Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 14 Januari 2013

Garangnya anak aku neh !!

 

Di Noodle Station, Alamanda .. Wife teringin nak makan bihun sup sejak semalam ( apakah ???? Er.. tidak ?? ) Hehe..  Walaupun aku dah blacklist restoran ni dulu tapi aku bagi peluang sekali lagi .. Dulu kes waiter yg sangat tak peramah dan bekerjasama..

Waiter yang baik hati dan sangat peramah itu datang bagi kerusi baby untuk Qhaliff.. Terima kasih diucapkan.. Hehehe .. Suka la mamat kecik ni dapat kerusi dia ..

Kad menu diberikan pada aku dan wife .. Qhaliff pun sibuk nak gak .. Tiba-tiba waiter tu terlanggar sedikit kerusi Qhaliff tu.. Berdehem la Qhaliff !! Dia mendongak untuk memandang waiter tu .. Waiter tu siap mintak maaf kat Qhaliff ! Hahahahahha .. Qhaliff tetap pandang kat macam nak ajak bergaduh ! Lawak betul muka dia masa tu. Tak sempat laaa aku nak amik gambar dia sebab nak coolkan Qhaliff .. ahaha ..

Bukan apa.. Si kecik tu tengah disuapkan ikan salmon .. bila terjadi insiden tu , dia yang sedang kelaparan ( walaupun dah berkali kali makan ) terus jadi cengih gitu haa .. Hahahah .. Tak sangka laaa baby yang aku dukung tu dah boleh ajak gaduh !

Seperkara yang aku sedar ,si kecik ni melindungi ibunya .. Pantang dengar mak dia ‘menangis’ , dia tinggalkan segalanya lalu merangkak ke ibunya walaupun hanya tinggal selangkah saja lagi untuk ketuk tv led kesayangan aku tu !! Hahahha ..

Dah pandai dah diaaa !!

Tau apa ??? Haaaa.. Dia jolok jari masuk ke plug point tu haaaa ..

Kena beli cover plug point tu pulak daah .. huhu .. Nasib baik daddy masyuk bulan ni .. Hehe..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Akhirnya.. Akhirnyaa !! Dato Siti Nurhaliza ..

 

Alhamdulillah .. Tahniah ..

Tamo celoteh lelebih .. Apa pun niatnya , biarlah antara dia dengan ALLAH . Kita tak perlu memandai mandai la yer .. Yang pasti makin berseri gitu .. kan ?

Apakah akan wujud tudung CTNURHALIZA ? Hehehe .. Untung kan , orang ada nama ni .. Aku pun nak buat gak laaa .. Tarbus Ben AShaari ! Hahaha.. Aku sorang je la pakai !

Operasi pelingkup tab makcik !!

Bukan Aikkk tp si bam baaamm nii.. Sesedap rasa nk sorok dlm pipi dia !!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Salah faham atau tak buat kerja rumah ?

 

Geram ? Tensen ? Ini bukan kali pertama .. Sabar .. sabar .. dan sabar .. Nasib baiklah punca rezeki aku dari sini buat masa sekarang .. Kalau tak ? Hurmm ..

Pasal apa ? Tak pe la .. Part ni aku rasa baik aku diam dan sabar je .. Susah nak cakap lebih lebih. Kang kata aku negatif la.. Suh pk positif la.. Nyaris gak wife amik cuti tapi ikut gerak hati .. Dan selamat ..

Lain kali kalau ada sebarang janji dengan orang lain , sila periksa kata kata  tu dengan teliti sebelum sampai masanya. Catit pada handphone yang mahal tu. Bukan pada kalendar je ..

Terima seadanya…

Jaga pukul 4 pagi !

 

Tidur lagi dia .. Aku angkat dia , letak dalam kereta .. hantar mak dia .. Balik rumah dan masih lagi lena gara gara sibuk nak bermain jam 4 pagi !! Hahahahah ..

Sapa tengokkan dia ? Er.. mak dia tgkkan sbb aku mmg totally out of service ! Huhu… Penat sbb aku bangun awal pastu g gym dan jadi driver seharian .. Plus sakit pinggang sbb .. er… Ada laa .. Overdose kat gym .. Nanti ok la tu.. Bukan kali pertama pon.. hehe ..

Tunggu dia bangun .. nak kasi makan .. Mandi pastu .. Tunggu kul 10 lebih untuk jumpa wakil Dunia Herbs kat Alamanda. Apa ceritanya tak tau lagi ..

Apa saja rezeki yang masuk tahun , Alhamdulillah .. Kena banyak banyak bersyukur. Jangan tamak dan demanding sangat .. Anggap je kita masih belajar .. Terlalu jauh perjalanan hidup kita ni walaupun sebenarnya terlalu singkat .. kan kan ?

Tisu pun nak kena mintak ke ?

 

Senyuman takde .. Tisu pon bagi sehelai bersama sudu garfu ! Sayang betul .. Lokasi cantik ! Tepi tasik .. Dihiasi indah dengan mini taman .. Bersih ..Tapi layanan , lebur ! Makanan ? Bagi aku ok la.. Leh diterima dek tekak aku tapi wife aku , dia kata tak menepati langsung .. Hehehe.. Lain tekak , lain poketnya ..

Aku order dua jenis makanan .. Yang pertama , keow teow tomyam dan yang kedua chicken chop .. hehe .. Saja nak rasa ayam hari ni .. Dan air , barli panas ..

Hurm… Tak ramai datang restoran ni .. Aku tak pasti la sebab apa tapi mungkin hari ni hari Ahad kan ? Hari Sabtu , mesti penuh punya kan ? 

Dan aku tak nampak pulak mereka punya ramai staff .. Mungkin sebab tu la kot ada yang masam muka je hingga aku mintak tisu pun terpaksa berulang 3-4 kali. Bukan tak leh nak g amik sendiri tapi nak tengok respon mereka . Dan harga pun leh tahan gak kat sini .. Takkan nak layan diri kot ?

Kadang kadang aku tak hairan gak la kenapa ada pekedai sanggup amik bangla je keje ngan mereka. Cakap je sekali kepala sudah geleng dan terus g amik .. Hehe ..

Hurm.. Susah nak kata bila melibatkan ragam manusia ni .. Macam macam karenah terutama yang tak reti bersyukur bila dah ada kerja ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI