Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 7 Januari 2013

Anak punya pasal !

 

Doktor suruh stop jap makanan berfiber tinggi . Sebab kalau makan , lagi berak si Qhaliff tu .. Hehe ..

Masalahnya skang , kalau nak buat makanan yang lain .. hurmm… Dapur semua dah tranfer ke rumah baru . Camana nak masak ? Bincang punya bincang , beli je la dapur mudah alih ni haaa .. Sementara tunggu hujung minggu ni pindah abis ke rumah baru tu ..

Jadi , g la Alamanda .. Ke Carrefour .. Cari menda alah ni .. Heheh.. Ada gak la peristiwa menyegankan .. Hahahahha .. Wife kena tipu ngan aku. Dia amik dapur kecik yang guna tong gas besar tu dan amik gas kecik tu haa.. Hahahahha .. Tensen dia malu bila tanya pembantu tu haa.. Aku gelakkan aja sbb sebelum tu dia dah gelakkan aku !

Ok , dah test tadi. Alhamdulillah .. Mabeles ! Esok boleh guna buat kenduri kawin ! Korang dijemputlah datang .. Sila bawa makanan sendiri la yer ..

Dan Qhaliff pasni .. makan bubur nasi dan potato atas arahan doktor ! Hehehe .. Padan muka ! Sapa suruh korek hidung daddy !!

Sihat kata doktor ..

Jumpa dah doktor di klinik kerajaan .. Dia kata Qhaliff takde masalah .. Dia suh tukar diet dia yg skang ni ..

Masalahnya dapur dah pindah ke rumah baru .. Hurm.. kena g Alamanda utk cari dapur kecik tu utk seminggu ni .. Minggu depan pindah keluar ..

Yang dia nangis tu sbb dah lena dipangkuan mak dia.. Sekali kena tranfer ke car seat..Tu nangis..

Hurm .. anak sakit , mak ayah berusaha bawak g klinik .. Mak ayah sakit ,anak suh g klinik sendiri ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Qhaliff muntah ??

 

MAKAN – MAIN – TIDUR !

Takde kaitan dengan muntah .. Alhamdulillah .. Cuma lepas makan , tak lama kemudian .. berak .. Tu yang masalah tu .. Cepat sangat beraknya … Kerap lak tu .. Macam makan julap pon ada.. Kira terkentut pon kuar najis ..

Sat g pi klinik ..

Bila lelaki nak berpoligami ..

 

Hurm.. Baru yer .. bukan dah .. Kalau dah , isunya lain .. Ni lain isunya ..

Bila sebut poligami , maka ramailah para isteri dan juga mereka yang belum bernikah memandang aku dengan pandangan mata yang cukup tajam ..

Aku tak nak la nak cerita details pasal poligami. Korang google pun leh dapat apa itu poligami dan bagaimana sepatutnya poligami dilaksanakan .

Isu aku ialah lelaki yang baru nak berpoligami ni haaa .. Lama dah aku nak buat entri pasal ni .. Sejak aku dok bertweet pasal MADU dan nak tengok respon dari kengkawan perempuan, majoriti tak nak suami mereka memadukan mereka .. Eceh .. Tak nak la konon eh ? hehe ..

Bersikap adil .. Hurm.. Tu paling penting. Adil ni yang paling sukar . Tak perlu la nak sampai setara tapi paling tidak pun , jangan ada yang terasa . Ni , belum lagi nak kawin .. yang lama dah mula diketepikan . Dok bizi dengan yang baru. Tiap malam dok angau kat yang bakal tu haa.. Nikahnya belum tapi dah angau .. Macam budak sekolah bercinta lak .. Tu yang tak betul tu ..

Kena la bijak amik hati isteri yang sedia ada . Kematangan fikiran perlu ada ketika ni . Bila gitu , barulah isteri redha . Terima seadanya kenyataan yg di depan mata ..

Adil dan mampu .. Part lain tu korang pun tau la kan .. Tapi kalau belum lagi mula , dah tak adil … apatah lagi duit dalam poket pon cukup cukup untuk beli rokok sendiri , ada hati nak bukak cawangan lain ? Kalau duit banyak sekali pun , janganlah bersikap kejam dengan isteri .Lupa terus ke segala jasa jasanya dulu ? Semudah itu ?

Nafsu ? Jangan ingat lelaki kawin sbb nak tuuuuuu jer .. Nafsu ni besar dan luas .. Perempuan pon bernafsu .. Jangan ingat lelaki jer .. Kalau benar nak kawin pun kerana nafsu , jika dia mampu adil dan berkemampuan .. Apa salahnya kan ? Halal kan ? Dari dia langgan pelacur atau simpan perempuan yang bukan isterinya.. Camana tu ? Duit banyak sangat dah ni . Nak buat apa lagi ? Kawin je ler .. Ramai sangat perempuan dok bergaya kat luar .. Hanya tunggu untuk dipetik je .. kan ?

Jangan terasa dan jangan marah .. Fikir dengan minda terbuka berlandaskan ajaran agama .. Dan aku bgtau ni bukan sbb aku nak nikah lagi ..Kalau nak pon , bukan ada yang sudi .. hahahahaha .. Guwau jeeee laaa .. 

Untuk lelaki .. fikirkan jika nak nikah lagi . Jangan nak main sebatttt jer .. Nanti botak kepala dok tergaru garu ..

Senang pujuk ..

 

Beria menangis … Pantang bosan skit .. hahaha .. Tapi bila nampak ada budak lalu depan dia , terus senyap .. Amboiiii ..

Tapi biasa la budak kan ? Cam Qhaliff .. kalau nangis , senang nak pujuk dengan gelikan dia .. Dia ketawa terus .. Pastu kembali ceria .. Alhamdulillah .. Senang jaga dia ni ..

Cuma satu merisaukan aku skang .. Dia semakin kurus sbb bila makan je , pastu berak .. Kira kerap berak la.. Nak kata sakit perut , tak pulak . Dah check doktor .. dia kata takde masalah cuma mungkin ada sedikit jangkitan , katanya .. Hurm ..

Kalau tak ok gak hari ni , esok g hospital la..

Jom melancong ke Korea !

 

Assalammualaikum

Mahu bercuti di Seoul dan Jeju Island ? Mengapa perlu bayarl ebih? Mahukan percutian yang menarik dan fleksibel ? Risaukan makanan Halal dan tempat solat?Tidak pandai berbahasa Korea?

JEJU TnT (Jeju Tour n Travel) menawarkan servis Muslim Tour guide di Korea Selatan, khusus untuk kemudahan rakyat Malaysia terutamanya Muslim yang ingin berkunjung ke negara Winter Sonata itu. Dengan pakej bermula serendah RM450/pax, anda boleh menikmat ipercutian ke Korea dengan indah

Kekuatan kami adalah kami sangat fasih berbahasa Korea, sudah tahu selok belok di Korea, tahu tempat-tempat menarik, dan kami fleksibel.Tidak perlu terkejar-kejar kerana itinerary dan schedule holiday adalah custom made mengikut kesesuaian anda.

JEJU TnT adalah salah satu servis daripada syarikat JEJU ENTERPRISE (PG0314698-A), milik anak muda daripada Muar yang hampir 6 tahun belajar, dan bekerja di sana.

Pakej kami sangat menarik, berpatutan, fleksibel, dan menjanjikan seribu kepuasan kepada semua yang pernah mengikuti percutian bersama kami.

Antara pengunjung yang pernah bersama kami

clip_image002clip_image004

Perfect lovely Haji and Hajah couple di Jeju Island dan 5 rakan daripada Jepun

clip_image006clip_image008

Di Nami Island. Set penggambaran Winter Sonata, dan bermain ski dan snowboard di Vivaldi park

Pakej di Seoul dan Nami Island

Period

Group of 1 ~ 2 persons

Group of 3 ~8 persons

1D

RM 500/pax

RM 450/pax

2D1N

RM 950/pax

RM 850/pax

3D2N

RM 1250/pax

RM 1150/pax

4D3N

RM 1450/pax

RM 1350/pax

5D4N

RM 1650/pax

RM 1550/pax

6D5N

RM 1850/pax

RM 1750/pax

7D6N

RM 2050/pax

RM 1950/pax

Semua harga dalam pakej kami termasuk

· Makanan Halal dan info tentang solat adalah keutamaan kami

· Penginapan (Guesthouse di Seoul)

· Pengangkutan (TermasukferikeNami Island)

· Makanan Halal (Breakfast, Lunch, Dinner)

· Entrance fee

· Guide fee

Pakej ke Jeju Island

Period

Group of 1 ~ 2 persons

Group of 3 ~8 persons

3D2N

RM 1850/pax

RM 1650/pax

4D3N

RM 2050/pax

RM 1850/pax

Semua harga dalam pakej kami termasuk

· Makanan Halal dan info tentang solat adalah keutamaan kami

· Tiket pergi balik Seoul-Jeju Island

· Penginapan (Guesthouse di Jeju Island)

· Kereta sewa (Hyundai Sonata, Hyundai Elantra, KIA K5, KIA Forte, etc)

· Makanan Halal (Breakfast, Lunch, Dinner)

· Entrance fee

· Guide fee

Semua pakej kami tidak termasuk Tiket pergi balik daripada Malaysia ke Korea Selatan. ^^

clip_image010clip_image012

Antara kereta sewa yang kami gunakan di Jeju Island – Hyundai Elantradan Hyundai Veloster.

Kunjungi website kami di :http://jejutnt.wix.com/jejutnt

Like FB Page kami di :http://www.facebook.com/pages/Jeju-Tnt/120801054747793?ref=hl

Sebarang pertanyaan boleh la hubungi kami di :jejutnt@gmail.com

Terimakasih dan Wassalam

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI