Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 8 Januari 2013

Santai anak beranak ..

 

Jangan marah aaaaaa ...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Pagi tasik..Petang pun tasik ..

Memang suka g Umai kitorang .. Best lepak sana petang petang .. hehe.. Makan pon ,ok la gakkk rasa dan harganya .. Sebab tu ramai g lepak sana petang petang ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

9 bulan ke Qhaliff ?

 

Maaf la yer .. Aku tak bukak taska lagi atau ada buat sebarang kajian kes mengenai bayi ni , jadi aku tak tau perkembangan mereka .

Tapi bila melihat Qhaliff yang semakin membesar , aku seringkali tanya wife aku ..

“ Sure ke Qhaliff ni 9 bulan ? “ .

Bukan sebab faktor fizikal  mahupun rupa tapi kenakalannya buat aku tertanya tanya .. Dia main ngan aku setiap malam macam dah cecah setahun. Hurm.. Walaupun tak reti nak berjalan , tapi dah sibuk nak berlari menyorokkan diri atau menyelamatkan diri setiap kali aku mula ‘bertukar’ menjadi naga !

Maka betulkan kata akak Ummi Zaihadi satu tika dulu , seingat aku laa.. Tunggulah 9 bulan .. Masa tu main ngan baby ni mmg best la .. Yearghh.. mmg tiap malam aku smackdown dia sebelum dia smackdown aku bila dia tidur !

Mana satu pilihan anda sekeluarga ?

Aku ada terima satu message di Inbox FB .. Kawan kita tu mintak tolong sedikit la . Sedang siapkan satu mini projeknya yang bertajuk ‘apakah faktor yg menyebabkan org ramai sekarang lebih suka pilih theme park berbanding nature waterfalls’.

Ok , kita tau theme park semakin banyak di Malaysia. Dan kita tau juga tempat tempat riadah seperti air terjun ni mmg bersepah dalam negara kita tapi kebelakangan ini , theme park atau taman tema lebih mendapat sambutan .. Kenapakah ?

Gambar bawah ni sekadar hiasan saja yer ..

Hurm.. dulu aku suka lagi g waterfall atau air terjun berbanding taman tema ni . Tapi sekarang ni , aku suka g taman tema lagi .. Kenapa ? Faktor utamanya ialah keselamatan . Aku kan ada anak kecil .Yang kedua , kemudahan awam seperti tandas , surau yang bersih .. Yang ketiganya , taman tema ni ceria .. Ramai orang. Kalau tak ramai , boring gak .. hehe ..

Tapi , bila Qhaliff dah besar .. waterfall adalah destinasi riadah kami di hujung minggu ..

Korang lak camana ? Cer bagi pendapat skit ..

9 penjenayah , 4 polis ??

Hurmmm .. aku malas nak percaya sgt info dlm akhbar tp tertanya juga jika benar ..

Polins yg mengiriringi penjenayah yg merbahaya cuma 4 orang ?? Bukan perogol atau perasuah tetapi penjenayah bg kes rompakan berkumpulan , bunuh dan mencederakan ..

Tak ke sepatutnya dikawal dgn lebih ketat ?? Hurmm .. Harap dpt tangkap dgn segera ...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Melepak awal pagi di tasik ..

 

Saja g tasik pagi ni .. Pastu terus g umah mak aku di Cheras . Area sana masih lagi tiada air  .. Pelik ? Tak punya .. Karenah politik ? Hehehe .. Lu pikiaq la sendiri .. hehe ..

 

Mendamaikan pagi ni .. Terlupa aku sebenarnya .. Ingat nak g Tadika Arina. Katanya , ramai daftar selepas aku up entri  berkenaan tadika  tu.. Alhamdulillah .. Ok la tu kan ? Tengok la esok lusa .. Ops .. Esok takleh .. Ada meeting pasal renovation rumah aku tu.. Hihi.. Rezeki.. Freeeeeeeee …

Selamat Hari Lahir , Pak Tua Mat …

 

Pak Tua Mat , nampaknya terlebih dahulu mencecah umurnya 37 tahun .. Aku akan menyusul di penghujung tahun. Kiranya aku ni adik la kan ? Hehehhe ..

Buat Pak Tua Mat aka MAT GEBU aka ADNAN IBRAHIM yang memiliki blog www.tiffinbiru.com selaku jiran dah bertahun tahun lamanya antara kami , SELAMAT HARI LAHIR …. SEMOGA TAHUN INI MEMBERIKAN LEBIH ERTI . LEBIH MURAH REZEKI SERTA PANJANG UMUR ..

Qhaliff kim salam …

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI