Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 15 Januari 2013

Baik aku ‘bawak’ bas sekolah !

 

Aku nak bersara dari dunia maya ni , secepat mungkin … Tak larat dah rasanya .. Aku nak kembali bergelumang dengan ‘pekerjaan’ yang aku buat selepas SPM dulu yakni bantu keluarga aku .

Tak mewah tapi aku gembira .. Penat , tapi puashati ! Tak kaya , oklah juga sbb ada yang hargai .. Tekanan , semua kerja ada tekanan tapi yang ini ada had waktunya .. Tak glamer atau tak berpangkat tapi sendiri bos sendiri kuli ..

Macam sekarang , bila orang dah tidur .. aku baru boleh buat kerja .. Dalam tidur , kepala ligat dok mencari idea bagi entri entri esok .. Nampak senang tapi … Korang yang jadi blogger pon tau camana , kan ?

Dalam dunia blog ni , kalau benar benar dapat cipta nama .. mmg berbaloi sangat sangat … Bukan mengejar populariti tapi kepuasan menulis. Tapi bila tersalah jalan atau cara .. mmg makan diri sendiri ..

Entahlah .. Aku sendiri pon dah bingung.. Orang dah tidur , aku masih lagi tak henti henti kerja dari siang .. Penat kepala otak , fizikal .. Tapi ada sapa kisah ?

Dengan jaga anak lagi.. Anak jaga , kerja tergendala. Sehingga dia tidur , baru boleh buat kerja .. Tu belum lagi nak makan atau nak buat kerja lain .. Tapi ada sapa amik peduli ?

Bukan mengeluh .. Tapi jangan pandang sebelah mata .. Aku bangun sama waktu.. Kerja , dah terus mula . Bezanya bos yang ni tak leh maki aku .. Tapi bos leh lari .. huhu ..

Entahlah .. Inilah dunia .. Depan mata .. belakang kepala .. Antara nampak atau tidak ..

Melemahkan jiwa dan raga ..

Wahh .. hotel ni bg wifi percumaaa !! Hotel apakah ini ? Yer... Hotel Grand Continental di Kuantan ..

Tapi ... Akhirnya aku guna broadband aku sendiri .. Kenapa ? Tak tercapaii connection dia .. huhu ..

Dan lebih menambah masalah aku ..  ada job kena post byk gambar !! Grrrrr... Part lain , hotel ni so far ok la ..Selesa gak nak tdo ..

Nak pi makan sat ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Lepaskan stim !!

Ikan patin masak tempoyak ngan ikan keli .. Perghhh.. berpeluhhhh guee..

Lama dah nk kembali ke Temerloh utk menikmati patin ni .. Bukannya takde kt tempat lain tp tempat ni ada memori tersendiri .. hehe..

Daaaaappp.. milo je tak daaapp..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Setelah beberapa jam tanpa UNIFI !!

 

Baru beberapa jam .. Haa .. Tak dapat tengok Telebubbies , terus jadi gini !

makan

Tak tahu la pasni camana .. Anak jadi gitu .. Bapak dia ? Serrr .. Nasib baik ada Celcom Broadband yang jap mabeles jap cepeles ! Adehhh .. Abis semua menda dia selongkar dan nak gigit ! Pastu pandang tv ! Hahahha …

Hujung minggu ni , kita gi PWTC eh.. Ada expo untuk baby.. Nak cari  vcd pendidikan untuk dia .. Baik layan tu dari layan kartun kan ? Bapak dia je leh layan kartun.. Anak belajar sampai umur 30 .. baru leh layan kartun.. Dah dah ! Muktamad !!!

Kopi purple ??? Ada kelebihan ke ?

 

-IKLAN-

Apakah kelebihan kopi ni ?? Hehehe .. Apa kata , korang baca dan nilai sendiri kelebihan kopi ni .. Jangan tanya aku lak.. Korang tanya mereka sendiri .. hehe ..

Klik SINI untuk membaca dengan lebih lanjut ..

 

Tv Kabinet idaman aku ..

 

Ada yang sebut Tv Console .. Aku yg buta perabut ni , main sebut je tv kabinet.. Nak diikutkan pihak penaja panggil tv console.. Hehehe.. OK aja…

Kat bawah ni ada beberapa projek tv console yang sedang mereka ( Perabut Unggul ) buat di rumah client mereka .. Cantik kan ? Hehe ..

IMG_0120 IMG_0086

20120816_171758 20120808_165757

Aku pernah tengok di Ikea satu tika dulu.. Aku terus jatuh cinta dengan rekaan tv console ni.. Tak sangka pulak segalanya menjadi kenyataan apatah lagi pihak Perabut Unggul akan mereka bentuk khas untuk aku sekeluarga.. Bagaimana rekabentuk tv console aku tu ? Yearghhh .. tungguuuuuu bila siap 3D design tu nanti ..

Kalau ada yang berminat , leh la terus contact mereka di laman web mereka atau ayie@perabut-unggul.com

Bila UNIFI dah dipotong..

Siaann Qhaliff .. tak tgk dia TELETUBBIES dia pagi ni .. Tak senyum dah kat baby sun tuu .. huhu..

Daddy lagi la kesiaaannn.. Tak leh dah download apa apa .. huwaaaaa. Ni semua gara gara nak pindah .. Umah baru,tgh tahun baru nak masuk ! Slow aihhh ..

Guna je la apa yg ada..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI