Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 23 Januari 2013

Adiknya , Qhaliff ..

Adik sepupu Qhaliff .. Disaat Qhaliff lahir dulu  , ibu pada baby ni disahkan mengandung .. Rezeki pada keluarga wife tak putus putus ..

Nama baby ni .. lom ada ..hehe.. Abangnya, Ammar yg pernah hot di blog ni  satu tika dulu .. hehe..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Cik Embun ..

Alhamdulillah .. Dapat sorang lagi anak buah .. Ammar dah jadi abang .. hehe .. Sorang lagi akan gelar aku Che Ben .. hehe..

Aku di rumah adik ipar.. Hehe.. Masa nak masuk taman perumahan ni  td , pak guard yg bukan warga tempatan menahan dan tanya tujuan aku ke sini . Siap tanya alamat segalanya laa.. Pastu suruh aku tulis butiran di dlm buku register..

Huh.. kena tulis sendiri ?? Hehe.. okeh... Nama ?? Aku tulis CIK EMBUN dan semuanya tak betul kecuali no plat kereta je yg betul .. hehe..

Nasib ler..sapa suh aku tulis sendiri .. lalalala..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Camana la tak kena culik !

 

Ni anak buah aku .. Kalau aku ada kat umah mak aku , confirm si abang tu suruh aku gi jemput dia balik dr sekolah agama .

Hurm.. kalau aku takde , dia balik ngan mak dia yakni adik perempuan aku .. Dan aku tgk mmg ramai la parents dtg jemput anak atau cucu mereka.

Dalam pada tu , ada jugak yg balik bersendirian.. Dengan size badan yg sangatlah halus , berjalan kakilah pulang ke rumah ..seorg diri !! Walaupun dekat je rumah dia , dgn zaman yg semakin mengarut ni aku rasa perkara macam ni tak leh dipandang ringan. Atas apa jua alasan ! Kena cari jalan penyelesaian. Jangan main lepas gitu jer ..

Takkan tak sedar lg kot ? Byk dah kes kes culik melibatkan budak ni berlaku .. Jangan sampai berlaku , baru nak teriak hantuk kepala menyesal !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Lebih dari mencukupi..

Alhamdulillah .. Walaupun ada yg kata keje penat penat , dapat gaji bayar hutang jer..Dari tak keje ? Hutang bertambah .. Haaa.. Orang kaya pon berhutang.. Malah nak beli barang pon tunggu sale ! Hihi..

Aku tak kisah je pon .. mkn je la apa saja .. Asalkan halal n berkat .. Kalau dah free tu , lagi la kan ? Jgn byk cerita .. mkn jer.

Kalau byr tu , lain laaa.. leh la kecoh skit .. Dah byr , kan ? Kena adil la.. kan kan ?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dulu aku tak faham ..

 

Photo: Sebulan

Photo: Slmt pagiiiii ...

Alhamdulillah .. nak masuk 10 bulan dah Qhaliff .. Membesar bagai johan bersama sama aku .. hehehe ..

Dulu aku tak faham kenapa ada parents manjakan sangat anak kecik dia hingga sanggup biarkan anak kecik mereka main laptop atau gadget mereka ..

Sekarang aku faham dah .. Bukan sebab manja tapi sbb anak kecil yang masih belum punya akal .. Jadi , tanggungjawab parents didik perlahan lahan dengan guna akal… Takkan nak marah atau belasah budak budak tu lak kan ? Didik , ada caranya .. kan kan ?

Setiap kali dia sampai ke netbook aku ni , dia akan gunakan hujung jari dia untuk mengorek huruf huruf yang ada kat keyboard ni .. Aku tau dia sedang belajar ‘merasa’ dan perasaan ingin tahu tu terlalu menebal . Aku perasan kalau dia atas tikar pun akan buat gitu .. Seolah olah mencakar .. Nak tak nak , korbankan seminit dua .. hehe.. F1,F2,F7 dan 7 merelakan diri dikorbankan .. huhu ..

Selesai masalah dunia aku ..

 

Qhaliff , mak aku jaga jap .. Pastu g gym old skol , Bionic Gym .. Gym mula mula aku sentuh besi ..

Bukan nak buat size atau nak cun tp jaga kesihatan je.. hehe .. Kalau nak stamina , aku gi gym KBS.. Kat umah baru aku tu , takde gym.. masalah tul ..

Yang paling penting , jimat minyak .. Hehehe .. Oh , lupa .. Gym ni korang leh google dalam blog aku .. Nun tahun 2009 aku dah citer pasal gym ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sian , bapak aku ..

Hurm... Aku g amik surat khabar dlm bas sekolah bapak aku ni sbb nak baca.. Bila bukak je bas ..hurmmmm...Panasnyaaa..

Tak tau nak kata apa..kasihan menjengah diri.. Teringat aku sewaktu aku sekolah rendah .. Naik ngan dia hingga tamat persekolahan..

Hurm..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI