Zain jadi mangsa ‘drama’ MasterChef ?

 

Sian .. Tak pasal pasal aku pon join ‘marahkan’ dia ! Bukan sebab dia marahkan Chef tapi sbb ego ! Tapi bila dia kata banyak suntingan , maka aku maafkan la dia .. Dan aku pon nak mintak maaf la kat Zain .. Tapi tunggu raya boleh ? Hahaha .. Guwau je bro ! Maaf la yer kalau terkutuk lebih tu.. Salahkan ASTRO sbb dia yang sunting lebih lebih ! Hahaha ..

 

Zain Saidin

Gambar dari Sinar Harian , isi pun dari Sinar Harian . Kang tak bagi kredit , dia marah .. Kata amik tak bagitau .. Ni aku bagitau .. SINAR punya ? Ke perlu buat banner agar semua pembaca tau ? Hehehe .. Guwau je .. Eh , makin pro BN nampak ? Hahahaha ..

Ok , berbalik ke isu ZAIN .. Er .. nak kata apa ? Nasi dah jadi bubur ! Masyarakat lebih suka tonton benda yang dah disunting cam berita dan juga cerita macam ni .. Haa , tengok JODOH ? macam tu laa .. kan kan ? Heheh ..

Baca sendiri la kat SINAR ni .. Klik SINI .. Buat Zain , jangan marah marah .. Saya pernah di tempat anda .. Memang geram dan bengang .. Tapi depan anda ada kamera ! Kena ingat tu .. Diorang apa pedulik ! Asal rating naik .. Akhirat , belakang cerita ..

19 ulasan:

  1. heheee...tengok dorang nie memang sama macam citer JODOH..kesian ..kesian :P

    BalasPadam
  2. assalamua'alikum.
    haa tu diaa..terlupa kamera manusia, sesama manusia yg nampak je. tak teringast langsung ada buku diari kehidupan yg tak terkata lengkapnya ia.

    takut

    T_T

    BalasPadam
  3. tu la..sekali fikir pon ada logik jugak..dorang kan kejar rating..

    BalasPadam
  4. Zain pun satu, dah tahu ia cuma rancangan realiti, tak perlu rasanya nak melenting sampai hilang respek kat juri. cuba Zain berada di tempat juri, boleh jamin Zain akan berlaku adil? anyway, kita hormat orang, orang hormat kita. kalau kita hormat orang, tak ada isu macam ini. tak perlu nak salahkan sunting-sunting tu. tanya pada diri, pada masa itu kita rasa apa? ego?

    Pendapat saya saja.

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    BalasPadam
  5. Betul tu...tgk JODOH tu dah menunjukkan the real ASTRO...hehehe

    BalasPadam
  6. tapi dia tetap tak respek juri..

    BalasPadam
  7. As Salam En Ben. Cuma sedikit teguran..Jangan asyik nak salahkan ASTRO. Sy pembaca setia blog En Ben. cuma perhati dari jauh. Tapi byk entri pasal burukkan ASTRO. Last2 langgan jugak ASTRO kan? Hari tu ade jugak pegi rakaman Karoot Komedia X kan? ASTRO punye production house tu. renung renungka....jangan suka cari salah orang lain..yess..En Ben banyak pengikut yang menyokong En Ben..Dulu saya suka baca blog En Ben tapi makin hari isi kandungan blog makin melampau2 lagi2 melibatkan ASTRO @ "ASTERUK".
    SEKADAR TEGURAN. BE POSITIF.
    AS SALAM..

    BalasPadam
  8. @Shazmie Ali Salam En. Shazmie ..

    Terima kasih la kerana jadi pembaca setia dari jauh .. Benarkah pembaca setia ? Kalau benar , komen tang MAKIN HARI ISI KANDUNGAN BLOG MAKIN MELAMPAU LAGI LAGI MELIBATKAN ASTRO .. Bro , cer kira berapa banyak pasal astro kebelakangan ni ? Cerita pasal Qhaliff lagi berlambak okeh ? JAngan suka suka je nak komen tanpa fakta ..

    Kedua , saya langgan astro sebab tetamu dan anak .. Boleh kira berapa kali aku tengok ASTRO ni .. Kalau ada company lain , lama dah aku guna .. Boleh je guna yang HACK , tapi aku fikirkan soal keberkatan ..

    Karoot Komedia tu bro , ni habaq mai .. Aku gi sbb pelawaan penerbitnya yang juga kawan aku .. Kalau bukan dia , aku pun tak gi aihh .. Buang masa je tunggu lama lama kat situ ..

    Dan yang terakhir , YANG SALAHKAN ASTRO tu dalam entri ni ialah Zain .. Gi la baca betul betul .. Ke baca dari jarak jauh gak ?

    Terima kasih kerana sudi menjadi pembaca setia ..

    BalasPadam
  9. Ntahnya Ben melalutla isi blog ko skg UBAH la apela. NAk berblog jadik independent apa kat dalam hati diam2 sudah takde la org lain menyampah ke apa.

    Pro BN la apela. Ape kena mengenala Astro, Sinar HArian dan BN bro.....

    BalasPadam
  10. @Nor Akma Puan ,ini blog BEN ASHAARI yang punya .. Nyampah kalu , jgn baca ..

    Dan kalu tak tau apa apa , jangan menyampuk .. Gi bukak mata luas luas .. Segalanya ada kaitan dari mula aku berblog hingga sekarang ..

    Aiyooo.. Melalut apa ko neh ? Tak tau , cakap tak tau .. Kang tulis terus terang , anda juga tak puashati ..

    Terima kasih kerana singgah ..

    BalasPadam
  11. Trima kasih En Ben. sy cuma bg tguran..jgn mudah melenting. should be profesional..

    BalasPadam
  12. Terima kasih En Ben...cuma satu teguran..u s a senior blogger should be positif n profesional...xsalah terima teguran dr yg muda..

    BalasPadam
  13. Ape la korang nie.. Aku rasa entry nie takde masalah ape pon. Okey jer..

    BalasPadam
  14. Trima kasih En Ben. sy cuma bg tguran..jgn mudah melenting. should be profesional..

    BalasPadam
  15. Dia cuma alih bahasakan 'you' kepada 'awak'. Ramai orang yang tak tahu tentang bahasa inggeris ni.

    Al least dia berani menegakkan pendirian dia.

    BalasPadam
  16. Assalamualaikum en.ben..
    eyka pon TeRmarah zain sbb kureng ajar dgn chef.. and kata2 dia agak pedas gak.. tapi alhamdulillah.. dah tau kebenaran disebalik kaca tv.. :P


    semoga xder lagi isu panas tentang masterchef nie.. hehhee..

    BalasPadam
  17. Saya mungkin bias. Sebagai peminat dia of cos saya tak marah dan tak baking dia dalam masa yang sama sebab saya faham tu semua 'realiti tv' je. Tapi ibu punyalah tak suka dengan dia sekarang. Kesian! Biasalah tu... sabar jelah kan.

    BalasPadam
  18. ishh...ni entry pasal zain...nape komen x berkaitan zain pon ada dalam entry ni...aiyyoo...masalah org2 camni.

    BalasPadam
  19. pahnie xmo rr baca komen2 bg fenin jer...bek tgk gambar qhaliff cjux jer hati...:-)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.