Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 26 Januari 2013

Malam pertama di rumah baru …

 

Alhamdulillah .. siap dah segalanya.. Rumah dah bersih .. Kemas .. Cuma belum lengkap .. hehehe .. Astro dah masuk .. Kes terpaksa ! Tu pun pasang basic jer.. Sebulan RM40 .. Asal leh tonton je  .. Pastu untuk internet , guna je MAXIS BROADBAND .. RM88 sebulan ..

Dan menariknya kat rumah baru aku ni , penduduk taman ni dah pun buat group Whatsapp untuk saling berhubungan antara satu sama lain dan juga menyalurkan maklumat terkini ..

Majoriti penduduk taman ni , baya baya aku .. hehehe .. Muda muda belaka … Cuma sunyi skit je la .. hihi .. Tunggu ada aktiviti , baru meriah skit belah malam ..

Ke tunggu Qhaliff besar .. malam leh layan bola depan rumah .. hehe ..

Kawan aku nak kaya sungguh !

Aku tanya kawan aku ...

" Berapa ko amik utk buat satu plug point yg baru eh ? ".

Dia jawab .. Dia jawab eh ..

" RM250...".

Hurm ...

Tadi ada aku tanya kat kontraktor berbangsa Indonesia yg dah ads Mykad warna merah .. Soalan yang sama ..

" Tak pa la.. kira harga kawan .. 2 point tu RM100.. termasuk ngan barang dan upah ..".

Hurm .. Nak kaya sekejap rupanya kawan aku ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

BOBOI BOY vs UPIN IPIN !

 

vs

Bila ternampak dua budak botak ni  ( UPIN IPIN ) , Qhalif tersenyum. Macam nampak kawan lama dia .. Hehe .. Dan semalam , aku saja test pasang Boboi Boy pada dia .. Dia tengok tanpa ada perasaan .. Hurmm .. Tidak menarik minat dia kah ? Dan aku kembali tayangkan youtube Upin Ipin .. Dia senyum ! Lorrr …

Ada seorang kawan kata Boboi Boy memberi kesan negatif pada anaknya. Setiap kali selepas menonton Boboi Boy, dia akan ikut gaya mereka terutama dari segi bahasa yang agak kasar ( tak sesuai untuk anak anak contohi ) .. Hurm …

Tak dinafikan sebenarnya sbb anak buah aku pun begitu juga.. Tapi ini tak bermakna Boboi Boy tu tak sesuai ditonton cuma untuk anak anak kecil yang masih terkial kial mengutip infomasi disekeliling mereka , mudah terpengaruh .. Kita yang dah tua ni pon mudah terpengaruh denga gaya bahasa ( tengok filem atau rancangan tv ) , ni kan pulak budak budak ..

Aku tanya rakan rakan di FB mengenai dua rancangan kanak kanak ni .. Dan jawapan mereka ..

image

Bagi aku , dua dua ok cuma Boboi Boy ni lebih sesuai untuk manusia kategori aku .. Kalau ada yang terpengaruh gak , ternyata dia masih belum mampu berfikir dengan waras ..

Pendapat korang lak ?

Selesai masalah utama aku !!

Legaaaa..  Broadband 20GB Maxis aku akhirnya berbaloi baloi !! Ni kat rumah baru aku .. Kat rumah lama ( pindah abis dah hari ni ) , Maxis semput giler !!

Dan ...Qhaliff boleh layan UPIN IPIN kat tv !!! Link guna HDMI .. Baru boleh buat kerjaa ... Huhu .. Operasi mencantikkan rumah akan bermula ..

Dan aku , boleh kembali download movie terkini !!! Weeeeeeee... Ops.. Alhamdulillah ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila budak demam nak tidur ..

Perghhh... Baru tauuu.. Dulu otai dah pesan.. baby nak tumbuh gigi , mmg liat nak tidur !

Ok..aku percaya ... Kena pasang video , mata letih ... Baru terlena.. tu pun masih kena dodoi lg ..

Hurm .. esok tidur dah umah baru ..slmt tinggal rumah ni..Kenangann..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI