Selasa, 8 Oktober 2013

Tiba-tiba bau busuk !

 

Hurmm.. Semalam , ada seorang rakan blogger ceritakan mengenai kisahnya yang terbau wangian selepas bermain badminton dengan rakan rakan blogger yang tinggal sekitar Putrajaya termasuk aku .. hee ..

Dia kata selepas keluar dari dewan tu , dia terbau wangian .. Jeng jeng jeng .. Pastu ? Pastu .. aku baca .. tkde apa apa la berlaku. Tak de la sampai tahap kena panggil Ghostbuster gitu haa ..

Dan tadi .. Jam 11.30 malam selepas pulang makan di Pantai Morib , aku terbau sesuatu yang kurang enak di dalam bilik yang aku sekeluarga menginap ni ! Bau busuk yang teramat sangat !!

Aku cuba cari kat bontot Qhaliff.. Kot dia berak tak bagitau ke .. Aku try tgk kat kat .. er.. Ok , sambung cerita.. Cari punya cari , takde ! Perghh.. Ini sudah walking dead punya cerita ni ..

Aku pon try bau kat sliding door menghala ke beranda. Bau kat situ semakin kuat ! Gulp.. Bau cam bangkai gitu haaa .. Takkan la ada orang bunuh diri kat pintu ni haa ? Tak masuk akal !! Tapi ??

Aku panggil wife .. Suruh dia bau. Hidung dia amat peka ngan bau busuk ni terutama ketika mengandung. Aku suruh dia mengesan bau busuk tersebut .. Hehehhe ..

Dannnn .. dannn .. dia jumpa puncanya !! Aduhh .. Meleset sama sekali tanggapan ku ! Haih , silap aku rupanya .. Aku kunci sliding door dan , bau itu tiada lagi !!

Dari mana datangnya bau itu ??? Biarlah misteri ini , aku simpan sampai ke dalam kubur .. Marah tak ? Marah ? Cer tengok muka aku betul betul .. Ada tak macam aku kesah ? Tak de kan ? Hehehe ..

14 komen :

Administrator berkata... [Reply to comment]

perghhh..punya la nak baca..tapi ending tak ada..

http://jobs-view.blogspot.com

farhan berkata... [Reply to comment]

uishh..bau apa sebenarnya tu ben

meera berkata... [Reply to comment]

Lupa nk buang pampers qhaliff Ker..? Hehe

Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]

hahaha...best

Ayu azmir berkata... [Reply to comment]

:0...

Norma NML berkata... [Reply to comment]

Ben..saya pernah pegi GCM end of last year...bauan tu membantutkan kami utk menikmati udara segar waktu malam..kononnya nak ambik angin tepi pantai..:-(..pastu nak mkn pun tak selera..
http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2012/10/goald-coast-morib-resort-21.html

ZazaMyMoon berkata... [Reply to comment]

haritu masa pi morib ada jg terbau bauwan yg tak menyenangkan tu.. mmg dah pernah dgr org crita, tp bila terkena diri sendiri baru percaya..
review cerita tu kat sini http://zazaabdullatif.blogspot.com/2013/07/pantai-morib-yang-hambar.html

Roslan Putra berkata... [Reply to comment]

biarkan bau itu tetap dalam misteri....

Zee Suhaini berkata... [Reply to comment]

bau ape tu?? kandang b*b* yer..adoiii ramai yang cakap kat morib ada bauan nih..terbantut plak nak gi jenjalan situ..

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

tutup je sliding tu hilanglah bau.. ;)

Sue Sopian berkata... [Reply to comment]

ceh! baru nak baca ape endingnya.. tgh kusyuk ni.. bau ape tu sebenarnya abg ben???

Lydia Miza berkata... [Reply to comment]

Bau apa ben?

ezan berkata... [Reply to comment]

actually dkt area morib tue memang ade perusahaan membela babi...
so bau-bauan "harum" tue datang dari hasil kumbahan binatang tue...
even dragon fruit yg gemok2 jual tepi jln antara morib dgn bagan lalang tue pon ade yg kate ditanam menggunakan baja dari najis babi...

Hidayah berkata... [Reply to comment]

Ehhhhhh....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI