Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 21 Januari 2013

Selamat Tinggal Dunia Blog !

 

Aku kan pergi jauhhhh mengembaraaaa.. Mencariiii .. kedamaiannn ..

Memandangkan ramai kata mereka masuk ke blog aku hanya untuk baca pasal Qhaliff , maka aku buat keputusan remove blog aku ni dan biar je Qhaliff cerita mengenai dirinya sendiri , bila dia reti menaip .. Reti menaip yer.. Bukan reti mengorek keyboard aku ni haa ..

Merajuk ? Takde laa.. Aku biasa dah dengan persekitaran begini .. Tak kisah dah .. Yelah , masing masing punya citarasa kan ? Apa nak buat.. Dah mereka kat gitu , takkan aku nak paksa lak kan ?

Tapi .. Sat .. Sebenarnya bukan sebab Qhaliff yang comel .. Tapi sebab gaya cerita aku yang menyebabkan dia jadi comel ! Ini bermakna.. Haaa.. Tanpa aku bercerita , Qhaliff tetap biasa je.. Waahhh .. Ini bermakna , sentuhan aku menyebabkan ianya menjadi panass ! Adeh.. Macam M.Nasir lak aku .. hehe ..

Takde la.. Tak kisah laaa.. Cerita pasal sapa sapa pon , aku gak yang ‘bercerita’ kan ? Bukan kerana gambar ke apa .. Tanpa gambar pun , penyampaian aku mampu membuatkan pembaca mengimaginasikannya sendiri .. kan kan ?

Eleeeehh.. Dengki la tuuuuu ..

Tamo pergi dah restoran ni ..

 

Makanan , aku tak nafikan sedap .. Layanan , ada sorang tu mcm bermasalah..  Yang lain ok  ..Mungkin dia sdg  period pain ? Atau baru putus cinta ? Hurmm .. Fikir positif skit , Ben !!

Kenapa lak eh ? Dia nampak aku dukung Qhaliff dan Qhaliff meronta nak turun ... Aku mintak baby seat .. Boleh dia suruh aku bg order dulu bg dia g amik !!!

Ikut hati aku , aku nak bangun dan blah tp tk patut lak hanya sbb dia je .. Staff lain ok sesangat ..

Dgn cara amik order pon mcm nak suh kita cepat jer.. Bagi menu , pastu tercegat kat situ..Pastu suh segera .. Bengongkah dia itu ?? Opss .. kasar bahasaku ini .. Maaf ..geram banget td tp dah cool bila perut dah penuh ..

Bila tak maju , kata tak support .. Dah maju .. Hurm… Tak pe la, aku tetap kembali ke sini sbb makanan dia sedap tapi aku akan pastikan bukan dia amik order aku nanti .. Huh !

Macam takde restoran lain yang sedap kan ? Hehe.. Sini santai skit sebenarnya .. hehe ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Alamanda , rumah keduaku ..

Hehehe.. mentang mentang pernah keje kat MM2H .. Siap tajuk pun gitu eh. 

Entah kenapa Alamanda tk penah bosan dgn aku ..Eh , aku yg tak penah bosan dgnnya .. Agaknya tenang kot terutama tengah bulan ..Heheheh..

Ni dtg nak cari makanan utk Qhaliff .. Nak cari ikan..Bagus utk otak dia ... hehe.. Utk otak daddy, dah terlambattttt..

Pastu nak g makan..... Lalalala ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Setelah beberapa jam ..

 

Kul 10 pagi .. Baru tidur .. Setelah jaga jam 7 pagi ..

Dah kul 1 lebih .. Heheee.. Lena betul .. Ni gara gara main terlebih ni .. Umur ciput tapi nak main cam orang besar.. Ada hati nak berlari dan mengejar .. Hahahaha .. Lawak la anak aku sorang ni .. Eh , sorang je la kan ? Ke ada lagi ? er … Cari pasal punya statement ni.. hehe ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

“ Hina sangatkah orang yang merokok ni ? “

 

-Iklan Sat-

Apakah kelebihan Collagen Cappucino ni ? Ahaa .. nak tau dengan lebih lanjut , klik SINI ..

 

“ HINA SANGATKAH ORANG YANG MEROKOK NI ? “

Ada kawan tanya aku di Twitter setelah aku tweet  “ Muka hensem tapi hisap rokok. Muka cun tapi tunjuk dada .. “ . . Aku tak sebut bab hina dina tapi cuma rasa simpati je la .. Maklumlah , kurniaan Allah dipersiakan begitu saja .. kan ?

Cuma tang ‘ HINA SANGATKAH ORANG YANG MEROKOK NI ‘ patut ditanya pada diri sendiri ( si perokok) hingga sanggup merokok depan orang ramai tak kira usia .. Hina sangatkah kami hingga tak kisahkan langsung akan kesihatan kami ( yang tidak merokok ) . Ego sangatkah ? Setinggi mana ego tu ? Cuba bagitau sat ?

Yang ada akal tu ok la.. Maksud aku , dia nak merokok tapi dia sorang sorang je sakit .. Tak libatkan orang lain. Dalam erti kata lain , g merokok jauh jauh .. Yang ni berakal la jugak . Yang saja saja gi hembus secara terbuka ibarat lori diesel 20 tahun tak servis punya asap tu , camana lak ? Berakal tak ? Saja je kan ? Pedulik apa.. Bukan kisah apa dah. Janji hati puas dapat merokok ..

Tak perlu nak marah atau terasa dengan entri aku ni. G duduk , tengok kat restoran-restoran tu .. Apakah aku buat cerita atau ianya satu kenyataan yang sukar diterima ?

Nak cakap lebih lebih , apadahal kan ? Kat kotak rokok tu pun dah bagitau , tapi apa pedulik . Sakit g spital.. Kalau banyak duit , buat operation.. Takde duit ? Apa cerita ? Tanam hidup hidupkah ?

TV punya hal, belasah adik !

Hurm ... Mmg tak hairan menda menda gini .. Aku sendiri yg punya ramai adik beradik pon mmg kerap bergaduh pasal tv .. Dulu laaa.. Skang , gila la kalau gaduh pasal tv .. tak bijak namanya tu ..

Dulu, 3 channel pun dah gaduh .. Skg ni ?? Perghhh ..mmg dasat laaa kalau dah jadi antu tv ..Nasib baik aku dah tak kemaruk tgk tv .. Tgk bila free je .. Seminggu sekali , ada la kot ..

Aku respek bila ada ibubapa yg berjaya membesarkan anak anak tanpa pengaruh tv .. Kira utamakan pelajaran dr tv .. huhu ...

Kesannya, anak anak berjaya semuanya .. kan kan ?  Apa pun , segala terpulang pada kita dan cara didikan .. kan ? Ayat stendek !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Gara-gara tidur petang..

Malam , mmg liat nak tidur .. Apatah lagi malam sebelumnya mmg dah tidur lewat .. Jadi, mmg payah nak tidur td ..

Maknya si Qhaliff dah bantai zikir, selawat dan apa saja yg boleh mendodoikan dia tp tamo gaaakk tdo walaupun mata dah bg signal ngantuk yg teramat sangat..

Hurmm .. Last last , wife suh bg buah pukulan terakhir. . Yup, video klip Devotee yg 3D tu .. Mmg lagu jiwang la.. Aku tgk berkali pun nyaris nak titis airmata.. Setia sungguh laki tu hingga ke akhir hayat bersama .. huhu ..

Dan , Qhaliff lena pas 3 kali ulang tayang ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI