduh aku yang langgar lak ! Kalau aku langgar , confirm kereta ada kesan langgar  .. Ni aku belek dari depan hingga belakang.. Satu apa pon takde .. Tergaru kepala jap .. Dah jadi CSI detective jap ..

Ada aku suruh diorang gi report kalau benar aku langgar diorang .. Hingga jam 7 malam ni , takde lagi laporan polis dibuat keatas kereta aku .. Aku malas nak report sbb nanti bukak kes ..  Lagi pun kereta aku takde apa apa langsung.. Langsung ! Pelik kan ?

Tunggu hingga jam 12 malam .. Kalau takde gak , sah diorang takde lesen dan .. fikir la sendiri .. Penat dah nak fikir dan layan mat motor yang mencelah tanpa hiraukan nyawa sendiri tapi suruh orang hiraukan !

Rileks la daddy ..

Hurm .. tensen gile aku kalau bawak kereta skg ni ..Bawak elok elok , ada pulak yg bawak serupa ..hurmm ..

Bila diorg wat silap ,kita pulak nak disalahkan ! Grrrr ...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Makan cam orang besar ..

Tamo dah mkn ala ala baby sangat skg ni.. Roti , berselera koooo.. Oats tamo sgt tp tetap kena bg disamping buah buahan ..

Hurmm..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Selasa, 23 April 2013

Berhantukah rumah itu ?

 

Hurm .. Baru-baru ni kecoh gak la kat rumah anak-anak dara tu. Aku tak tau la puncanya tapi menurut jiran aku tu , ada budak kena rasuk. Entah kena rasuk atau tekanan jiwa , wallahualam sbb dengarnya dia dah dibuang kolej 2 bulan lalu tapi takde sapa tau .. hurmm .. Datang jugak la 3 bijik kereta peronda polis awal pagi tu.. Tak silap kul 1 pagi ..

Dan aku perhati baru baru ni , sorang demi sorang keluar dari rumah tu. Aku nampak ada je kereta datang ke rumah tu dan punggah barang ..

Akhirnya , dah 4 hari rumah tu sepi tanpa penghuni .. Bila aku lalu depan rumah tu terutama malam hari , meremang bulu roma.. Samada sekadar mainan perasaan atau …

Yang pastinya , baru baru ni .. aku lalu depan rumah tu , malamnya aku mimpi seram.. Aku terjaga jam 3 pagi dan tak nak tidur dah ! Kenapa ? Bila tidur , mimpi aku tu bersambung berkali kali .. Sangatlah mengevilkan aku .. Bestnya , bila aku terjaga.. Aku terus update status pasal mimpi aku tu.. hehe .. Sat nak carik ..

Tak jumpa dah .. Tapi aku masih ingat.. Mimpi tu berkisarkan sebuah asrama yang mana belakang asrama tu terdapat sebuah rumah besar yang tak siap dan di depannya ada kawasan lapang yang ditumbuhi lalang ..

Setiap malam , mmg akan terdengar suara , bayang bayang dan adakalanya ternampak perempuan berambut panjang berdiri di tingkap sambil memegang sesuatu.

Pelajar yang dah lali dengan situasi tu sedaya upaya buat tak tau tapi akhirnya keadaan jadi kucar kacir bila ada yang dah meracau tak tentu arah.

Akhirnya bantuan pawang atau bomoh digunakan. Rupanya , di kawasan tanah lapang tu punya misteri yang dasyat ! Dikorek tanah tu , terdapat puluhan rangka manusia !

Tadaaaaa … takut tak ? Haaaa … Aku kata dah ! 3 kali bersambung wehhh .. Aku tak leh nak tidur sbb confirm sambung mimpi tu .. Grrrr…

Wife baru suh gi tapau maggie kambing .. Heee.. Aku kata esok je la makan.. Bukan pe , Qhaliff dok tidur .. Paham paham je la.. lewat sangat dah ni ..

Buat lawak la diaaa ..

 

Tadi aku ke showroom Nissan yang terletak di Presint Diplomatik , Putrajaya.. Er , aku bukan gi sorang jer je .. wife ngan Qhaliff pon ada sama .. Pakej .. hehe .. Nak usha satu kereta ni ..

Dalam dok promoter Nissan  (nama dia Danial.. Sangat membantu orangnya ) tu terangkan aku pon menyampuk .. Aku cakap dan terus cakap .. Promoter tu anggukan kepala .. Dan ,Qhaliff yg berada dlm pangkuan aku pon turut sama anggukkan kepalanya berkali kali ...hingga aku stop cakap , dia pon henti angguk ..

Wife yang tergelak kecik tgk kelakuan dia. Aku sedar kelakuan dia tu tp control macho skit ..Maklumlah ,tgh deal kereta ..kena serius ..

Promoter tu pandang je Qhaliff sambil anggukan kepalanya gak .. Hahaha .. adoiiii... Anak aku sorang nehh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kalau aku masuk MasterChef ..

 

Tu pasal aku tamo masuk ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Hasil seni mak aku ..

 

Qhaliff jd mangsa mak aku ..hahaha.. Bedak sejuk hand made okeh !! Mak aku dulu mmg suka pakai .. Ngan aku aku dulu terlibat sama kena .. Skang cucu dia lak ..

Tapi ada kebaikannya ..sejuk skit badan Qhaliff .. lenaaaa je tdoo ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ramai benar sakit perut di pagi hari !

 

 

Adoi .. sakit jiwa aku tengok .. Aku pun lambat gak .. Tapi kalau dah lambat tu , terima je la hakikat .. Nak memecut laju hingga boleh mengancam nyawa orang lain tu , melampau sungguh laaaa ..

Maaf cakap la yer .. Aku bukan nak kata lelaki ni baik sangat atau bagus sangat bila memandu tapi mmg tau dah lelaki camana bila memandu kan ? Haaa .. Yang buat aku garu kepala bila perempuan yang memandu serupa litar F1 ni !! Tengok muka dari cermin belakang , suci jer ! Tapi bersungguh nak potong kereta aku .. Padahal depan nun , kereta dok bersesak !! Nak gi mana ? Takkan semua emergency case kot ? Kot ye emergency , lain kali pasang siren kat kereta tu .. Tak de la aku nak mengumpat dalam hati ..

Nasihat … Kalau dah lambat , biar je laaa .. Baik sampai pejabat dari sampai hospital !! Redha jer .. Salahkan diri sendiri sbb tak disiplin .. haihh ..

Menariknya , bila berlaku kemalangan .. tau pulak nak teriak dan call laki time tu ! Masa memandu , tak hengat dunia langsung ! Caitt..

Setahun berapa hari punya perangai ..

 

Dah berebut makanan ngan bapak dia.. Dah pandai nak buat org ketawa .. Dan pastinya mengekor mak dia , bila dia tau mak dia ada di rumah .. Mmg meraung kalau tak nak amik dia ..

Rasuah dia dgn buah epal .. dia terus ok ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 22 April 2013

Gemuk kembali selepas ini !

 

Hurm.. Aku ada hingga hujung tahun je untuk dapatkan apa yang aku nak .. Pasni , adik Qhaliff keluar .. mmg susah dah sbb nak kena jaga dua baby ! Perghh .. Terfikir camana nak usung dua baby dari umah aku ke rumah mak aku , sendirian ! Bukan mudah tapi ramai dah ibu berjaya melakukannya ..

Hurmm .. Hari tu , waktu Qhaliff nak mencecah 7-8 bulan , badan aku mmg dah tembam cam Qhaliff skang . Tapi setelah diprovoke oleh rakan seperjuangan , aku nekad untuk kembali ke saiz asal .. Hahahaha ..

Satu lagi masalah ialah , $$ … Bila dah tambah sorang lagi bermakna ada yang perlu dipotong dan perlu dibuat penambahan .. Hurmm… Apakah perlu korbankan workout di gym ? Kat rumah dah ada pon set workout cuma ‘feel’ tu takde ..

Harapnya , aku berjaya kekal cam sekarang la.. Bukan apa .. Tak selesa bila badan naik.. Mengah satu hal .. Kena tukar seluar, baju lagi woo.. Confirm jadi XXL ! Tak sanggup kooo ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI