Bahayakah ULTRAMAN untuk si Qhaliff ?

 

Tau Ultraman ? Tak ? Kalau tak tau , sila ignore entri ni .. Heee .. Aku ? Aku kenal Ultraman sebelum aku lahir lagi !! Erk .. Sat , sapa lahir dulu eh ? Aku ke Ultraman ? Mari kita google ..

Ok .. Ultraman lahir pada tahun 1966 .. Aku lahir pada 2001 .. Bermakna dia lagi tua  laa.. Kira dah taraf atuk dah pon .. heehhe.. Muda aku kan ? Hee.. aku tauuu korang nak cakap gitu ..

Babak aku paling suka ! Hahaha .. Bertukar jadi Ultraman … Dalam pesawat tempur pon leh bertukar tanpa merosakkannya ! Hahaha ..dasat kan ? Nama pon ‘ katun’ .. Layankan ajaaa ..

Dulu , aku ingat ada satu ni je Ultraman .. Bila dah tua gini , baru tau .. diorang pon leh beranak pinak ! Hahahaha ..

Ok ok.. banyak pulak intro aku .. Gini haaa.. Mak aku tak kasi dah aku tgk Ultraman .. Eh , Qhaliff tak leh tengok Ultraman sbb dah mula ‘menendang ‘ !! Haaa.. Kiranya meniru babak gaduh dengan resaksa yang tak kunjung abis menyerang Jepun tuuu ..

Apa pendapatan korang ? Haaa .. Bagi aku laaa .. boleh je tengok tapi kena bagitunjuk ajar skit .. Dengan cara gitu , dia belajar .. Bila tengok babak ganas , jangan tiru aksi itu !! Kan ? Kalau asik larang tengok itu ini , bila dengan kawan kawan .. haaaa .. Kawan kawan pulak , jarum dasat pulak tuuuu ..

Hurmmm .. Ultraman tak la ganas mana pon .. Ganas lagi WWE tuu.. Zaman aku kecik dulu , dok layan menda tuuu .. Haa.. Nasib baik aku tiru ‘badan’ je. Aksinya , tak tiru laaa .. Kalau tiru pon , wife je jadi ‘mangsa’ .. Heeeee… Jangan pk bukan bukan yer !

6 ulasan:

  1. ayat akhir tu sy paham abg ben.. hehehehhe

    BalasPadam
  2. Baru tau ultraman lahir tahun 1966...

    BalasPadam
  3. anak2 tak layan ultraman.. ntah apa2 ntah yang sekarang ni..
    best lagi power rangers yang duluuuuuu.. ;)
    eh!Apa kena-mengena dengan power rangers kan.. hehehe..

    BalasPadam
  4. ultraman tu pangkat pakcik saya kot..kihkihkih..pangkat atok Qhaliff wah..hehehe..iyelah betul juga kata mak bro ben tu..anak-anak ni tengok dan tiru..ibu dia muntah pun Qhaliff boleh copy lebih dari itu..hehehe smart boy..apa pun perlukan bimbingan la..

    BalasPadam
  5. 50-50..
    kalau tgk sokmo sakit jugak nnti,
    pantang jumpa patung otomen kang dia mngamuk nk beli.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.