Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 20 Januari 2013

Antara CELCOM ,MAXIS dan DIGI ..

 

Celcom .. HSPDA .. cantik tapi …

DIGI .. Seperti ramai yang dah tau .. Kalau dalam rumah , biasanya mmg lebur …

MAXIS .. antara hidup dan mati.. Tapi ok gak laa… Leh gak online skit skit dalam rumah ni ..

 

Di rumah aku yakni di Presint 14x ..Dibahagian ruang tamu ,bhgn tingkat bwh rumah .. Semua line jadi hampeh ! Org kata blind spot .. Aku yg dah nak blind ni , mmg sangat sangat merindui UNIFI yang dah pun pergi meninggalkan aku ..

Tapi nasib baik di rumah baru aku tu nanti , semua yg aku sebut di atas , sangat comel ! Jadi aku tak perlukan UNIFI buat masa terdekat .. Dalam tempoh setahun.. Yelah , dah mohon .. tp bg tempoh 6 bulan ..huhu ...Lama sangat tuuu..
Du

Di luar , rumah .. ok sungguh ketiga tiga line tu .. Agaknya umah aku ni ada medan magnetik yg kuat kot.. Erk.. hehee...

Tak kisah laaa ... Janji leh guna walaupun ciput je signalnya ... Cuma nak layan #RESPONANDA je la tak leh sangat skg ni...

Nasihat , kalau rasa guna internet lagi byk di rumah .. guna je la Unifi atau Streamyx je.. Yang lain , tepuk dada sendiri .. Tanya tekak sendiri ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Qhaliff vs Ammar ..

Adusss .. penat nak layan dua dua ni ..Yang sorang , macam dah boleh berjalan padahal merangkak je baru .. Yang sorang dah buat mcm rakan sebaya .. Aduhhh.. Pening gue dibuatnya..

Qhaliff ,smlm .. liat benar nak tidur ! Kul 2 lebih baru lena gara gara nak main ..Walaupun tanpa Ammar , dia layan kepala dia sendiri .. Abis umah makcik dia , dia selongkar ..

Dua dua ni kalau bersatu time makan , mmg tak jadi makan aku.. Jadi , kena pisahkan .. Pastikan dua dua ada makanan sendiri ..Baru nyaman .. Tapi sebentar jer .. Pastu pakat berlawan semula..

Tak sedar diri gak yg kecik ni haaaaa..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Budak berak dalam kereta..

Berak dalam kereta ... Lama nak sampai ke rumah baru , dr Sg.Buloh..

Asal dia berak , pasti akan dia duduk kat bawah ..Wife kata , mmg budak bawah umur gitu .. hehe .. Atas umur camana lak eh ?? Hehe ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Baru aku nak copy dan paste tapi ..

 

Terbaca satu artikal yang wife aku bagi di FB , tesis mengenai orang yahudi .. Aku pernah membacanya satu tika dulu tapi dah terlupa mengenainya ..

Sesudah aku membacanya sampai habis , entri yang pada awalnya aku nak buat .. aku delete .. Kenapa ? Hurmm.. Aku ibarat menyediakan ‘sampah’ untuk rakan rakan pembaca di blog aku .. Yang takde infomasi dan takda faedah ..

Memang benar , entri kebanyakkan lebih bersifat santai tapi dimana infomasinya ? Hurmm .. Nampak mudah sebenarnya tapi setiap apa yang kita tulis dan hasilkan , akan ditanya semula di akhirat kelak.

Itu belum lagi bab pendapatan. Jika menghasilkan pendapatan melaluinya , keberkatannya bagaimana pula ? Sedangkan kita sendiri tau bagaimana ianya dihasilkan ..

Hurm… Ramai cari jalan mudah untuk berjaya tapi mereka tolak tepi bab akhirat kerana menyangka masa menanti kita untuk bertaubat sebelum dijemput maut ..

Tamo tidur la dia..

Dah 4 hari kena air cond baik punya sejukkkk .. Bila balik ke tempat asal , haaaa.. mulaaaa la tak leh tidur sbb panas !

Erk ..bukan dia je .. aku pun tak leh tidur.. kalau nak tidur , kena .. er ... er..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI