Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 29 Januari 2013

Lepaskan rindu ..

Tadi g rumah lama. Nak amik saki baki barang .. Hurmm .. G bersenam jap kat taman yg biasa aku gi .. Tak jauh pon ..

Apa yg akan aku rindui nanti ialah terbit dan terbenamnya mentari yg aku boleh saksikan keindahannya , bila berada di taman ni .. Apakah aku akan kembali ke taman ni ??

Sayu sangat terasa .. Kenangan paling manis , Qhaliff dibesarkan disini .. Nasib baik aku dah abadikn segalanya dalam blog ni ..

Dan ... Aku hutang RM10 kat bangla yg potong rumput laman rumah aku Smlm.. Tunggu dia td .. takde pulak .. Sian .. Esok g cari dia .. Besar nilai tu buat dia .. Lepas mkn sehari wooo ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Setelah 9 bulan ..

Pertama kali Qhaliff g pasar mlm .. hehehe .. tapi tak tau nk beli apa.. Air kelapa jer.. Tgh diet  aku ni ..

Ramai gak awek pakai seluar g berbasikal mlm ni.. best ke eh ? Penah pakai dulu tp rasa bogel walaupun dlm umah.. huhu..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Anak jantan eh ?

Dah hilang lebam tu .. Nampak mcm serik skit nak main kat tempat kena tu td .. Asik nak berkepit je pastu ..

Ni gi klinik ..check demam dia . Rasanya dah ok tp ada batuk skit .. Tak pasti la batuk betul atau batuk gatal !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tips Diet Alpha Lipid Sd2/ Sd2

 

-iklan disedia sendiri oleh pemilik banner-

PROGRAM PELANGSINGAN TERPANTAS DI DUNIA. 

Membakar Lemak dgn Cepat Tanpa Perlu BerLAPAR...... Penurunan 5-7 kg dalam masa 2 minggu !!!!  7 TIPS KURUS DENGAN SD2/ ALPHA LIPID SD1

1. Campurkan 2 skup SDII ke dalam 200 ml air sejuk, goncang sehingga larut dan minum. Ambil SDII sebanyak 4 kali sehari diselang-selikan dengan waktu sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam. Boleh ambil sebelum atau selepas makan..

2. Buat sementara waktu, tinggalkan makanan berkarbohidrat dan bergula sepanjang program diet. Karbohidrat dan Gula akan membantutkan pembakaran lemak...uisshh, tak sanggup kalau lemak takmo tebakar!!!

3. Pilih makanan yang rendah karbohidrat (tidak lebih dari 35 gm sehari) dan makanlah sekurang-kurang 3 kali sehari. Boleh makan lagi sekiranya merasa lapar........ Untuk lebih konfiden, pilih jer la makanan berprotein spt ayam, ikan, daging, seafood, telur,tempe, tauhu, sosej dan segala jenis sayur2an......KFC boleh mkn tau, tp kena buang kulit ayam tu yer!

4. Minum air kosong atau air mineral sekurang-kurangnya 2 litre sehari. Tambah minuman anda dengan meminum teh hijau atau teh herba yang sudah dinyah keffein dan tanpa gula.

5. Jangan biarkan diri anda berlapar ketika berdiet. Berlapar hanya akan merendahkan metabolism anda dan melambatkan pembakaran lemak.

6. Lakukan ujian air kencing dengan Keto sticks setiap hari untuk mempastikan pemakanan anda sudah betul mengikut keperluan berdiet. Dapatkan warna pink setiap hari untuk penurunan berat badan yang lebih banyak....

7. Jalanilah cara hidup yang aktif seperti mengamalkan menggunakan tangga dari menaiki lift bagi tingkat yang rendah atau parkir kenderaan di tempat yang jauh supaya anda boleh beriadah secara tidak langsung. Jika mampu bersenamlah selama 30 minit setiap hari untuk mempercepatkan proses pelangsingan ini...

* Produk terbaik SLIMDIET II (SD2) ini adalah keluaran syarikat terkemuka di New Zealand iaitu NZ NEW IMAGE INTERNATIONAL....

Produk ini diformulasi berdasarkan kajian terperinci dari doktor2 pakar di Havard Medical School..

SD2 adalah HALAL, BERKUALITI, SELAMAT dan SANGAT BERKESAN..

BAGAIMANA?? NAK KURUS TAK ?????? Kami ada TIPs utk anda dan PANDUAN yang sihat  :)

Kepada sesiapa yang berminat untuk menurunkan berat badan, berminat nak jadi kurus, nak tahu baganaimana cara untuk kurus, boleh hubungi saya untuk mendapatkan Sd2. Produk pelangsingan badan yang berkesan, terbaik dan harga yang mampu dibeli oleh semua orang.

Naizatul  : Tel No : 019-451 1649

Emel : naiey08@yahoo.com  http://www.facebook.com/teratakniagaku

BIOZONE Food Purifier

 

-iklan-

Premium beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, ayam suntik, ayam express, makanan tercemar, ayam hormon, gynecomastia, barah payu dara, harian metro, pencemaran, racun serangga, bahan awet, ikan awet, purify food, kebaikan teknologi ozon, steril botol susu, peti sejuk busuk, ozone facial wash, akuarium, siraman tanaman

Saper kat sini suker masak atau makan ayam setiap hari? Samer la macam Waney. Memang almost everyday akan masak lauk ayam. Tapi berapa percent kita sure, ayam yang kita masak tu betul-beul bersih? Tahukah.. walaupun kita basuh atau rendam ayam tu lama-lama pun masih ada toksin tersembunyi yang tak dapat kita buang dengan cara membasuh sahaja..

Premium beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, ayam suntik, ayam express, makanan tercemar, ayam hormon, gynecomastia, barah payu dara, harian metro, pencemaran, racun serangga, bahan awet, ikan awet, purify food, kebaikan teknologi ozon, steril botol susu, peti sejuk busuk, ozone facial wash, akuarium, siraman tanaman

Ayam yang kita makan zaman sekarang tak sama macam ayam dulu2. Ayam sekarang ayam express, ternak kat ladang commercial. Ayam2 ni disuntik dengan antibiotik dan hormon tumbesaran supaya ayam2 ni cepat membesar dan tahan dari sebarang penyakit.

Premium beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, ayam suntik, ayam express, makanan tercemar, ayam hormon, gynecomastia, barah payu dara, harian metro, pencemaran, racun serangga, bahan awet, ikan awet, purify food, kebaikan teknologi ozon, steril botol susu, peti sejuk busuk, ozone facial wash, akuarium, siraman tanaman

Bahan-bahan ini kekal dalam ayam walaupun telah dicuci. Antara kesan sampingan memakan ayam yang disuntik hormon, terutamanya kepada kaum LELAKI adalah risiko menghadapi masalah gynecomastia atau buah dada membesar dan berisiko menghidap barah payu dara lebih dasyat daripada wanita (Harian Metro).
Nak tengok camner ruper bahan ni? (KLIK SINI)

Premium beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, ayam suntik, ayam express, makanan tercemar, ayam hormon, gynecomastia, barah payu dara, harian metro, pencemaran, racun serangga, bahan awet, ikan awet, purify food, kebaikan teknologi ozon, steril botol susu, peti sejuk busuk, ozone facial wash, akuarium, siraman tanaman

Ini baru Waney cerita tentang ayam jer. Belum masuk lagi isu sayur-sayuran, buah-buahan, ikan dan sea food. Semua orang tak dapat elak 100% dari risiko pencemaran racun serangga dan bahan awet dalam makanan.

Cara penyelesaiannya ?? Klik SINI ..

Kalau dah nak kena jugak !

 

Tak nak kata apa dah .. Ikut dah sana sini .. Dikurung , kata kejam .. Didukung kata tak ajar anak .. Dimanja , budak naik kepala.. Camana lagi ? Nak tak nak , biarlah dia jadi manusia biasa ..

Semalam gi IKEA , beli dah pelindung bucu ni .. Semua bucu kat dalam rumah dah letak untuk elakkan kemalangan tak diundang .. hurmm..

Tapi nak kata apa dah .. Tak kena kat situ , kena tang lain pulak .. adeh ..

Gara-gara merangkak pastu pegang kaki meja makan .. Tak kuat kot pegangan dia , zasss .. Tu la kesannya .. Jangan kata tak pantau lak .. Penat dok ikut. Pegang dia , dia nangis .. lepas , dia gembira .. Nak kata apa ? Dukung jer ?

Tak pe.. Kalau tak jatuh , camana nak berlari kan ? Sebahagian dari pembelajaran kehidupan. Kena terima , inilah hitam putih perjalanan hidup kita..

Sekejap je kesan tu. Dah surut pun.. Amik gambar untuk kenangan dia nanti besar .. Tau yang dia lasak waktu kecil dulu. Tak lasak , kita pulak pening .. Hehehe ..

Bak kata wife , aku kena amik kursus stress dan pengurusan risiko ! Pening dengan segala masalah walaupun kecik ! Arghhhh ..

Nangis sudah Qhaliff ..

 

-iklan-

Jangan salah sangka hanya orang berusia je yg mengalami sakit sendi, sakit lutut dan semua yg berkaitan sendi. Mitos je tu. Zaman skrg, org muda pun ade tau...jom tgk 5 golongan yang berisiko mengalami penyakit sendi . Klik SINI untuk baca lagi ..

_____________

 

Photo

Ada satu lagi rupa dia ketika nak ‘mujuk’ mak dia untuk datang ambik dia .. Sangatlah .. erm.. mmg tergelak la bila dia wat muka gitu. Belajar dari mana pun tak tau laaa..

Yang nangis ni gara gara aku tak kasi dia gigit kabinet tv tu ha.. Tak  tau la nape suka sangat gi situ . Nak kata cantik ada perasa madu kat situ , tak de la pulak .. Adeh ..

Apakah sbb dia tengok camana abang akak sepupu dia menangis dan gunakan trick tu ke atas orang tuanya ??? Hurmmmmmm …

Aku nangis , dah !

 

Gambar ni aku amik dari page DUNIA KUCING di Facebook.. Apa yang membuatkan aku amik gambar ni disebabkan ‘ceritanya’ yang sangat mengharukan aku. Aku sayangkan kucing .. Cuma tak leh bela sbb wife allergic.

nenek ini meminta pihak rumah sakit membenarkan kucingnya menemaninya di rumah sakit. Demi menghabiskan saat-saat akhir tuannya, kucing itu sangat setia menemani tuannya sampai tuannya meninggal dunia... sayangnye si comel pada tuannye.. :')

Dan ada rakan di situ beritahu kucing itu mati selepas beberapa hari tuanya mati !

Ok .. aku nak kuarkan air mata dah ni ! Teringat kucing siam aku dulu .. Huhu.. Bobby nama dia .. Di saat dia nak mati , dia kerap main depan rumah aku. Padahal susah benar dia nak balik rumah kecuali lapar. Maklumlah , jantan hensem..

Binatang pun setia pada manusia .. Walaupun bukan semua , tapi ada juga boleh ‘fikir’ ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI