Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 16 Januari 2013

Pandai dah nak makan sendiri eh ??

Boleh dia rampas roti yg ada dlm plastik dan cepat cepat dia masukkan dalam mulut dia pastu dia kemam tak kasi ibu dia korek balik dlm mulut tu !!

Dia punya kemam hingga memaksa aku campur tangan .. huhu .. Dpn mak bapak dia dah berani buat gitu .. Diam diam ? Adehhh ...

Terlebih makan okeh ! Bukan sbb lapar tp saja nak sakat org tua dia .. Grrr..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ceramah Sharifah Zohra ‘Listen’ akan datang dibatalkan !

 

Ceramah akan datang yang akan menampilkan penceramah kontroversi Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin, bertajuk "How To Make Your First Million" telah dibatalkan, kata penganjur, Rabu.

Sharifah Zohra menjadi perhatian awal minggu ini selepas video beliau berkeras dengan seorang pelajar tahun kedua jurusan undang-undang semasa forum di Universiti Utara Malaysia (UUM) tersebar di Facebook dan lain-lain rangkaian media sosial.”- Mstar Online

 

Aku dok dengar la kengkawan di whatsapp dok sebut … “ LISTEN , LISTEN ,LISTEN , LISTEN .. “ berulangkali sampai aku naik pelik .. Apa giler diorang ni ? Apakah ada kempen bertajuk  LISTEN lak ? Ada kawan bagi link youtube. Memandangkan aku tak guna UNIFI dah , maka malas la nak dengar .. Hehehe.. Kat FB pon ada ?? Grrr .. Ketinggalan kapal betul aku ..

Tadi , aku terbaca di Mstar pasal penceramah yang telah menimbulkan kontroversi tu .. Tak puashati punya pasal , aku pun google cari Youtubenya memandangkan wifi di hotel ni free dan boleh akses Youtube .. hehe … Tqqq ..

Hurmm .. Tonton dah .. Pastu aku google dan baca pendapat atau membaca lebih lanjut pasal kekecohan tu agar seimbang dengan apa yang aku tonton di Youtube tu ..

Dah faham puncanya .. Hurmmm … Apa pun kekecohan yang berlaku , aku tak leh nilai sangat.. Mungkin terlalu tegang suasana di sana cuma peliknya , masa si Bawani tu beri pendapat , ramai tepuk tangan .. Macam setuju tetapi bila Sharifah Zohra dok ‘bantai’ dia semula , ramai jugak bertepuk tangan ..

Part ni , aku faham sangat .. Sememangnya ramai LALANG dalam negara kita .. Aku fahaaammm sangat !! Yang berani bersuara , sorang dua .. Yang menolak ramai .. Bila nak kena ‘kantoi’ ramai cepat cepat lari ke belakang sambil menuding jari dan menjerit ‘ aku tak tau apa apa  !! Dia yang cakapp !! “

Hurmmm .. Apa pon , selesaikan dengan profesional .. Ilmu ada .. akal ada , yang takde cuma kesabaran .. Hehehe ..

LISTEN TO YOUR HEART ! Lagu feveret aku ! Hehehe..

Sepetang di Teluk Cempedak , Kuantan ..

 

Hurm.. wife abis keje dia awal hari ni. Dia ajak kuar jenjalan . Ok la gak dari aku mati keras tengok Qhaliff membuta berjam lamanya.. Er, tak pe tak pe.. Tidur lama pun , ok .. hehehe ..

Dengan gunakan GPS ( Guna Pun Sesat ??) , petunjuk memberitahu jarak cuma 7km dari hotel ! Laaa.. Kalau sedekat ni , aku sewa kuda je pon senang tapi tak boleh sbb aku lupa bawak topi koboi ..

Zas zus zass .. Sampai dah TC.. Terpusing gak nak cari tempat makan. Yang ada , makanan segera jer.. Malam nanti baru banyak kedai bukak . Petang tarak lagi ..

Jadi , tenangkan diri sekejap. Lapar punya hal .. hehee.. g beli burger McD satu, jeeeer ..tetap boikot.. bukan selalu pon  dan bubur untuk Qhaliff tapi masin la pulak.. Aku jugak yg makan..

Sambil sambil tu .. bergambar cam biasa laa ..

Hurmm.. aku pelik .. Malas benar dia nak berjalan petang ni .. Nape eh ??? Hurmmm …

Hurmmm.. Air ni , dia berebut straw dengan aku .. Punya la beria tak nak lepaskan straw tu hingga terjadi insiden tersebut ! Grrr.. nasib baik laaa 9 bulan … Kalau tak ? Kalau tak ? Haaaa…

Nape begitu ? Satu je jawapannya ..

Ngantuk nak tidur !! Padahal tadi dah tidur lamaaaaa …. Agaknya kena angin pantai , tu yang buat ngantuk semacam je.. Er ..

Ngantuk bila tengok Qhaliff tidur. Ingat nak g MegaMall tapi dah dia tidur ! Aku pun nak join sama la.. Malam ni nak g pekena ikan bakar dengan keluarga Kak Ummi Zaihadi .. hehehe.. Blogger masakan yang top okeh !

Apa kata pemenang pertandingan MML !


Sebelum nak baca entri ni , korang kena baca entri ni dulu untuk mengetahui apakah kisah sebenar entri aku kali ni .. Hehe ..


Ok , baca dah ? Pertandingan dah abis .. Pemenang pun dah dapat hadiahnya ! Tadaaaaa .. Apakah ianya menarik ? Berpuashatikah dengan ‘hadiahnya ‘ ? Jom kita tengok …

Kategori Ruang Tamu

Before 1Before - Expanding tiles 2Before - Expanding tilesBefore 2

Sebelum …
Dan gambar bawah ni , selepas dimakeover oleh MML
Maka , jeng jeng jeng ..
After 6After 5After 4After 2After (4)

 

Jom baca apa luahan hati pemenang untuk kategori ruang tamu ni ,Puan Nik Suria Anilah Wan Abdullah … Dalam BI tau.. sori yer..

Sebelum tu , sedikit latar belakang mengenai Puan Nik Suria .. Menetap di Semenyih dan telah menginap di rumah itu hampir 10 tahun . Beberapa kali dah buat ubahsuai rumah tetapi tak berpuashati .. Pakar dari MML ada buat tinjuan dan menemui beberapa kerosakkan yang sepatutnya tidak berlaku di ruang tamu rumah dan boleh membawa kemudaratan pada anak anaknya .. Dan makeover ni telah membawa kepuasan kepada keluarga beliau.. Jom baca..

1 ) How do you feel about the makeover ?
I feel happy with the new makeover. The feeling I get just thinking about it is indescribable. Every day, while I head back home, I cant help but feel excited.
2 Do you think that it is a big difference from before?
My living room looks a lot different compared to how it was before. Thanks to the makeover, it is now a lot more elegant  and beautiful especially with the customized MML tiles.  With the new living room, my entire family feels really happy and we spend a lot of quality time together indoors.
3 ) Why did you want a makeover?
Previously, my living room was ugly to tell you the truth! There were huge gaps between the tiles and it gave out a really weird noise whenever anyone walked on it. A It used to really turn me off that I never spent much time there.
4 ) Did you get to choose the tiles yourself?
Yes! MML was so kind as we were a big part of the selection process.
5 ) When it comes to MML tiles, what is your opinion?
I'm really grateful to MML for making my dreams come true. My family and I also impressed with the new living hall design. MML tiles are gorgeous and it looks really classy. The designs are unique and attractive. It is definitely a brand that I would recommend to my family and friends.
6 ) What will you do to show off the new look?
I have painted my hall a new color, bought a new sofa & furniture to boost up my lovely living hall tiles.
7 ) Prior to this, did you know about MML tiles?
Yes, I did, but when I saw the designs, I simply assumed that it would be expensive because the designs were beautiful. Now I realize that there are many price ranges and that at the end of the day, quality tiles are a must!


Perghhh … Berbaloi sungguh ! Nak buat renovation sendiri ni mau makan beribu ribu hengget !!

 

Kategori PORCH ..


Ok .. jom tengok lak pemenang untuk kategori ‘porch’ , En. Chin Siew Gaik .. Sedikit latar belakang mengenai beliau dan keluarganya .. Dengan keluarga yang agar besar yang mana En.Chin turut menjaga anak buahnya serta 3 anaknya sendiri yang mana porch sebelum diubahsuai oleh MML , agak bahaya untuk persekitaran anak-anaknya bermain di ruang porch tersebut. Tu belum hari hujan yang mana porch tu jadi lagi licin .. huhu .. Bahayakan ?

Segalanya berubah bila .. MML memainkan peranannya .. Yup , hadiah makeover dari MML yang sangat best !

Porch sebelum dimakeoverkan oleh MML .. Erk… teruk jugak kan ?
 
Before (2)Before (1)Before (4)Before

Selepas diakeover oleh MML !

AfterAfter (2)

After (1)AfterAfter (1)After (3) 

 

Jom baca temubual antara MML dengan En. Chin Siew Gaik .. Grr.. Jeles aku tengok niih !

1) How do you feel about the makeover?
My family and I and incredibly thrilled! The porch looks amazing and it gives the entire house a whole new look.
2) Do you that that it is a big difference from before?
The difference is not just in the aesthetics. While it certainly looks a whole lot better compared to before, one of the key differences is that it is a lot safer now. The previous tiles we had became very slippery every time it got wet. As a matter of fact, a few family members had taken nasty spills. With the MML makeover, it feels safe because the tiles aren’t slippery anymore.
3) Why did you want the makeover?
Well, we were actually planning on renovating the porch anyway. However, before we could source for contractors or tile manufactures, my son came home one day when he saw an ad in the paper. We decided to submit an entry. I was very surprised and very happy when we won.
4) Did you get to choose the tiles yourself?
Yes I did. This was definitely one of the best things about the makeover.
5) When it comes to MML tiles, what is your opinion?
I believe that it is great quality tiles and that I would definitely use it in other parts of my house. The designs are stunning and it is completely different from anything else out there in my opinion.
6) What will you do to show off the new look?
Well, a party of course! I also cant wait for Chinese New Year 2013 so everyone can come and not just appreciate the beauty of the tiles, but also to walk without having to worry about keeling over!
Amacam ? Cantik kan ? Huhuh … Tak pe , aku pun jeles ! Tunggu la aku simpan duit .. Aku nak contact MML untuk ubah suai porch rumah baru aku tu haaa .. Huhuh ..
Tahniah buat kedua dua pemenang ni .. Nantikan untuk pemenang bilik mandi lak ! PErghhhh .. Jelesss okeh !

Jalan-jalan cari makan !

 

Yeargh.. Berguna jugak aku post gambar makan di Instagram . Ada jugak rakan sudi berkongsi tempat tempat menarik untuk mengketedarah nanti !

Memandangkan aku skang di Pahang .. Objektif utama ialah menikmati ikan patin masak tempoyak. Takde kaitan dengan Fatin Liyana yer..

Tom yam pekat ? Perghhhh .. Penuh santan ? Er …

Dan chicken wings yang boleh makan sesekali saja .. Macam macam cerita ada pasal kepak ayam ni.. Wallahualam ..

Yearghh.. kelebihan dan keburukan bila gunakan internet ni. Segalanya terpulang pada keimanan anda .. heehhe .. Apa lagi ? Jom la makan … huhu ..

Camana nak tidurkan si Qhaliff ?

 

Hurmmm .. rocker dia tak bawak.. Buaian apatah lagi .. Dia lak semakin liat nak tidur .. Nak tidur , kena ada ibu dia .. baru nak lena kalau takde kedua dua menda ajaib tu ..

Tapi tah camana , kelmarin dia cukup suka layan satu video klip ni .. Dia tengok sampai ngantuk .. Pastu terlena terus .. Aku try guna trick baru ni ..

Aku pasang berulang kali lagu ni .. Dia leka je tengok … Zikir dan selawat tu mmg la pasang .. Lagu ni mendodoikan dia .. Aku bagi susu sebotol , zassssss .. Lenaaaaa …

Legaaa .. Bila dia dah tidur , dengan aircond .. gelap .. perghhh.. mau mau 2 jam baru sedar.. hehehe .. Leh aku siapkan byk keje aku .. Eceh.. Byk la sangat ? Banyak ok !! 2 entri advertorial yang sama gaji aku 2 bulan .. boleh ? Hahahaha .. Konon !

TIps nak tidurkan anak , jangan gelojoh dan sabar .. Tenang .. cari sesuatu yang boleh dodoikan dia selain bau ketiak anda .. ok ?

Premium Beautiful Corset - special AND free trip

 

Tapi ramai yang salah anggap... Ingat korset just untuk kecantikan but sebenarnya.... 

Premium Breautiful korset 70% kesihatan 30% 

Kita hanya usaha... Allah SAW yang menentukan...  Cuba pakai korset ini secara konsisten!!!   Interested????  Dapatkan diskaun sehingga RM700..  hanya valid untuk cash buyer!!!

GOOD NEWS 


YOU HAVE A BIG CHANCE TO GET SHANGHAI

AS YOUR FREE TRIP!!!

Hanya bawa duit shopping je!!!

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut … sila klik SINI

Haida Kamaruzaman Collagen Cappucino (HKCC) dan kelebihannya !

 

-IKLAN-

Apakah kelebihan kopi ni ?? Hehehe .. Apa kata , korang baca dan nilai sendiri kelebihan kopi ni .. Jangan tanya aku lak.. Korang tanya mereka sendiri .. hehe ..

Klik SINI untuk membaca dengan lebih lanjut ..

Payudara pon boleh meletup eh ?

Ni namanya , kesan dari cari pasal ! Kan dah tak pasal pasal dapat pasal !! Hehehe ... Lawak lawak ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Qhaliff dan daddy , apa projek esok ?

 

Hurmmm … Qhaliff dah tunjuk tanda tanda kebosanan di sini .. Tak tau nak buat apa .. Aku pun nampaknya begitu. Malam tadi , aku dah merayau sorang sorang ke MegaMall dan juga test power makanan di sini .. Hehe.. Yummy.. Sedap !

Nak usung dia ke MegaMall esok ? Guna stroller atau dukung je ? Hurmmm .. hurmmm … Camana eh ? Mati kebosanan gak kalau nganga dalam bilik dengan dia dok merangkak mencari sesuatu untuk dibaham ! Kalau keluar , takut dia lak dok berak .. Mamat ni kalau berak , nak suh tukar la la tu gak ! Tak leh simpan lama skit ! Huhu..

Keras ni.. Qhaliff ? Ada apa apa cadangan selain g cari makan ? Hurmm… Usha awek ? Aisey… bosan .. Nanti kena belanja diorang lak.. Huhu ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI