Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 4 Januari 2013

Dah jadi rutin sebelum tidur ..

 

Photo

Dia standby kat mak dia .. Tengok aku .. pastu wat wat lari .. konon nak aku kejar .. Ok .. Tu signalnya yg dia nak tidur .. hehehe .. Maka penuntup tugas untuk malam ini ialah melayan dia main hingga dia penat ..

Tak lama pun .. Dalam 10-15 minit gak la kalau nak kasi dia lena .. Macam semalam , dia jaga kul 4 pagi pastu kejut aku.. Beria ria dia kejutkan aku dengan tepuk lengan aku.

Aku sedar tapi wat tak tau jer.. Korang tau apa dia buat ?? Dia mula korek bijik mata aku , hidung aku .. telinga aku .. selagi aku tak gigit dia , selagi tu dia buat ..

Dan dia berjaya ! Memang aku ngantuk giler hasil kurang tidur ! Huh .. Tuuuu .. Baru tidur ! Selepas puas menjerit ‘ketakutan’ ..

Januari 2013 Promo !

 

-iklan-

ADVANCED JOINT HEALTH TABLET

Ini dia PROMO JANUARI: Buy 6 FREE 1...

ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT)

Sangat sesuai bagi mereka yang tgh mencari supplemen untuk Ayah, Ibu, Mertua, Datuk & Nenek tersayang. Untuk MEMELIHARA KESELESAAN SENDI mereka moga mereka dapat menjalankan aktiviti seharian TANPA BATASAN. Ramai yang belikan untuk Ayah & Mak semasa menunaikan HAJI supaya mereka boleh beribadat dengan lancar di TANAH SUCI.

Masalah sendi bukan sahaja menyerang orang-orang yang berusia sahaja. Malah ada yang belum pun mencapai umur 40-an telah mengalami masalah sendi seperti sakit lutut dan GOUT.

Jom kita tgk 5 golongan yang BERISIKO mengalami penyakit sendi:

1. Pemain bola sepak atau atlet yang terlibat dengan sukan yang banyak menggunakan lutut seperti lumba lari, ragbi dan banyak lg.

2. Individu yang mengalami obesiti.

3. Individu yang mempunyai masalah lemah otot peha sejak kecil.

4. Individu yg sudah berusia.

5. Individu yang sering mengangkat barang-barang yang sangat berat. (Buat kerja berat).

Amalan supplemen AJHT ni akan memberikan keselesaan sendi yang berpanjangan dan juga mengelakkan serangan sakit lutut, GOUT serta penyakit sendi yang lain di waktu berusia nt. Mencegah lebih BAIK dari merawat.

Harga RETAIL: RM124 (semenanjung)/RM130 (sabah/sarawak)
HARGA PROMO LAGI REDAH !

Nak amik 1 botol boleh...2  botol boleh...3 botol boleh...4-5 botol pun boleh.. Kalau nak amik 6 botol lagi jimat sebab FREE 1 botol + postage HANYA RM10. Beli 6 boleh bagi Ayah, Mak, Mertua, Atuk, Nenek serta stok untuk diri sendiri.

Memang BERBALOI!!!...

PM/sms/whatsapps ke 013-9337697 untuk pertanyaan lanjut & juga HARGA HURU HARA LANGGAR DINDING ye ..

Sasaran Qhaliff ..

3-4 kali aku dok ulang angkat dia .. Letak jauh jauh , ke situ gak hala tuju dia selagi tak dpt 'rasa' kayu tu !!

Bila sorokkan.. baru tak g dah..Pandai alihkan pandangan betul dak nii.. Byk akal..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Qhaliff cirit birit ! Normalkah ?

Makan ok.. susu ok .. Tak meragam..Tdo , lebey .. Tak nangis.. Tp kerap berak .. hurmm ..

Nak tumbuh gigikah ? Apa apa , tanya pada pakar jap lagi ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Qhaliff , the explorer ..

Ok .. laptop aku dah dia belasah .. Hp holder dlm kereta tu pon dah dia cungkil .. Dan yg terbaru , test merobohkan tempat sangkut baju !

Tak pe.. daddy sabar ... Sabaaarrrrr...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Bila bayi didera ..

 

image

Bila ada anak ni , apa saja yang berkaitan dengan baby pasti membuatkan aku rasa sebak .. Yelah , tau camana perasaannya bila melibatkan baby ..

Dalam Harian Metro hari ni ,ada kisah lagi bayi dibuang . Nasib baik la ada hamba Allah yang jumpa dan selamatkan .. Kalau tak ? Haihhhh .. Apa punya akal da manusia tu ..

Semalam , kawan blogger ada tinggalkan mesej kat aku bagitau anaknya yang masih kecil ditampar oleh pengasuh di pusat jagaan dan dia dah buat laporan polis mengenainya .. Ada dia kongsikan ceritanya dalam blog .. Baca kat SINI ..

Manusia yang dah besar besar ni terlupa asal usul mereka .. Kita ni asal dari bayi dan kembali jadi ‘bayi’ ..  Dan bila kembali jadi ‘bayi’ masa tu , tau la langit tinggi ke rendah ..

Tunggu daddy balik ..

 

Mak dia panggil .. Dia wat dek .. Tutup lampu .. dia wat dek .. Asik dengan cenel Baby First dia .. Tutup tv , baru merangkak mai .. Amboi.. Tapi takmo tidur lagi.. Dok nak ajak main ..

Bila aku balik .. senyum ceria dia .. Aku bukak laptop , dia merangkak mai.. Ooo.. cari pasai nii .. Aku tau apa dia nak .. Aku ‘hambat’ dia.. Beria dia merangkak melarikan diri ke mak dia.. Siap panjat badan mak dia tu haaa ..

Pastu datang lagi.. Memang nak kena gigit dia niiiii .. Memang kena ponn .. Berulang kali dia ‘provoke’ aku gitu hinggalah dia tercungap cungap tak nak main dah dan mintak ‘susu’ kat ibu dia ..

Pastu lena.. Huhu .. Betuilah kata otai .. Baby bila dah 9 bulan ni , mmg best main ngan dia .. huhu … Pasni … dia besar dah .. Standby sorang lagi..

Hahahaha…

Selesai tahun 2012 ..

 

Wow .. Aku nak letak gambar gambar sebelum ni , segan lak .. hahaha .. Aku letak je la gambar terbaru tahun ni tapi kira menjadi tahun lepas laa ..

OK.. aku mulakan dari 2013 dengan size gini .. Apakah akan terjadi di penghujung tahun ? Azam , nak kasi comel skit lagi untuk raya .. Pakai baju raya pon mesti nampak .. hehe .. hehe .. Kang kata perasan lak .. hahaha ..

Haaa.. Nak kasi kemas skit cam ni laa .. Hehehe… Ada tips dia kalau nak cepat .. huhu .. Tahun lepas .. Hurmm ..

Tahun ni lak camana ? Jeng jeng jeng .. Apakah berhasil ? Huhu.. Jom tengok gambar gambar sebelum ni .. Klik SINI

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI