Rabu, 31 Julai 2013

Penyakit berjangkit kembali !!

 

Mula mula anak yg buat .. Tercabar ayah mereka !! Lalu cuba mengkiutkan diri seberapa boleh !!!! Heehehe ...

Sapa paling kiut ??? Ok laa, .. aku terimaaaaa .. aku kan ????

Published with Blogger-droid v2.0.10

" Sayang , abang nak nikah sorang lagi boleh ? "

" Tak boleh ek ?? Ok la.. Redha jer . Oh ya .. Esok abang outstation yer.. 4 hari gitu . Ada laporan lembu giler meroyan kat Australia .. ok ? Nak kirim apa apa tak ? Madu pon boleh .. "

Published with Blogger-droid v2.0.10

Operator Hotline Maybank sibuk sangat ke ?

 

Hurmm .. semalam kata hari ni leh settle isu kes duit tersangkut tu tapi bila wife rujuk hari ni , dia kata paling awal 3 hari dan paling lewat 7 hari !  Perghh..

Ok , isu tu dah settle .. Kena tunggu la .. Apa nak buatkan ? Nasib baik amik loan kereta pon dengan Maybank. Jadi , suruh je si pengutip hutang  ( tak sampai sehari dah call tanya bila nak bayar duit kereta ! ) rujuk pada bank mereka sendiri !

Ini isu lain lak .. Asal aku call atau wife call HotLine Maybank , confirm kena tunggu punya laaa lamaaaa …

Semalam , aku call .. aku siap tawaf padang depan komplek Mahkamah Keadilan Putrajaya tu sementara tunggu panggilan dihubungkan pada operator bertugas ..

Aku fikir positif je la.. Mungkin operator diorang bergilir solat Terawikh kot .. Sabar je laa .. apa lagi boleh buat kan ? Nasib baik bila dah dapat dihubungkan , layanan mesra diberikan. Ok , dimaafkan.

Hari ni , wife lak call untuk mengetahui tindakan susulan laporan tu .. Dia pon kena tunggu ! Hahahaha.. lama koooo .. Takkan solat Terawikh gak kot ? Ke mmg talian sibuk 24 jam .. Wahh.. dasat la gitu ..

Dan layanan operator pon ok cuma tak bestnya kena tunggu sehingga 7 hari sebab katanya duit tu masuk dalam safe box ! Huk alohhh .. boleh gitu ? Tak kisah laa… Janji aku tau , aku bayar dah duit kereta ! Jangan kata aku tak bayar sudah .. Mau gak jadi Wolverine  nanti ..

Aku ada tweet mengenai kes lambat jawab ni .. sbb kalau guna prepaid , confirm abis punya kredit yang ada tu .. Ada kawan respon kes sama berlaku padanya .. sian …

Buat operator bertugas .. kalau anda sibuk , mintak majikan tambah lagi operator bertugas.. Kalau tak sibuk tapi pura pura sibuk , ingat la tentang keberkatan gaji yang anda terima tu jer .. hehehe ..

Terima kasih dan selamat hari raya ..

Kejam benar aih..

 

Operasi pembersihan dah dilakukan semalam .. Nyamuk sudah tiada ? Hurmmm .. Walaupun tiada kesan gigitan pada badan Qhaliff , namun nyamuk tidak henti menyerang badan aku ! Lazat sangatkah ??

Pelik tapi benar.. Kenapa nyamuk tidak menyerang wife ?? Dia tidur dengan penuh ketenangan tetapi aku ?? Asyik jaga untuk perhatikan Qhaliff .. adehhh ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tiada alasan untuk tidak update blog !

 

Anda seorang blogger ? Ingin update blog tapi tiada masa ? Walaupun sekadar gambar dan sebaris dua ayat pon tak mampu ? Oh , anda nak berleter panjang lebar baru puas eh ? Gitu .. Kalau gitu , tunggu anda putus cinta baru ada masa .. hehehe .. Guwau ..

Sebenarnya , masa tu ada .. Malah sekarang ni pelbagai cara ada untuk update blog .. Ada yang guna email dan terkini , guna app terutamanya yang guna Android . Yang tak mampu beli tu , maka guna je la laptop atau pc jiran anda ..

Terkini dari rakan blogger yang minta aku jengok ke blognya ..

image

Aku yang baik hati ni ( kononnya laaa kan ) , gi la jengok ke blognya. Kot la nak kasi hadiah sempena raya ni sbb dapat puasa penuh sebulan .. hehehe .. Tak penuh laaa.. Kantoi sehari sebab darah tinggi naik .. Terpaksa buka untuk makan ubat .. huhu .. Silap makan masa berbuka .. Apa nak buat .. Darah tinggi , jangan dibuat memain .. Kang blog aku bersawang kang .. Korang nak masuk baca pon takut sbb tuan punya dah meningga dunia.. Haaa ..

Ok , sambung .. Bila aku masuk ke blognya .. Tadaaa ..

image Owh .. dia dah guna Blogger Droid untuk update blog guna hp .. Baguslaahhh .. heheheh .. Puan Yulia pasni teruskan merajinkan diri la yer .. hehehe .. Tahniah kerana berjaya mengurangkan alasan utk bermalasan dalam kehidupan ini ..

‘Sayangi Diri Anda Untuk Menyayangi Yang Tersayang’

 

-iklan-

Assalamualaikum wbt…

Apa khabar semua pembaca blog Brader Ben??? Semoga uolls semua dalam limpahan rahmatNya lebih-lebih lagi di 10 hari terakhir Ramadhan yang penuh barakah ini…

Dalam entry yang lepas iolls ada kongsikan tentang 4 jenis supplemen yang amat baik untuk kesihatan para wanita iaitu Energizing Soy Protein [ESP], Omega Guard, GLA Complex dan Ostematrix tuh kan kan kannnnn….

Perihal secara ringkas tentang ESP ada iolls kongsikan di sini manakala untuk GLA Complex pula di sini dan di sini… ughhh… hover sunggoh sampai 2 kali iolls membebel tentang GLA… mana taknya, GLA Complex ni sememangnya mendapat sambutan hangat kebaboommm… mungkin kerana fungsi dan manfaatnya yang teramat relevan dan signifikan bagi kesihatan dalaman wanita yang juga berupaya menyerlahkan keyakinan dan ketrampilan luaran…

Now, apa pula fungsi dan kebaikan Omega Guard?? Jom kita berkenal-kenalan dengan supplemen pelbagai guna nih…

clip_image002

  • Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
  • Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik
  • Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan
  • Omega Guard Shaklee lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA
  • 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA
  • Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Manfaat Omega Guard Shaklee…..

  • Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  • Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  • Mencegah salur darah dari tersumbat
  • Omega 3 dapat mengelakkan strok
  • Mengekalkan tekanan normal darah
  • Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  • Mengurangkan sakit kepala
  • Merendahkan kolestrol
  • Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
  • Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  • Mengawal masalah obesiti
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  • Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
  • Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
  • Membantu menyihatkan paru-paru
  • Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  • Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
  • Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
  • Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
  • Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
    Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
    Memelihara fungsi-fungsi sendi
    Mencegah penyakit gout

Last but not least, jom tengok apa kata mereka yang telah mengamalkan pengambilan Omega Guard Shaklee nih… and bagi yang berminat pula, jangan malu-malu untuk contact iolls yer ^_^

clip_image004

Disclaimer : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Salah mak bapak Qhaliff ?

 

Dia takut nak naik … Tapi bila dah naik , tamo turun .. Wife masukkan duit , menda ni bergerak .. dia takut dan nak keluar terus ! Adehhh … Aku jangka dahhh ..

 

Sebelah mainan ni , ada mainan kereta lak .. Ada stering kooo .. Aku masukkan dia ke tempat duduk.. Tamo dia .. aku tunjuk kat dia stering .. Terus masuk dan tak nak keluar ..

Aku paksa dia keluar .. Mula nak menangis. Tapi sat je aku pujuk terus ok .. Salah aku kan ? Bukan kan ? Wife laa yang bersalah sbb tak larang aku ! Haaaa ..

Selasa, 30 Julai 2013

Duit tersangkut di mesin la pulak !

 

Nak bayar duit kereta la kononnya tadi . Maka gi la  ke Maybank Putrajaya .. masukkan duit kat mesin cash deposit ni .. tup tup , keluar 'mesin tergendala dan ada resit keluar ..

Pada mulanya , aku cuba nak tranfer jer ke akaun pihak ketiga . Berulang kali cuba , gagal .. Orang makin ramai beratur belakang aku. Terus keluarkan cash dan ke mesin deposit.

Berbalik pada kejadian tu .. Kebetulan ada ' pengawal  ' yg bertugas dok keluarkan duit dari mesin  .. Aku tanya dia apa yg perlu dibuat .. Dia suruh call customer service .. Aku pon call .. Lamaaaanyaa kena tunggu .. Duit punya pasal , aku sabar ajaaa ..

Akhirnya,  dapat gak ckp ngan pegawai bertugas .. Dia tanya macam macam antaranya  no id mesin , no akaun pihak ketiga dan nama .. dan settle .. Kalau berlaku pada korang , pastikan ada resit dan dapat no id mesin tu .. sbb mereka akan tanya untuk buat tindakan susulan .. Pastikan terus call tau .. Jangan tunggu sampai rumah baru nak call

Dia suh tunggu besok .. tunggu sms yg bgtau dah clear atau sebaliknya  ..

egaaaa..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Lambat berbuka ..

 

Berbuka ala kadar kat rumah dulu.. solat .. pastu gi Alamanda .. hehee..Saja makan kat luar.. kasi wife rehat ..

Kat Alamanda , makan di Black Canyon .. pastu , gi beli beg .. hehe.. Utk  SG Note 8.0 ni saja dah 3 beg !! Huh ...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jus Kesihatan untuk Qhaliff

 

Lama dah ada kat aku tapi lom pernah nak bagi kat dia sbb nanti dia abiskan semua ! Aku pon nak jugakkk ! Hahahhaa …

Nak dijadikan cerita , tadi aku bagi la sesudu dan dia suka la pulakkk ! Tunggu suapan kedua tapi tak boleh ! Satu sudu je untuk budak budakk ! 2 sudu untuk daddy nanti lepas berbuka ..

Jus Kesihatan dari Duta Herbs ni mengandungi ekstrak buah tin , madu , kurma , habbatus sawda , sarang burung , anggur merah , kismis merah , buah badam dan buah delima .. ada lagi ! Stevia dan air .. hehe ..

Stevia tu apa ?? Sat aku google ..Oooooo .. tau dahhh …tau dahh ! bagus rupanyaaa stevia ni .. Nak tau ? Gi la google sendiri ! Heheheh .. bagus wooo .. kalau tak google, korang tak tauuu wooo.. melainkan korang dah tau la.. hehehe ..

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut , sila ke www.anjassari.com .

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Beraya dengan LAZADA ..

 

Dulu , aku selalu nampak iklan LAZADA ni di Facebook tapi belum pernah masuk ke laman web rasmi mereka iaitu LAZADA.COM.MY . Maka hari ni , buat pertama kali aku masuk ke sana untuk ‘ lihat’ sendiri apakah kebenaranya yang pernah aku dengar mengenainya iaitu mereka menjual produk dengan harga diskaun yang cukup berbaloi ..

2013-07-29_1234

Seperti yang korang tau , aku kan baru je beli power bank tapi bukanlah beli di Lazada sbb aku tak tau lagi pasal Lazada ni .. Bila aku masuk tengok di laman web mereka , ternyata produk yang dijual di sini sangat menarik perhatian aku dan jauh lebih murah dari beli di luar sana .. maksud aku beli kat kedai la .. Tak caya ? Leh gi SINI utk tengok sendiri !

Produk yang mejadi ‘hot’ ketika ini ialah  :

Double Sided Pan

 remico-8423-162601-1-product

Garment Steamers

clip_image002

 

Lomo Camera

clip_image001

Tablets

clip_image002

 

Aqua Pix Waterproof Camera

clip_image004

Sempena Aidilfitri yang bakal menjelang nanti , LAZADA ada buat promosi khas utk mereka yang tercari cari produk utk meriahkan lagi sambutan raya ni .. hehehe ..

syoknya_raya_blogpost

Macam macam produk ada  di Lazada ni .. siap dengan diskaun yang berbaloi sekali .. Antara barangan yang ditawarkan termasuklah peralatan dapur, barangan bilik tidur, buku agama dan buku masakan, fesyen serta tawaran eksklusif barangan elektronik.

Terpikat ? Aku pon.. tab dia murah murah tuuu .. huhuh.. Macam nak beli satu je utk Qhaliff .. amacam ? Camana nak beli ? Tonton video Youtube ni untuk mengetahui cara cara membuat pembelian di Lazada ..

Bagaimana pulak dengan penghantaran ? Perkhidmatan pembelian secara online yang disediakan oleh Lazada termasuklah penghantaran percuma ke seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak , dasar pemulangan dan pertukaran dalam masa 14 hari serta jaminan harga terendah , dan pada masa yang sama mengekalkan jaminan penuh pembuat untuk semua produk mereka.

Perkhidmatan bayar waktu terima turut disediakan di Lembah Klang dan sesetengah kawasan di Semenanjung Malaysia. Para pelanggan boleh menyemak sama ada mereka layak dengan memasukkan poskod mereka semasa mendaftar keluar ..

Amacam ? Tengok jer lagi ? Gi la masuk dan tengok apa produk yang menarik hati.. kalau berkenan , tunggu apa lagi kan ? Heheee ..

Dendam ku , terbalas jua akhirnya !

 

Dah dua hari aku dan Qhaliff diserang dek nyamuk yang tak tau berapa ekor sebenarnya sbb tak kelihatan ! Seolah olah diserang dengan nyamuk halimunan gitu haaa ..

Terkini , hujung hidung Qhaliff jadi mangsanya ! Ini membuatkan aku marah !! Yolah , dah macam badut lak nampaknya .. hahahah

 

Aku letak Qhaliff dalam bilik bacaan/solat .. Dan aku mengamuk di ruang tamu .. Abis aku sembur satu rumah ..huhu… Manakala dalam bilik , Qhaliff jadi nyamuk lak ! Huwaaa..abis semua dia sepahkannn ..

Akhirnyaaa .. akhirnyaaa .. akhirnyaaa .. mampuss koooo .. Memula tu , dia pengsan jer.. aku tengok dia bergerak lagi .. Aku bunuh dia dengan cara kejammm sekaliii .. Yelah , dia dah bikin badan aku ini uerparut .. Ilang kecomelan badan ku ini dan juga kaki Qhaliff.. huhu ..

Haaa.. dah tak rasa dahhh kena gigit dek nyamuk .. Memula aku ingat aku ada pertalian darah ngan nyamuk .. Yelah , aku ngan Qhaliff je kena gigit.. Wife tak pon .. adehhh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Terkejut beruk ?

 

Hehehe .. Selain dari jaga muka , aku dah mula amalkan amik makanan kesihatan tambahan .. Baca dah kan semalam ? Ala yg Ephyra tuuuu .. hehehe .. Cer tengok entri semalam .. confirm jumpa kenapa dan mengapa aku amik ..

Tapi tu la.. muka jaga dah .. dalaman pon jaga dah . Gym je lama tak gi .. Perut dah semakin naik .. Memang nak kasi naik skit berbanding sebelum ni kurus skit.. ala ala kpopoyeh  je rupa badan aku .. tamo arhhh .. Nak ala ala WWE punya badan .. Baru gempah sehhh ..

InshaAllah .. selepas abis Syawal nanti , operasi membakar lemak kembali .. antara sebab lain , siku aku yang sakit ari tu hinggakan aku nak workout pon tak leh , dah ok .. Mungkin sbb aku amik Ephyra tu .. dan pastinya kerana ALLAH laa kannnnn ..

Aku terkejut beruk tu sbb tengok perut aku kat cermin .. Dah macam perut gajah jantan bunting dah ni…

Bila sana sini tembak menembak !

 

Semakin banyak lak kes tembak orang ni di negara kita. Bak kata PDRM , keadaan terkawal lagi .. Aku tak nak persoalkan apa mereka kata cuma aku risau jer .. Yelah , zaman ni , asal tak suka je terus upah orang .. pukul ke .. bunuh ke.. Tak ke naya gitu ? Haih .. nak bagi sakit hati orang pon dah takut skang ni .. hahaha .. Maklumlah , kita ni cakap kadang kadang rasa ok jer.. tapi ‘diorang’ lak terasa lebih ..

Jadi , perlukan aku mencari ‘perlindungan’  ? Mana yg sesuai untuk aku eh ?

Yang ni ? Ganas sangattt ..Nampak macam aku pemburu itik lak ..

Yang ni , bawak gi Syria atau Mesir ..best ni ! Belasah si Syiah tuuu ! Huhuh..

Yang ni pon leh tahan nii. huhuh .. Takkan aku nak beli ni dan usung gi lepak kat GSC kot ? Adeh ..

Yang ni ? Kecik sangat.. Tak bergaya langsung.. Macam koboi lak rasanya .. Wild wild west gituuu .. hehehe .. Tak cool .. Ni dah moden ..

Yang ni ? Aku bukan Terminator ! Nampak lipas pon dah segan .. Apa cerita ! Huhuh ..  Semua tak sesuai untuk aku ni .. Dah tu nak guna lagu mana ?

Pasang bodyguard ? Macam takut mati la pulak kan ?

Rasanya …

Banyakkan berdoa dan tawakal pada Allah .. Semua manusia mati ..

Dah boleh ajak bergaduh !

 

Leh tahan budak sorang ni .. Garang pon satu hal ! Hahahah .. Kelakar tgk dia marah .. hahaha .. Asal dia marah je , aku terus wresling ngan dia .. hahahah .. syok wooo .. Badan dia yang ‘berotot’ sana sini buatkan aku nak gigit jer .. hahaha .. Nasib baik puasa .. Dia tak pe laaa .. tak posa .. hehehe ..

Photo

Sat gi sambung gaduh ngan dia .. Hehehe .. Bila suami jaga anak .. Nasib baik hero.. kalau heroin , aku jugak kena lepak kat dapur .. huhu ..

Suami kena belasah ? Owh ,biasa la tu ..

 

Kalau isteri kena belasah dek suami , bukanlah perkara luar biasa di zaman ini .. Kalau suami kena belasah ? Suami tu lelaki yer .. Lelaki kena belasah dengan isterinya ? Waduhhh .. apa kes ? Apakah si isterinya memiliki black belt color hitam ? Dasat dasat . Salah guna ilmu niii … hehehe..

Antara punca ialah tak nak belikan baju kurung yang baru ! Hahahahha.. Sampai gi belasah suami eh ? Haaa.. Kan dah si suami report polis .. Risau je dapat baju baru yang bernombor lak .. hehehe .. Akai ada , tamo gunaa.. Guna gak nafsu !

Hati hatilah atas tindakan kita. Syaitan dh digari tapi kenapa masih berperangai seperti syaitan merasuk diri ?

Sebuah kereta untuk anakku , Qhaliff !

 

“ Asyik tengok daddy memandu jerr ! Boring laa .. Nak gak memandu kereta sendiri kan ? “

Bak kata Mail Upin Ipin , “ Layan jerr… “ ..

Dalam kereta , asyik dia menguap dan keboringan .. Asyik tidur , tidur dan tidur .. Tak pun Upin Ipin .. huhu ..

Photo

aqhbn1`gv `11q ( tu Qhaliff yang taip.. sempat pukul curik bapak dia punya laptop ) ..

Photo

Akhirnya aku mengalah … Aku belikan jua untuknya !! Demi .. kasih  pada anak .. huhu

Daddy beli stering dan gear dulu eh .. Hon tu pakej .. Nanti tahun depan punya besday , daddy belikan tayar lak .. satu satu ek ? Pastu kita cantumkan , dapatlah Mercedes lampu biawak ! Haaa.. Lampu belalang zaman tu tak laku dah .. huhuh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Layari Internet Tanpa Had dengan Hot Tiket Internet

 

poster 20x30

Tak lama lagi dah nak Raya dah. Setiap tahun aku pasti akan balik ke kampung di Kelantan untuk beraya dengan seisi keluarga di sebelah wife. Tak sabarlah nak meluangkan masa bersama keluarga di kampung. Kalau dulu tu memang susahlah nak bertemu dengan ahli keluarga yang lain melainkan ketika Hari Raya. Dengan adanya internet, kalau rindu dengan mak ayah mertua  di kampung tu bolehlah ‘video-call’ nenek menggunakan Skype.

Tapi, tak semua kampung ada capaian internet lagi. Ada sesetengah kampung yang masih takde internet. Untuk generasi muda-mudi yang sentiasa melayari FB, Twitter, Instagram mesti ramai yang akan kecewa dengan problem ‘no internet connection’ di kampung. Macam manalah kita nak update makanan raya kat instagram kalau takde internet? Atau tweet kat kawan “selamat hari raya”?

Berita baik buat mereka yang ingin senantiasa berinternet di Hari Raya Aidifitri nanti .. 24 jam dengan berinternet tanpa henti gitu .. Er , macam aku gak la.. hehehehe .. Apakah berita baik itu ? Hehehe ..

Sempena Aidilfitri , NEW Hotlink Internet Hot Ticket memperkenalkan UNLIMITED internet !! Maknanyaaaa , korang atau aku boleh melayari internet tanpa had dengan harga yang murah iaitu RM15 and dan boleh guna selama 15 hari ! Kiranya sehari RM1 ..

Kuota yang diberi ialah 500MB tapi bila dah penuh 500MB tu tak bermakna korang tak leh berinternet dah ! Masih boleh cuma kelajuannya tidaklah selaju sebelum itu tapi bagi aku , kalau guna untuk check FB sikit-sikit , Whatsapp ,atau Instagram, ok dah tu, kan ?

Kalau nak kekalkan kelajuannya , beli 2 Hot Ticket. Bila beli 2 , boleh tebus dan dapat FREE 2 piece KFC chicken ! Hehehe… Ok la kan ? Beli dan guna sewaktu raya nanti .. Macam macam nak upload gambar dan cerita di Timeline FB korang .. Jadi dah standby awal awal .. Tak de nak pening kepala dah ..

Tunggu apa lagi ? Dapatkan Hotlink Internet Hot Ticket di dealer yang berdaftar berhampiran anda sekarang ! Untuk keterangan lebih lanjut , sila ke SINI ..

Isnin, 29 Julai 2013

EPHYRA sesuai untuk lelaki jugak la !

 

“ Ben , lama tak gi gym ? Apasal nampak lain je ? “.Sapa seorang kenalan lama .

“ Hehehe .. lain eh ? Nampak kacak ke nampak bertambah hensem ? “. Aku gelak kecil .. Saja bergurau dengan kawan lama yang terjumpa secara kebetulan sewaktu pergi rumah orang tua aku .

“ Aku lama dah tak gi gym sebab sakit siku. Tak tau la sbb apa. Tapi setahu aku ramai kawan kita yang sakit gitu. Alhamdulillah , sejak aku amik Ephyra .. ada perubahan pada sikut aku tu. Dari langsung tak boleh nak push up sekarang ni dah kembali pulih seperti dulu . Rindu pulak nak gi gym. InshaAllah , lepas raya ni aku gi balik la.. Haa.. Berat pon maintain je kan ? “ . Jelas aku.

“ Ephyra ? Apa tu ? Tak pernah dengar pun .. Halal ke ? Ada sijil dari Kementerian Kesihatan ? “ . Terpinga-pinga kawan tu.

Yelah .. orang lelaki yang gi gym ni mana amik tahu bab bab ni .. Mereka hanya amik produk untuk besar dan mantapkan badan je.. hehehe .. Maka , aku pun bagilah penerangan secara ringkas pada dia .. Kelebihan dan perlunya amik makanan tambahan ini memandangkan usia pun dah mula mencecah 30an .. hehehe ..

clip_image002

Selain sakit sendi yang aku rasa , perubahan yang aku alami amat terasa pada wajah . Terasa macam menegang pulak kulit muka. Memula tu aku tak terasa sangat la tetapi aku terperasan yang aku kerap pegang muka. Bila wife tanya , baru aku sedar .. Nak kata sbb produk lain , aku tak amik pon mana mana produk makanan tambahan sejak berhenti berehat dari workout di gym.

Bila aku bagitau kat wife yang terasa perubahan pada wajah aku tu , wife beria pulak nak cuba. Dan akhirnya , sekotak Ephyra untuk dia , dua untuk aku ! Hehehe.. Jangan usik !

clip_image004

Seperkara lagi yang membuatkan aku amik produk makanan tambahan Ephyra ( segelas subuh dan segelas lagi sblm tidur ) ni adalah sebab memudahkan pencernaan . Setiap pagi , senang jer aku buang air besar. Maklumlah , makan macam macam kan .. hehehe .. Dan segelas sewaktu sahur , mmg memberikan aku tenaga sepanjang hari untuk melakukan tugas tugas harian .. Tak rasa lapar pon !

Bab soal Halal dan Sijil dari Kementerian Kesihatan Malaysia , pastinya ada laaa ..

halal&kkm copy

Penting woo sbb banyak kes dah produk tak halal dan tiada kelulusan dari KKM .. Sebagai pengguna , kita perlu amik tahu hal ni ..

Berbalik pada wife yang dah mula amik Ephyra ni sebelum Ramadhan ari tu , ada aku tanya akan perubahan .. Hehehe.. Ok , dia jawab tak rasa apa apa pon walhal aku nampak perubahan pada wajah dia. Yelah , dia mana nak rasa kan ? Laki dia ni yang selalu tengok ..

Seperti mana aku , dia yang selalu jaga awal untuk masak makanan Qhaliff dan juga aku untuk sahur tak terasa lapar mahupun penat di siang hari waktu kerja ! Kalau sebelum dia amik Ephyra , asal masuk waktu lunch , dia dah lapar sangat .. Ni hingga ke waktu berbuka pon tak terasa lagi .. Dahaga tu biasa la kan .. hehehe ..

Ada satu lagi perubahan untuk aku .. Tapi segan la nak cerita kat sini. Buat lelaki yang dah kawin , apa kata try sekotak dan tengok perubahannya sendiri .. hehehe .. Serius , berbaloi.. hahahaha ..

clip_image006

Sejak dari tu , ke mana saja aku sekeluarga pergi .. wife pastikan Ephyra ni senantiasa ada dalam beg tangannya .. Maklumlah , dia kan pengurus peribadi aku .. hehehe ..

Buat pengetahuan korang , kandungan Ephyra ada Astaxanthin yang mana ianya mampu memulihkan kesakitan sendi , sakit otot dan arthritis. Pada masa sama ianya mampu mengurangkan kedutan dan garis halis serta meningkatkan tahap kelembapan dan keanjalan kulit , menjadikan kulit lebih halus dan cerah berseri !

Apa beza EPHYRA dengan collagen lain?:

  • EPHYRA menggunakan kolagen ikan laut dalam jenis "white fish" yang hidup di laut dalam. Sebab ikan dekat perairan laut dalam ni bebas pencemaran. 

(Bukan sebarangan ikan yang mudah didapati di pasar seperti ikan tilapia, ikan keli tauuuu…)

  • EPHYRA menggunakan kolagen yg terhidrolisis. Kolagen terhidrolisis tu terdiri daripada pecahan asid amino yg kecik, yang mudah diserap oleh badan.
  • Kolagen dalam Ephyra mudah diserap - part ni yang paling penting. Tau tak kenapa ramai amik collagen tapi lambat nampak kesan? Sebab berat molekul collagen yg tinggi, so badan susah nak serap. Berat molekul collagen sesuatu brand tu diukur dalam unit DALTON (Da). It's not about how many mg collagen content, tapi how small the protein is. Semakin cepat diserap, semakin cepatlah nampak kesan kat badan.Fakta penting : Berat molekul collagen Ephyra = kurang dari 1500Dalton
  • clip_image002[5]

Size collagen EPHYRA = kurang dari 1500Dalton, sangat mudah diserap oleh badan. Sebab tu dgn minum EPHYRA kita dah boleh nampak kesan seawal 7 hari. Most collagen di pasaran sekarang 3-4 kotak pengambilan baru nampak kesan.

  • Kandungan kolagen EPHYRA cukup untuk keperluan badan. Badan manusia tidak memerlukan kuantiti collagen yang banyak sekali ambil tapi amount yang sedikit tp berterusan.Hati-hati ya kawan-kawan, Lebihan kolagen yang diambil boleh membebankan buah pinggang! Akibatnya, boleh buat kegagalan buah pinggang!
  • EPHYRA ialah skin supplement, (minuman tambahan utk kecantikan kulit) ,tetapi bukan kulit sahaja yang akan dapat manfaat. Ada macam2 lagi manfaat lain selain kulit jadi cerah dan anjal. Antaranya:-

Energy booster ~ Ramai yg beritahu, lepas minum EPHYRA kurang sangat2 rasa penat. Siapa yang mudah lesu mmg nampak kesan sbb balik kerja boleh terus bersilat kat dapur.

Rambut kurang gugur.~ Kuatkan akar rambut, malah rambut baru banyak tumbuh. Mmg betul pun sebab collagen kan stimulate hair growth.

Sistem pembuangan jadi lawas.~ bantu utk kawal berat badan. Ramai pengguna yang turun berat badan selepas minum EPHYRA

Kuku jadi cantik dan bersinar. ~rawat masalah kuku mudah patah

Cracked heel berkurang.~ tiada lagi masalah tumit merekah & kering

Lingkaran hitam bawah mata berkurang. ~ lebih sekata tona kulit

Mengurangkan sakit radang & sendi lutut ~ Ramai yang sakit lutut minum EPHYRA dalam sebulan mmg dah Nampak kesan, utk golongan tua, dah boleh berjalan laju & tunaikan solat dgn mudah.

Antara mereka yang berpuashati dengan produk Ephyra selain aku .. heee..

 

clip_image002[7]

Billboard yang terpampang EPHYRA di NKVE .. Bukti Ephyra bukan calan calan produk kesihatan !

clip_image004[4]

Sempena promosi Hari Raya , dapatkan  handbag organizer dengan setiap pembelian 2 kotak Ephyra .

clip_image006[5]

clip_image008[4]

Pastinya , Ephyra sangat sesuai utk aku dan aku cadang nak guna berterusan ..

Untuk maklumat lanjut, boleh layari

  1. website official - www.oceanlife2u.com
  2. instagram : ephyra2u

Jika ada yang berminat nak mencubanya , korang leh hubungi :

Shema Zailan (012 647 9747) @ Cantikbersamaephyra.blogspot.com

Duit raya pertama Qhaliff ..

 

Rajin Nurul Nadiah hantar kad raya ni .. huhu .. Rasanya ni kali ke 3 kot dia antar .. Terima kasih yer..  Semoga Allah balas kebaikan anda..

Kali ni , kad rayanya ada isi .. khas untuk Qhaliff .. Untuk bapak kali , sila gi raya sendiri umah orang nanti yer .. huhu ..

Hurmm .. takleh bawak Qhaliff gi raya nanti laaa .. Dia je dapat .. Aku tak dapat punya nanti ! Mana boleh gini .. huh !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI