Sabtu, 31 Ogos 2013

Bila Ammar datang ..

 

Ceria giler Qhaliff .. Aktif sungguh laaaa … Sampai laa Ammar , sepupu dia nak balik rumah .. meraung giler nak ikut !!

Sugguh la tak percaya si bambam ni yang aku selalu dukung dan cium , dah besar dan nak berkawan daah sangat ! Hurmmm ..

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Budu milo dengan tepung gomak !

 

Perghhh … Hari ni , kali kedua aku join pertandingan cari harta karun .. Saja nak meriahkan Hari Kebangsaan dengan join aktiviti yang dianjurkan oleh Pusat Pelancongan Malaysia , Matic di Jalan Ampang.

Dua aktiviti yang buat aku .. adeh.. Mual dan nak pengsan ! Yang pertama ..

Aku dikehendaki cari keychain dalam bekas berisi tepung ! 5 keychain aku jumpa tapi bukan yang dikehendaki ! Aku tewas sbb kesuntukan masa .. huhu .. Tak jumpa jugak !!

Satu lagi , semua peserta dikehendaki minum air milo ditambah dengan budu ! Budu wehhh !! Sampai sekarang masih terasa kemasinan ikan bilis wehhh !!!

Kalah ke menang ? Tu nanti aku citer .. tapi aktiviti hari ni , mmg meninggalkan kenangan manis buat geng geng aku .. hehehe ..

Kenapa kena beli In Trend September 2013 ?

 

Sebab aku adaaaaaaa .. heheeh...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Berbaloi ke jadi blogger ???

 

Baru-baru ni , aku ada ikut rombongan media ke Perak dan Pulau Pinang untuk sambutan Hari Raya anjuran Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia .

Aku ikut sebenarnya ada satu tujuan.. Hanya satu tujuan !! Untuk cari network bagi merealisasikan impian aku selama ini ! Impian aku setelah bergelar blogger !

Dan di Pulau Pinang , aku berjaya melakukan langkah pertama yakni bersemuka dengan Ketua Pengarah Tourism Malaysia, Dato Mirza untuk meluahkan segala idea aku bagi membantu mereka mempromosikan sektor pelancongan negara ini !

Alhamdulillah ! Kerja giler aku ‘menyekat’ sebentar pergerakkan Dato Mirza , berbaloi ! Beliau sendiri pun aku respek kerana sanggup luangkan masa untuk dengar idea aku tu.

Kemudian , dia mintak aku hubungi dia . Dia bagi kad untuk perbincangan selanjutnya di pejabat !

Selang beberapa hari , aku email padanya seperti yang beliau minta .. Dan … tiada jawapan untuk beberapa hari . Tapi , aku sabar sbb aku dulu pun penjawat awam. Tau sangat laa bab email ni .. Bos bukan selalu ada dalam pejabat.. Sibuk benar mereka .

Dan hari ini ! Hari ini satu sejarah buat aku bila …. email aku mendapat jawapan ..

Tuan,

Sukacita saya diarah merujuk pekara di atas.

Untuk makluman, YBhg. Dato’ Mirza Mohammad Taiyab, Ketua Pengarah Tourism Malaysia telah memanjangkan email tuan untuk perhatian Pengarah Bhg XXXXXX pada hari ini. Mohon pihak tuan dapat hubungi Setiausaha kepada Pengarah tersebut iaitu XXXXXX untuk susulan surat permohonan tuan tersebut. T.kasih.  “.

 

Terkedu jap aku . Wow ! Wowww !! Aku kena susun langkah seterusnya minggu depan . Semoga menjadi kenyataan .. InshaAllah.. Alhamdulillah .

Sapa kata tak berbaloi jadi blogger ? Apa yang perlu ada ialah strategi. Mula mula , naikkan blog .. kemudian , keluar dari dunia anda dan mulakan bisnis !

Merdekaaa ! Merdekaaa !! Merdekaaa !! ke 56 ..

 

Apakah erti Kemerdekaan buat kita semua ? Apakah memadai dengan bebas ke sana sini ? Bebas berbuat apa saja ? Bebas dalam erti kata sebenar , ini negara tanah tumpah darah ku ..

Tapi .. apakah kita benar benar bebas ?? Hehehe.. Kita saja tau .. Apa pun , selamat menyambut hari kebangsaan yang ke 56 .. MALAYSIAKU BERDAULAT , TANAH TUMPAHNYA DARAHKU !

Jumaat, 30 Ogos 2013

Bila dia buat ‘ karenah ‘ ..

 

Kul 2 lebih pagi tadi , dia terjaga dan kembali sukar nak tidur ! Aku , yang baru nak lena daahh kembali jaga dia bersama sama wife .. Fuhhh .. lama jugak nak tidur balik dia ..

Lepas salin lampin dia dan pasangkan zikirullah ,baru dia lena balik .. bersama sama aku .. hehehe ..

Pagi ni , gi umah mak aku. Risau gak berdua ngan dia .. mana tau dia demam dia naik .. haaa .. mengelabah aku nanti ! Yelah , kereta dah wife bawak gi kerja .. takkan nak tunggu dia balik kan ?

Sian dia .. ngantuk sangat tuu .. Dah dibuai dek mak aku , baru dia lena .. lama la gak dia tdo .. Dari kul 10 lebih hingga 1 lebih …

Aku tak kasihan kan Syamsul pon ..

 

Sol , HECK tu salah eja .. HACK , baru betul .. heehe ..

Kenapa aku tak kasihankan dia ? Sebabnya dia tak kasihankan masyarakat dengan menerbitkan filem filem yang kesan buruknya jauh lebih banyak dari baik . Maaf yer ..

Aku tahu , mereka semua ni adalah peniaga yang hanya fikirkan keuntungan saja .. Dan aku selaku ayah yang punya anak dan ramai anak buah , yang mana bertanggungjawab mengawal tindak tanduk mereka pasti akan membanteras filem filem yang tak elok langsung untuk kepala otak !

Dari trailer saja dah buat aku loya .. Bahasa bahasa yang digunakan , konon kononnya itulah gengster di negara kita sangatlah ‘menjijikan’ dan tak sesuai langsung untuk dihidangkan !

Maaf yer.. Aku teringat satu forum yang aku hadiri . Kata mereka , mereka ni pembikin filem yang cuma fikirkan keuntungan. Soal tapisan ni , mak bapak sila amik tanggungjawab ! Jadi , aku mainkan peranan aku .

Aku tak tau la apa LPF buat dan apa kriteria mereka untuk tapis filem filem ‘murahan’ gini .. Mungkin ‘mereka’ pon terikat gak … Nak kata apa kan ?

Buat Syamsul , rugi skit tak pe la kan ? Tapi fikirkan di satu sudut .. Apakah ini satu petanda dariNya ? Maknanyaa .. silalah hasilkan filem yang bermutu tinggi . Soal untung , kan bagus segala keuntungan dikumpul dan dinilai di ‘sana ‘ kelak ..

Gud luck nooooo …  Kalau filem bagus , aku sokong … Tak bagus , aku tak sokong .. hehehe ..

Amuk la pulak Qhaliff ..

 

Penat + Selsema … Sian dia .. Agaknya sbb gi hospital tadi kot .. Hurmmm …

Tadi nak tidur , skit punya susah dia .. walhal dia mengantuk sangat dah ! Dari kul 9 cuba tidurkan dia .. Dia pun nak tidur tapi sukar nak bernafas ..

Aku cuba berkali kali.. Liat kali ni .. Aku ajak wife keluar berjalan. Confirm dia akan tidur dalam kereta .. Tapi wife mintak nak cuba utk kali terakhir ..

Dan .. berjayaaa .. Bila dah tidur , baru letak kunyit kat batang hidung dia tu.. Tak sampai beberapa minit , dengar dah dia bernafas dgn elok .. Alhamdulillah ..

Tiba tiba pulak aku tak leh tidur ! Tadi beria punya mengantuk ! Huh ..

Ops. tanda merah .. hurmm.. benjol lom hilang ! Sebab tu aku kena kawal skit dia ni .. Masih belum kuat lagi kaki dia .. Kang bersepah benjol , macam aku dulu ! huhuhuh .. Tapi aku sbb WWF punya pasal !

Khamis, 29 Ogos 2013

Kalau dulu , pasti aku amuk !!

 

Perghh.. abis satu rumahhhh dia bantai sepahkan ! Aku ingatkan aku lagi teruk , rupanya … Qhaliff lebih lagi dari aku .. Syukur ! Hahahaha ..

Qhaliff kalau buat , mak dia takkan marah !

Duluuuu .. kalau aku tengok menda menda gini , confirm laaa aku amuk punyaa.. Rumah bersepahhh ! Tapi sejak anak membesar , aku memahami ianya sebahagian dari pembesarannya ..

Jadi wife tak leh la nak marah aku bila aku sepahkan rumah kan ? Ianya juga sebahagian dari pembesaran aku  !

Blogger perlukan bantuan kosmetik !!

 

Dua blogger yang amat popular di pejabat mereka ini , memerlukan sebanyak mungkin gincu dan bedak muka utk … er … Kalau ada , silalah pos pada mereka secepat mungkin yer ..

Photo: Blogger perlukan bantuan kosmetik dgn segera. Andai ada gincu dan bedak muka lama dan expired , sila derma pada mereka.. Blogger Najeeb Abdullah dan blogger Qaseh Dalia ..

Heheheh .. Jangan terkujat yer ! Ini adalah kesan khas dari app android yang dibuat sendiri oleh si gadis bertudung merah , Qaseh Dalia .. Dan mangsanya ialah Najeeb dan juga aku !!!!

Buat la camana pon , aku tetap kelihatan kacak kan ? Heheheh .. moral dalam entri ini , jangan aniaya diri sendiri ! Hahahaha.. Tak pasal pasal dah upload dalam blog !

Blogger perlukan bantuan kosmetik !!

 

Dua blogger yang amat popular di pejabat mereka ini , memerlukan sebanyak mungkin gincu dan bedak muka utk … er … Kalau ada , silalah pos pada mereka secepat mungkin yer ..

Photo: Blogger perlukan bantuan kosmetik dgn segera. Andai ada gincu dan bedak muka lama dan expired , sila derma pada mereka.. Blogger Najeeb Abdullah dan blogger Qaseh Dalia ..

Heheheh .. Jangan terkujat yer ! Ini adalah kesan khas dari app android yang dibuat sendiri oleh si gadis bertudung merah , Qaseh Dalia .. Dan mangsanya ialah Najeeb dan juga aku !!!!

Buat la camana pon , aku tetap kelihatan kacak kan ? Heheheh .. moral dalam entri ini , jangan aniaya diri sendiri ! Hahahaha.. Tak pasal pasal dah upload dalam blog !

Perlu ke aniaya orang lain ?

 

Tak sampai seminggu , ada dua orang mengadu pada aku. Katanya gambar mereka digunakan untuk tujuan tertentu . Yang pertama , seorang gadis .. gambarnya diupload semula dalam Facebook dan dibuat satu akaun palsu , yang sebijik dengan original ! Apa motifnya ???  Tak takut dosa ke buat gitu ?

Yang kedua .. Gambar isterinya diupload ke dalam blog dan kemudian diaibkannya .. Hurm… Tak takut sungguh dengan balasan Allah kan ? Hurmm ..

Dari Abu Hurairah r.a berkata, bahawasanya Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud :

"Ada tiga doa yang diterima oleh Allah secara langsung iaitu doa orang yang dianiaya, doa seorang musafir dan doa orang tua terhadap anaknya." (Hadis Riwayat Turmudzi, Ahmad dan Abu Daud)

Henti-hentikanlah buat kerja gini. Kang takut tak sempat bertaubat atau mintak maaf .. naya nanti ..

Kempen ‘Unite For Malaysia Parade’ #unite4msia

 

Tak lama lagi  negara kita akan menyambut ulangtahun kemerdekaan yang ke 56. Syukur pada Allah , negara kita berada dalam keadaan yang aman dan makmur.

Terpandang kehadiran warga warga asing yang mencari rezeki di negara kita ni , buat aku terasa syukur sangat yang mana aku tak perlu susah susah tinggalkan keluarga tercinta untuk mencari rezeki di negara orang ! Syukur sangat .. Yelah , tensen tensen aku , anak bini aku , ada jugak di sebelah .. Paling tidak pon , kalau gi kerja .. call je la kan ? Nasib baik ada Maxis .. hehehe ..

Pastinya korang ada cerita tersendiri betapa korang menyayangi negara ni kan ? Hehehe .. Andai sudi berkongsi , apa salahnya kan ? Tapi kalau segan nak berkongsi cerita tapi ingin meluahkan rasa cinta pada negara ni cuma tak tau bagaimana , apa kataaaa jom join Maxis March for Malaysia dengan menyertakan gambar kita sebagai tanda sokongan tak berbelah bagi pada hari bersejarah itu nanti !

Caranya mudah jer .. Yelah , nak gi menyertai perarakan tu , segan .. Jadi , gunakan je cara siber ni .. Mudah dan pantas ! Gambar korang tu perlulah seiring dengan hari kemerdekaan negara kita. Jangan pulak gi bagi gambar tah hapa hapa lak .. Haaa ..

Ada 3 cara nak join  March for Malaysia iaitu melalui web , Twitter or Instagram dengan mengupload gambar ..  Dah bersedia ? Klik SINI utk ke join …

image

image

image

Selepas upload gambar korang tu ingat utk #unite4msia … gambar korang tu akan terpampang di laman web rasmi Unite For Malaysia Parade ni , http://gush.ly/merdeka.benashaari nanti . Haaa …

Amacam ? Best tak ? Lagi ramai join lagiiii meriah !! Bila korang letak cursor kat kotak gambar tu , maka terpampang laaa details seperti kat bawah ni … hehehehe ..

image

Amacam ? Menarik tak ? Kalau rajin , pasti korang akan dapat ramai lagi kawan yang pastinya lebih menarik sbb .. korang punya minat yang sama !!!

Tunggu apa lagi ? Jom la submit gambar kita !! Jangan lupa yer , gambar mestilah bertepatan dan sopan .. Jangan bagi gambar mengarut ngarut yer…

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 56 !

Berhari raya dengan bergambar sana sini !

 

Aku antara mereka yang takkan usung kamera DSLR ke hulu ke hilir. Cukuplah sekali je memilikinya dan hilang gara gara tercicir  akibat kecuaian sendiri ! Banyak sangat beg nak usung ! Hurmm..

Jadi , aku buat keputusan kamera aku perlulah sentiasa dalam poket aku ! Ini bermakna , hanya telefon pintar masa kini saja mampu menepati kehendak aku .. Persoalannya yang mana satu ? Dan pastinya ianya perlulah memenuhi segala situasi dan keadaan . Paling penting , mampu milik !

Banyak jenis telefon pintar dah aku cuba .. Sebelum aku guna , aku gemar baca review pengguna pengguna lain terutama di Youtube . Dan aku terpikat dengan review mengatakan kualiti gambar dari telefon pintar ini mengagumkan !

Aku pasti mana mana telefon pintar masa kini mampu menghasilkan gambar gambar yang cantik terutama di siang hari tapi bagaimana pula dengan sebelah malam yang kekurangan cahaya ? Apakah hasilnya memuaskan ?

Baru-baru ni , aku ada hadiri majlis Hari Raya anjuran Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia di Perak. Majlis yang dianjurkan di sebelah malam pastinya sukar untuk mengambil gambar terutama di kawasan kawsan yang gelap ..

Namun , tidak bagi aku.. Aku berjaya mengambil gambar tanpa sebarang masalah !

 WP_20130816_093

WP_20130816_071

WP_20130816_079

WP_20130816_088

Kesemua gambar ni aku tak gunakan flash yang ada pada telefon pintar tu .. Aku guna automatik jer .. Sentuh ke pada skrin tu dan , zaass .. dapat sekeping !

WP_20130817_002

Gambar ni aku amik dari dalam bilik hotel jer .. Namun hasilnya sangatlah memuaskan hati aku ! Jelas dan nyata.

Yang dibawah ni , ketika hadiri rumah terbuka rakan aku di Bangi . Kambing goleknya jelas kelihatan serta bara apinya ! Tak guna flash yer !!

WP_20130818_072

Dan aku test amik gambar Qhaliff dalam rumah dengan lampu semua ditutup ..

WP_20130814_004

Amacam ? Ok tak gambar gambar gambar  ni ? Tertanya telefon pintar apa yang aku gunakan ? Tadaaaa …

Photo

Tahu tak ? Tak ?? Haaaa .. kalau tak tauuuu , aku kasi tauu jenama telefon pintar yang aku guna untuk amik gambar gambar diatas ni .. Mudah jeee … Klik SINI dan jangan lupa join contest yang dianjurkan .. mana tau dapat satu telefon pintar yang best ni !!

Amuk sat di Hospital Putrajaya ..

Mak dia gi check up jap .. Sementara tu , aku bawak Qhaliff main dalam bilik permainan setelah wife bagitau kewujudannya .. Di situ , ada beberapa orang budak yang lebih tua dari Qhaliff dok main..

Aku tengok budak budak ni main , kasar semacam . Dok pakat menolak laa .. Memanjat tanpa kira kehadiran budak yang jauh lebih kecik dari mereka ..

Geram aih ngan sorang budak ni ...Tak reti  la nak main elok elok .. Yang bapak dia dok sibuk layan laptop.. Bukannya nak ikut sama tengok anak tu ..

Anak dia , dok pakat tolak Qhaliff bersungguh nak kasi jatuh. Bila aku ubah Qhaliff gi main jauh dari dia , dia datang menyakat lagi .. Aku ubah lagi .. Aku main je ngan Qhaliff .. Dia mai nak sakat lagi. Aku dah 3-4 kali kerling kat bapak dia .. Dalam hati aku ,

“ Mai amik anak ang sebelum aku piattt .. “ ..

Takde respon dari bapak dia. Budak tu dah 3 kali aku jegilkan bijik mata ! Tak makan saman   Geram aihhh.. kan kenaaa dah ngan akuuu...

Ingatkan dah serik .. Dia mai kaco lagi .. Terus bwk keluar Qhaliff sebelum aku amuk kat bapak dia .. huh !

Bukan apa , Qhaliff tu masih rapuh . Kalau ditolaknya jatuh tersungkur atau terduduk , camana ? Tulang belakang dia bukan kuat lagi .. Kang jadi apa apa , takat saman tak guna bro !!

Nak dpt anak bukan senang woo ! 2 kali gak mak dia dioperate ! Bertahun gak menunggu wooo !!

Memang perangai budak gitu tapi mak ayah perati perati gak laaaaa .. Jangan biar anak tu gi aniaya budak lain .. Nanti dibawak perangai tu hingga ke besar .. haaa ..

Takat baya baya gini , ok laa gak .. Gambar bawah ni .. Geng geng Qhaliff ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ke rumah blogger lagi !

 

Berturut turut dari rumah Ujang ari tu , ke rumah Yanty dan seterusnya Mieza.. malam ni , umah blogger Lan Careno lak ..

Photo

Photo: Mlm ni ada tetamu dtg beraya kat umah... thanks smua... jgn serik dtg lagi k...

Malam ni juga pertembungan kali ke tiga berturut turut Qhaliff dan Zafirah ! Hahaha .. Dan Qhaliff takde mood nak ‘bergurau senda’ pada awalnya sbb dok meneran nak berak ! Hahahah ..

Dah , berak .. baru bestttt !!

Photo

Esok rumah sapa lak .. Rumah aku ?? Erk , segannn .. umah kecik .. huhu ..

Rabu, 28 Ogos 2013

Makin seronok bergaduh !

 

Ada dah teman bergaduh . Dan dia akan ketawa mengekeh ngekeh bila aku menyerangnya di tempat kelemahannya ..

Dan dia akan menyerang balas dengan menarik cermin mata aku . Dia tau aku tak suka dia pegang cermin mata aku ni sbb nanti penuh dengan cap jari !

Besar dah dia .. sekejap je masa berlalu .. Hurmm … Alhamdulillah , sihat molek dia ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

'Ada yang tak kena dalam arena bola sepak negara'

 

Terbaca di Sinar Harian Online tadi .. Tau apa aku nak kata ? Sebab tu aku tak layan sangat dah bolasepak skang ni .. Bukan saja tempatan , dunia sekali pun .. Bolasepak adalah PERNIAGAAN ! Kita je bersorak bagai nak giler .. tapi apa dapat ? Kepuasan ? Kepuasan menda kalau kena ‘bohong hidup hidup ! ‘ …

Aku nak kata lelebih , kang ada yang marah lak .. Buka mata luas luas .. Guna akal untuk menilainyaaaaaaaa .. Bila nak berubah ? Selagi $$ menjadi pujaaannnn ..

 

Ditanya sama ada terdapat unsur-unsur pengamalan rasuah dalam sukan bola sepak di negeri ini, beliau menjawab, "Bukan unsur-unsur, memang ada," katanya .

Nak baca kat mana ? Gi cari kat Sinar Harian .. hehehehe .. Rajin rajin la skit geledah .. heeee …

Ampun maaf dipinta yer ..

ELYSIUM , best ke tak ?

 

Semalam gi layan movie ni sensorang .. Biasanya gi ngan geng geng yang tinggal di Putrajaya tapi disebabkan ramai dok kata BEST GILERRRR ciiter ni , maka aku g laaaa tengok … Maklumlah , skg dah ada Maybank2u .. jadi boleh laaa beli online dan pilih seat mana mana yang aku sukaaaa !! Diulangi , mana mana sajaaaa yang aku sukaaaa ! Heheheh ..

Ok , sebelum tu ada preview KL GANGSTER yang ke berapa tah .. Serius , aku geleng kepala jer ! Kenapa ? Sebab pastinya budak budak yang tengok cerita tu , akan follow punyaaa laa ! Pelik tak ? Kenapa diorang tak jarang terpengaruh Hollywood punya tapi kalau filem melayu ni ,mudah benar terpengaruh ? Dan aku tak sokong filem filem gengster begini ! Pengajarannya cumalah ciput berbanding keburukkannya ! Maaf yer ! Hakikat !!!!!

Berbalik pada cerita Elysium ni , dari awal lagi tengok dah nampak apa akan jadi pada dunia jika kita tak jaga alam sekitar dari sekarang ! Menakutkan ! Malangnya mereka yang punya harta , mampu lakukan apa saja !

Jadi , filem ni simple je .. Heronya bukan ada super power ke apa tapi lebih kepada perjuangan hidup … Menariknya filem ni ialah kesan khas dan jalan ceritanya yang tidak membosankan ..

Berapa bintang dari aku ? Aku kasi 3.5 bintang dari 5 bintang .. Kalau 4 bintang , maknanya , aku leh layan sekali lagi .. tapi bagi filem ni , sekali je dah memadai.. hehehe ..

Mak dia mencemburui aku !

 

Datang kawan kawan wife ..

 

“ Eh , betul laa .. Qhaliff serupa macam mu , La … “ .

Gembira tak terkata laaaa bini aku sorang tuuu ..

Datang kawan kawan aku lak ..

“ Klon si Ben ! Sebijik macam Ben masa kecik dulu .. “ .

Aku tersenyum sambil tertanya tanya dalam diri .. Lama betul kawan aku ni hidup. Dari aku kecik hingga aku lebih tua dari dia , dia dah tengok aku .. Perghhh ..

Dan wife jelesss bila dengar gitu . Tapi benarlah kata kawan aku tu , Qhaliff serupa macam aku masa kecik .. Cuma gebunya pipi Qhaliff tu je serupa wife .. hahahahha ..

Adik Qhaliff nanti ?

HTC , SAMSUNG dan NOKIA ..

 

Photo

Dengan bajet RM2K , antara ketiga tiga telefon pintar ni .. yang mana satu akan korang beli ? Kenapa dan mengapa ? Haaa .. sila silaaa bagi jawapan ..

Kalau korang tanya aku la kan , mana satu yang best sekali maka jawapan aku ialah …. Hehehe .. Kenapa ? Tunggguuuu aku jelaskan kenapa dan mengapa .. Skang tak boleh wooo …

Baru nak ‘ bakar lemak ‘ tapi …

 

4 bulan yang lepasss …

Sekarang ni ,berlapis dah lemak kat perut gara gara tak gi gym .. sakit siku …

Dan plan , minggu depan nak gi gym semula .. Tetapi macam terpaksa dibatalkan jer .. Terpaksa tangguh untuk beberapa bulan lagi … Kenapa ??????

Nanti aku cerita .. wife tak kasi cerita lagi.. Tunggu 3-4 bulan baru leh cerita .. heee..

Qhaliff ‘saiko ‘ Zafirah pulak !

 

Kelmarin , Qhaliff ‘ diayam-ayamkan ‘ Zafirah .. hahhaha … Lawak dua orang niiih ! Semalam , di rumah blogger Miezarx , entah camana .. Qhaliff buat sesuatu yang di luar jangkaan ..

Dia dari dok main dengan si Sue dan Qaseh , terus berjalan dan duduk dipangkuan ibu Zafirah , Yana .. hahaha.. Dah tentu la Zafirah ni tak nakkkk ‘ditakluki’ oleh mana mana baby ! Hahahha … Menangisss ler ..

Amboiii Qhalifff.. mana belajar nii ??? Daddy tak ajar okeh ! Daddy ni baik orangnya .. hehehh…

Apa lagi lepas ni ??

Anak blogger didera blogger juga !

 

Putrajaya  - Dua blogger ini , Sueizza dan  Qaseh Dalia disyaki mendera anak blogger Ben Ashaari di depan mata ayahnya sendiri namun ayahnya tidak mampu berbuat apa apa kerana dipukau dek kecantikan dua blogger ini !

Muhammad Qhaliff Iman , telah dipaksa minum air anggur tawar oleh Qaseh Dalia atau nama sebenarnya Sufura manakala Sueizza , nama sebenarnya tak pasti .. Rasanya ada kot dekat dekat ngan nama Suraya atau Sopiah Jonet .. Haa , sambung.. Sueizza dikatakan bersubahat memegang Qhaliff !!

Tujuan mereka berbuat begitu adalah sbb Qhaliff yang makan banyak sangat tapi tak nak minum air ! Untuk mengelakkan Qhaliff tersedu sedu di kemudian masa , maka mereka melakukan pekerjaan ‘terkutuk’ itu !

Dan , alhamdulillah .. Qhaliff kembali ceria selepas itu . Dia bersorak keriangan selepas menikmati air anggur yang tawar itu namun sedap rasanya …

Siasatan akan dilakukan dengan terperinci dan laporan rasmi akan dihantar ke peguam negara untuk tindakan susulan .

KL1FF @ MATIC : Jom ke sana !!

 

Tercari cari tempat nak beriadah di hari cuti anda ? Hehehe .. Jangan risau .. Aku ada idea baek punya !! Apa kata bawak keluarga anda atau orang yang anda cinta mahupun rakan rakan yang sekepala dengan anda ke Pusat Pelancongan Malaysia ( MATIC) di Jalan Ampang , Kuala Lumpur pada setiap hari Sabtu kerana … kerana apa ?

Kerana setiap hari Sabtu di Matic , mereka mengadakan KUALA LUMPUR FAMILY FAIR  ( KL1FF ) , yang mana pelbagai acara dan aktiviti diadakan untuk pengunjung semua !

Tahu tak kat mana ? Tau Saloma Bistro yang dekat ngan BSN tu ? Atau nak paling mudah , ianya dekat dengan KLCC je.. 10 minit jalan kaki .. Tak jauh kan ? Hehehe ..

Bersambutan dengan Hari Kemerdekaan yang akan datang nanti , mereka juga akan ada pelbagai aktiviti bagi memeriahkan lagi hari bersejarah tersebut !

Kuala Lumpur Family Fair pula akan bermula pada jam 4 petang hinggalah 11 malam .. Pelbagai barangan kraf , cenderahati , aksesori , makanan dan minuman tempatan , car boot sale , latihan tarian  percuma "Cuti-cuti 1Malaysia" dan macam macam lagi !

Antara aktiviti di KL1FF yang lepas … Jangan tunggu lagi !! Ayuh meriahkannya ..

Disamping itu ada juga tarian kebudayaan yang dipesembahkan disebelah malam .. Bermula jam 830-915 malam ..

Manakala utk acara 31hb Ogos ni  di Matic juga , akan ada Merdeka Hunt , Pertandingan Mewarna , Pertandingan Nyanyian Patriotik ..

backfront

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut , sila layari www.matic.com.my atau telefon 03-92354900 (General Line) utk mengetahui dengan lebih lanjut ..

Selasa, 27 Ogos 2013

Hasil kerjaya seni kontemporari Qhaliff !

 

Wife gi beli crayon non toxic dan washable punya kat Toys R Us , Alamanda .. aku suruh sbb nampak sangat dah mamat bambam ni nak berkarya  .. hehehe ..

Dan , dia test power dulu kat kertas sedia ada dalam beg wife sebelum mencuba bakat menconteng meja makan di RASA, Alamanda..

Kemudian , bakat dia dikembangkan lagi di Klinik Maria , Alamanda. Maaf la yer doktor , tak leh nak tahan .. dia marahhh .. Dia marah , dia buat gini ..

“ Huhhhhhhhh… “ . Dgn suara dalam dia .. Kiranya geram abis la tuuuu.. hehee.. Sunat kang baru tauuu ..

Sementara tunggu wife dipanggil masuk untuk berjumpa doktor , aku layan Qhaliff sat ..

Tapi tak lama.. dia tak nak conteng kat atas kertas .. Dia nak asah bakat dia dgn conteng atas kerusi dan dinding kaca klinik tuuu ..

Tak tau nak kata apa laa … Belum sesi pembelajaran melukis d rumah bermula ni .. Tak tau apa nasib wallpaper baru aku tu nanti ! Nasib baik boleh cuci punya crayon.. kalau tak ??? Daddy hari hari jadi Hulk !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI