Tiba-tiba bau busuk !

 

Hurmm.. Semalam , ada seorang rakan blogger ceritakan mengenai kisahnya yang terbau wangian selepas bermain badminton dengan rakan rakan blogger yang tinggal sekitar Putrajaya termasuk aku .. hee ..

Dia kata selepas keluar dari dewan tu , dia terbau wangian .. Jeng jeng jeng .. Pastu ? Pastu .. aku baca .. tkde apa apa la berlaku. Tak de la sampai tahap kena panggil Ghostbuster gitu haa ..

Dan tadi .. Jam 11.30 malam selepas pulang makan di Pantai Morib , aku terbau sesuatu yang kurang enak di dalam bilik yang aku sekeluarga menginap ni ! Bau busuk yang teramat sangat !!

Aku cuba cari kat bontot Qhaliff.. Kot dia berak tak bagitau ke .. Aku try tgk kat kat .. er.. Ok , sambung cerita.. Cari punya cari , takde ! Perghh.. Ini sudah walking dead punya cerita ni ..

Aku pon try bau kat sliding door menghala ke beranda. Bau kat situ semakin kuat ! Gulp.. Bau cam bangkai gitu haaa .. Takkan la ada orang bunuh diri kat pintu ni haa ? Tak masuk akal !! Tapi ??

Aku panggil wife .. Suruh dia bau. Hidung dia amat peka ngan bau busuk ni terutama ketika mengandung. Aku suruh dia mengesan bau busuk tersebut .. Hehehhe ..

Dannnn .. dannn .. dia jumpa puncanya !! Aduhh .. Meleset sama sekali tanggapan ku ! Haih , silap aku rupanya .. Aku kunci sliding door dan , bau itu tiada lagi !!

Dari mana datangnya bau itu ??? Biarlah misteri ini , aku simpan sampai ke dalam kubur .. Marah tak ? Marah ? Cer tengok muka aku betul betul .. Ada tak macam aku kesah ? Tak de kan ? Hehehe ..

14 ulasan:

  1. perghhh..punya la nak baca..tapi ending tak ada..

    http://jobs-view.blogspot.com

    BalasPadam
  2. uishh..bau apa sebenarnya tu ben

    BalasPadam
  3. Lupa nk buang pampers qhaliff Ker..? Hehe

    BalasPadam
  4. Ben..saya pernah pegi GCM end of last year...bauan tu membantutkan kami utk menikmati udara segar waktu malam..kononnya nak ambik angin tepi pantai..:-(..pastu nak mkn pun tak selera..
    http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2012/10/goald-coast-morib-resort-21.html

    BalasPadam
  5. haritu masa pi morib ada jg terbau bauwan yg tak menyenangkan tu.. mmg dah pernah dgr org crita, tp bila terkena diri sendiri baru percaya..
    review cerita tu kat sini http://zazaabdullatif.blogspot.com/2013/07/pantai-morib-yang-hambar.html

    BalasPadam
  6. biarkan bau itu tetap dalam misteri....

    BalasPadam
  7. bau ape tu?? kandang b*b* yer..adoiii ramai yang cakap kat morib ada bauan nih..terbantut plak nak gi jenjalan situ..

    BalasPadam
  8. tutup je sliding tu hilanglah bau.. ;)

    BalasPadam
  9. ceh! baru nak baca ape endingnya.. tgh kusyuk ni.. bau ape tu sebenarnya abg ben???

    BalasPadam
  10. actually dkt area morib tue memang ade perusahaan membela babi...
    so bau-bauan "harum" tue datang dari hasil kumbahan binatang tue...
    even dragon fruit yg gemok2 jual tepi jln antara morib dgn bagan lalang tue pon ade yg kate ditanam menggunakan baja dari najis babi...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.