Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 22 Januari 2013

Sabarlah sayang.. Daddy memang begitu.

Daddy sendiri pergi sekolah dulu , stokin lain lain color .. Apadahal , kan ? Bukannya ada org nampak pon .. Pastu di sekolah , semua pelajar berspesis jantan kabaret jer pon . Mana ada awek .. Melawa pon tak guna aih.. Nak cuci mata pun kena tgk cikgu .. Tu pun cikgu praktikal. Kalau ada yg cun .. Harap cikgu tetap , semua tunggu masa nak pencen jer .. hehe.. Tu memori masa dulu la.. Skang ni , tak dah .. Kot ??

Tang Qhaliff ni .. Aku ingat mmg sepasang pakaian dia ni .Sbb aku amik baju yg mmg dah disediakan oleh wife ..

Tapi bila wife aku tgk Qhaliff petang tadi sejurus aku jemput dia di opis dia , dia sendiri mengucap panjang .. Hahahaha.. Teruk betul laa daddy neh !!

Gambar yg aku post di Instagram ni , sorang pon tak perasan akan pakaian dia.. Last last bro ejamothman gak yg tegur .. Hahahaha.. Aku mampu gelak je laaaa ..

Ok apa ? Dari Qhaliff yg tamo berbaju seluar sbb panas .. Haaa.. Sekurangnya , berpakaian gak laaa .. kan ?

Hahahaha.. tak leh blah tul aku neh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

"Baya-baya kita jer ..", katanya..

 

Dalam dok sedap menarik besi , terpandang seseorang yg aku kenali..  Macam aku kenal tp sapa eh ??

Aku pandang , senyum dan tegur .. Okk.. Nampak sangat aku dah semakin tua ..Ke aku tak bercampur masyarakat ? Tak jugakkk.. Tiap petang aku lepak bermesyuarat ahli tingkap kat dpn rumah aku tu .. Terblur jap ..

Ok..Jiran nun belah sana tu..Hehe.. Dia tanya aku bila nak pindah sepenuhnya .. Bla bla bla ...sampai ke satu soalan, dia jawab ...

" Biasalah tu.. baya baya kita jer .. ".

Aku pandang dia .. Dan aku tanya umur dia ..

" Tahun 81 ..Kau 80 kan ? " .. Dia jawab ..

Senyum riang la aku .. Hehehe.. .. Awal 30 an aku nih rupanyaaa .. hehehe ..

" Aku , tahun 76 daaa .. " . Aku terus terang ..

Terkejut dia .. Tak percaya kooo ..

" Nampak muda ! " .. Katanya laaa .. Bukan aku reka aaaaaar..

Aku bgtau la.. Bersenam adalah antara awet muda paling mudah utk dinikmati dan dilakukan dimana mana .. hehehe..

Senyum dia.. Aku ? Takk .. aku sedar diri .. Aku semakin menghampiri 40 tahun dan aku masih terlalu jauh dariNYA..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Berkat susah payah bila berblog ..

Bukan sbb duit tp sbb tawaran .. Aku bukan blogger yg kacak mahupun jelita .. Sekadar menulis apa yg terbuku di hati dari dulu lagi ..

Ni antara tawaran aku terima. Ramai lagi kot yg terima .. Baguslah .. Sekurangnya byk mereka tahu yg blogger-blogger ni mempunyai aura tersendiri ..

Segala terpulang pada diri sendiri .. Atas apa sekali pun niat kita berblog , jangan sesekali salahgunakan.Jenuh nak menjawab akhirat kelak ..

Alhamdulillah .. Strategi aku berjaya. Apa yg aku idamkan , tercapai .. Tak sia sia aku update berpuluh puluh entri sehari , dulu hingga ramai cop aku gile update blog .. hehe.. Sedangkan mereka tak tau apa yg aku sedang usahakan.. 

Apa jua perancangan masa depan kita , bersungguh sungguhlah melakukannya ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Hati gundah jadi ceria hanya kerana si kecil !

 

Tu pun ada gak yang nak sepak terajang bayi ..  Haih… Apa punya manusia laaa gitu haa..

Aku sendiri tayangkan video ni pada Qhaliff, dia sendiri senyum suka .. Hehehe .. Dia yang sedang nangis pon leh senyum .. Apatah lagi kita yang dewasa ni ..

Keceriaan yang terpampang pada wajah  kanak kanak mmg memberi hati kita sejuta kepuasan .. Melainkan kita tak punya perasaan suka pada mereka .. Kesian ..

Aku , suka pada budak budak ni sejak dari dulu . Aku pernah bantu orang tua aku lepas sekolah dulu.. Jadi konduktor bas sekolah .. Berdirilah aku kat depan pintu bas tu .. Sambil sambil tu , layan adik adik kecil yang berhampiran dengan aku ..

Dan bila jadi guru sandaran , tahun satu aku paling suka masuk .. Hahahaha .. Suka tengok riak muka diorang bila tengok aku yang pura pura wat muka Hulk ! Hahahaha .. Pastu wat lawak la .. hehee..

Yang belum kawin tu , cepat cepat laaa .. Dari dok abis duit dating jer .. Simpan , masuk minang dan .. Selamattttt …

Sejuk hati bila anak dengar cakap ..

 

-iklan-

BEAUTY CHIFFON TOP

GAMBA-1-1

Hi all..baju ni sgt di gemari oleh wanita/pelajar di luar sana..korang suke tak?kalu suke boley terus ke www.crazewear.com

dan jgn lupe visit @meimei clothing untuk megikuti update terbaru setiap hari =)

______________

 

“ Qhaliff.. Meh sini .. Makan .. Nak roti ni tak ? Haaa.. Tak nak daddy makan ! Cepat .. cepat .. “ .

Maka merangkaklah dia mai kat aku ni haaa.. Dengan pipinya tetiba membulat tanda dia nak makan sesangat dah tuu .. Hehe.. Kalau meloyot tu tanda dia nak main atau mood tengah comel .. Hehe ..

 

Photo

Mulut dinganga lalu ‘membaham’ roti yang ada dihujung jari aku .. Senyum dia dan hati aku lega sekali bila dia dengar kata.. Bukan dengar perintah aku tapi dengar kata ayahnya ..

Hurm.. Teringatlah aku sewaktu kecil dulu … Hurmm ..

Berak tapi tak tau nak cakap camana !

 

Siann anak aku nehhh .. Kul 3 pagi terjaga .. Berak dengan banyaknya sbb makan pun banyak .. Bila dah berak , tak tau pulak nak kejut mak dia .. Dia ni , kalau dah berak , la la tu gak nak suh basuh .. Tamo simpan lama lama.. Huhu.. Pembersih la kot .. Ikut sapa pun tak tau laaa ..

Dia dah jaga.. Abis dia kacau mak dia.. Bapak dia , tak berani lak nak kaco.. Walaupun bapak dia lebih berhati mulia .. Hehe .. Kacau punya kacau .. Mak dia tak nak bangun gak tapi dok perati dalam diam je .. Kot la nanti dia boring dia tidur tapi ternyata meleset andaian tu..

Last last , dia panjat badan mak dia dan halakan bontot ke hidung mak dia .. Hahahaha .. Tu diaaa.. amik kauuuu .. Terus jaga .. Dan gi cuci .. Bapak dia , pura pura tidur .. lalalal ..

Dan kul 5 pagi , baru sambung tidur balik .. Dan mak dia tak leh tidur dah ! Hihi.. Siannnn .. Bapak dia ?? Tentulahhhhhhhh jaagaaaaaa jaga ayam je .. hehe ..

Mencabar kesabaran ..

Hurm .. dah bawak g jalan jalan awal pagi .. pastu , jalan lagi sampai dia ngantuk betul betul..

Kasi tdo ..tamo .. Kasi makan , tak sedap katanya.. Kasi susu ,tak best .. Panaskan air , kasi mandi !! Sukaaaaaa..

Pastu , kasi susu..  baru abissss tp tamo tdo gak .... Dok lawan bijik mata diaaa.. Padahal aku tau , dia nak tdo dlm buaian atau didodoi .. Perrghh...

Sat .. nak nyanyi lagu Anuar Zain kat dia .. kalau tak tdo gak , suh dia je nyanyi utk aku .. huhu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI