Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 30 Januari 2013

Manja la dia ..

 

Sejak baik dari demam dan kembali dapat demam (campak ), bila aku dukung gitu , dia confirm laaaa nak melentukkan kepalanya gitu .. Hurmm… Siann dia ..

Alhamdulillah .. camana pun dia demam , tak la dia merengek tengah malam .. Kalau mak dia , ngada skit .. Kalau takde .. ok jer dia lena .. hehehe … Kalau ada buaian ? Perghh .. lagi la lena ..

Hurmmm .. Bukan senang nak besarkan anak tapi anak berkira nak jaga mak ayah .. Hurmm…

Promosi API ADVANCED dari TokanBesi !

 

- iklan -

Bagi yang tak tahu apa itu API Advanced Fat Burner ,sila baca statement kat bawah ni...

Senang citer, macam ni:  Fat Burner Advanced sebenarnya mempunyai keunikan dan keistimewaannya yang tersendiri kerana ramuannya adalah dari herba-herba terbaik (formulation herbs) iaitu dari gotu kola, coffee arabica xtract,green tea powder.

Bayangkan bagaimana kawan anda atau member-member memberi respons “hairan” bila mereka melihat anda  tidak sepertimana yang sering mereka ejek.

Betapa terkejutnya rakan-rakan dan sanak saudara anda melihat perubahan yang berlaku pada tubuh badan anda. Malah mungkin ada antara mereka mungkin akan rasa iri hati dengan perubahan yang anda bakal alami.

Produk sesuai digunakan untuk lelaki & perempuan yang sihat

RM170.00

(ni harga pasaran)

RM150 .00

(ni harga diskaun)

RM70 Termasuk pos  !!!

Sentiasa ada stok

Produk ini membantu anda :-

Membakar lemak-lemak degil dengan efektif .

Memberikan tenaga kepada anda sebelum bersukan

Meningkatkan metabolisma badan

Produk dibuat dari Herba  & Selamat .

(Tidak ada DMAE & Geranium)

SMS KE 0177990127

www.ubat-kurus.my

Demam campak pulak !

Ni baru betul-betul pakej ! Heehhe.. Mak aku perasan tadi..Dia  kat celah kangkang Qhaliff naik merah merah..

Memula ingat , ruam .. Tapi bila dia kata kat badan pun ada , dan kat muka pun dah naik .. aku suspek demam campak .. Musim ! Ramai je budak dpt dlm minggu ni .

Patut manja semacam .. Nak kena cari daun semambu lak .. hurmm..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kerja part time aku ..

Selain gi gym , aku g amik anak buah aku. Dia pantang nampak muka aku kat umah mak aku ... Mesti kena paksa secara manja utk amik dia balik dr sekolah agama .

Amik jelaah .. Latihan utk aku gak ..hehe..Lepas workout tadi , trus ke sini ..Ni dok tunggu dia la ni.. Lepas satu entri ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jangan salahkan mak bapak !

 

Sian anak aku … huhu.. Dah bekas lebam tambah ngan gigitan nyamuk ..

Tak pe.. tulah keturunan Ashaari ! Hahaha .. Memang lasak ! Semua anak buah aku yang jantan gitu. Takde lebam , bukan jantan .. hehehe… Lembut lembut , letih gak..

Memang la…. baby lagi .. dah nak wat camana kan ? Dia yang nak merangkak .. Kang dok kawal , dia tak explore dunia dia .. Segalanya dikawal dek komando .. huhu ..

Dah letak ubat tadi .. Mak aku letak .. Dia kata ok.. Anak buah aku yang suka terjun katil dan tergolek kat padang tu , ok je bila taruk tu .. Apa ke nama dia ? Aku pon tak tau .. hehe ..

Nampak cam kena dera je dia .. Hehehe .. Tak pe .. Qhaliff , ni kesan dari tamo dengar cakap daddy ! Kalau alasan takde akal , ok lagi .. Nanti dah ada akal pon tamo dengar .. belek belek la gambar ni yer !

Jom gi Korea !

 

-iklan-

image

Salam..

Annyeong hasaeyo chingudel. (Good Morning guys)..

Terima kasih kepada semua yang telah booked untuk bersama kami di Korea Selatan .. Yang belum , mari dapatkan tempat anda. Tarikh yang masih availabe:

Bulan Mac  :

  • 11th ~ 16th
  • 19th ~23th 

End of Winter season Sale. Min 4 adults in a group, pakej kami adalah :

+RM 1250/pax - 4D3N
+RM 1750/pax – 7D6N

Terima kasih semua :) Gomawoyo .Untuk lebih lanjut , sila klik SINI dan SANA ..

Aku tak faham ??

Dia menyamar jd inspektor polis .. Dia masuk balai polis utk apa ? Siap bgtau dia polis lg ... Erk .. Ke dia rasa dia geng SUPERNATURAL ?

Dunia , makin pelik penghuniya ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khas Buat Ibu Menyusu & Bakal Ibu dengan Alpha Lipid Lifeline

 

-iklan disedia sendiri oleh pemilik banner-

 

Petikan dari seorang pakar paed dan laktasi, Dr Koe Swrr Lee ..."susu ibu merupakan sumber nutrien terbaik untuk bayi dan tidak boleh diganti oleh sumber lain. Melalui penyusuan badan, bayi mendapat perkembangan fizikal dan mental yang sihat, sokongan emosi yang penuh kasih sayang dan antibodi yang kuat untuk melawan jangkitan. Dengan susu badan, bayi tidak memerlukan sebarang susu lain, laktogen, puting atau air. Semuanya lengkap dengan disediakan dalam susu ibu."

Apa itu Alpha Lipid LifeLine ?

Alpha Lipid Lifeline™ diimport terus dari syarikat New Image International, New Zealand, pengeluar kolostrum terbesar di dunia dan Pemenang Anugerah Eksport New Zealand 3 tahun berturut-turut.

Alpha Lipid Lifeline™ dapat Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit dan dijamin HALAL. Susu Alpha Lipid Lifeline™ adalah kolustrum kuality tinggi (grade10) dengan formula unit lebih mudah diserap cepat dan berkesan 100% ke dalam system penghadaman berbanding kolostrum jenama lain.

Kelebihan Kolostrum Alpha Lipid Lifeline™

  1. Mengandungi antibodi (Immunoglobulin) utk melawan pelbagai jenis jangkitan bakteria, virus dan pathogen
  2. Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit
  3. Formula Alpha Lipid Lifeline™ 100% berkesan dan diserap cepat
  4. Mengandungi Vitamin dan Zat Galian (Kalsium dll) semulajadi cukup utk keperluan harian
  5. Mengandungi bacteria semulajadi (Lactobasilus Acidophilus dan Bifidobacterium) bagus utk fungsi normal usus
  6. Mengandungi Faktor Pertumbuhan (Growth factor) yg penting utk proses pemulihan sel dan anti penuaan (anti-aging)
  7. Sangat sesuai utk ibu mengandung dan menyusu
  8. Membantu mengurangkan berat badan, mengawal kandungan gula dlm darah.
  9. Membantu memulihkan pelbagai penyakit kencing manis, darah tinggi, gout, gastric, hepatitis, kurang darah, ketidaksuburan, dan pelbagai khasiat untuk tahap kesihatan terbaik manusia

SEBELUM HAMIL

Wanita2 yang merancang untuk hamil, adalah disarankan minum Alpha Lipid setiap hari agar rahim berada dalam keaadaan kuat dan sihat serta bersedia utk menempuhi tempoh kehamilan yang baik sepanjang 9 bulan. Alpha Lipid juga baik utk kesuburan (persediaan kehamilan).

DALAM TEMPOH KEHAMILAN:

IBU HAMIL

Sepanjang kehamilan, pengambilan Alpha Lipid akan melengkapkan segala zat2 yang diperlukan oleh ibu dan bayi didalam kandungan. Sekiranya anda tergolong dalam golongan wanita yg alah semasa awal kandungan, Alpha Lipid boleh membantu anda utk mengurangkan alahan tersebut. Si ibu juga akan berasa lebih segar dan sihat sepanjang tempoh kehamilan. Kandungan kalsium yg tinggi boleh mengelakkan sengal2 tulang atau kekejangan otot yg selalu berlaku kepada wanita hamil.Ada juga pengguna mengatakan dengan minum Alpha Lipid semasa hamil, badan akan mantain!!! Tidak naik badan secara mendadak seperti yang selalu berlaku kepada wanita hamil.

SI BAYI

Mengikut pengalaman2 ibu yang minum Alpha Lipid sepanjang mengandung, mereka mengatakan bayi yg lahir kulitnya putih, halus dan gebu (macam colostrum agaknyaaa..)

Bayi juga akan menjadi kelihatan bijak dan matang kerana mendapat khasiat Alpha Lipid yang merupakan brain food yg sangat membantu dalam peningkatan fungsi otak.

Bayi juga akan kelihatan cergas dan mempunyai tulang yg kuat serta rambut yang cantik...insyaALLAH....Disebabkan bayi sudah menerima Alpha Lipid yang mengandungi faktor imun serta antibodi semulajadi sejak di dalam kandungan, kebanyakan bayi yang dilahirkan agak kuat sistem pertahanan badannya, dan sukar utk mendapat sakit kuning/jaundis selepas dilahirkan.

Kandungan  yang boleh anda perolehi didalam Alpha Lipid LifeLine

  1. Vitamin A - Untuk kesihatan mata.
  2. Vitamin B12 - Menambah darah, sesuai untuk perempuan mengandung.
  3. Vitamin B6 - Untuk urat saraf, kebas kaki tangan.
  4. Vitamin B1 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
  5. Vitamin B2 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
  6. Vitamin B3 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
  7. Vitamin C - Untuk kesihatan kulit, sesuai untuk mereka yang punyai masalah kulit.
  8. Vitamin D - Penyerapan calcium lebih banyak, tanpa Vitamin D calcium yang dimakan akan keluar sebagai najis.
  9. Vitamin E - Antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut.

Apa Kesan Alpha Lipid ?

  1. Mempertingkat Penyerapan Usus
  2. Meningkatkan Fungsi Pertahanan Badan
  3. Meneutralkan Jangkitan Virus/Bakteria/Kulat
  4. Mempercepatkan Pemulihan Luka Tisu
  5. Membunuh Parasit dalam Badan
  6. Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan
  7. Memperbaiki Masalah Sembelit
  8. Meningkatkan Ton Kulit dan Elastik
  9. Menstabilkan Emosi dan Tekanan
  10. Menstabilkan Paras Gula Dalam Darah
  11. Meningkatkan Keupayaan Minda
  12. Mengurangkan Risiko Sakit Jantung
  13. Meningkatkan Prestasi Fizikal
  14. Mengandungi Bahan Awet Muda
  15. Mengandungi Bahan Anti-Inflamasi (AntiRadang)
  16. Meningkatkan Kesihatan Gigi dan Tulang
  17. Mengurangkan tahap kolestrol dalam darah
  18. Sangat sesuai untuk  ibu yang hamil dan menyusukan bayi

http://www.facebook.com/notes/sd2-slim-diet-ii-sauna-shoppe/khas-buat-ibu-menyusu-bakal-ibu-dengan-alpha-lipid-lifeline/488209527896856

Sudah jatuh , ditimpa ..

Lebam smlm lom hilang ... Tambah pulak dgn gigitan nyamuk .. Haih .. Qhaliff pon satu hal .. Leh dia biar je si nyamuk tu gigit dia ?? Aku nampak , nak tepuk tak sempat .. Sempat kalu , confirm cap tapak tangan pulak kat muka dia .. adeh ..

Bila ingatkan nasib orang lain .. aku bersyukur ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Lega tengok dia ..

 

Tadi gi klinik . Doktor , sangatlah tidak mesra berbanding yang aku gi tempohari .. Yang ari tu , walaupun dah malam , dia check sungguh sungguh .. Gi klinik swasta okeh ! Bayar , bukan free !!

Photo

Tak kisahlah .. Asal Qhaliff sihat .. Walaupun doktor sarankan tadi nak amik darah padahal demam dia dah ok pon .. Takut denggi katanya.. Amboi.. Simptom lain tkde pon .. Cuma demam jer.. Hurmm.. Tapi batuk dan tekak ada sikit merah. Makan ? Hahahaha .. Siap berebut ngan bapak dia lagi ada laaaa ..

Yang tersembam  pagi tadi punya kesan , pon dah ilang.. Tinggal ciput je .. Ok laaa.. Tadi petang pon nyaris nak jadi lagi ! Nasib baik aku dah standby disisi dia .. Haihhh … Anak jantan sorang neh !

Photo

Photo

Tak pe la Qhaliff.. Esok kita gi lepak umah tok eh .. Sana leh main ngan abang Danish ngan akak Dania .. Hehe.. Takde la boring sengsorang jer .. Main ngan daddy , asik kena lambung jer.. Hahaha .. Daddy wat bahan senaman jer.. 10 kg wooo ! Naik muscle aku .. hahaha ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI