Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 31 Januari 2013

Doktor Maria kata Qhaliff ..

 

533708_558120427544931_1512097822_n

Hurm… Wife bagitau aku yang Qhaliff bukannya kena demam campak ! Tetapi cuma demam biasa yang lambat baik. Yang bintik bintik tu punca dari demamnya .. Kalau demam campak , teruk si baby tu haaa ..

Alhamdulillah .. Lega dgr .. Esok leh g umah adik ipar memandangkan pasni lagi 2 bulan baru leh jumpa .. Balik Kelantan untuk berpantang .. hehehe ..

Sian tok ma .. Ari tu jaga Qhaliff.. Skang jaga Ammar dan adiknya .. Lupa pulak aku namanya.. Ala ala nama dalam novel gitu haaa .. hehehe ..

Pastu .. bizi pindahkan semua barang dari rumah lama ke rumah baru . Masa untuk mengemas , 100% !!!

Gunting rambut lagi Qhaliff ..

Ni kali ke .. ermm ..3 ? 4 ? Lupa dah aku ..Gunting tak byk pon .. Aku gunting sendiri ? Botakkan boleh laa .. hehehe..

Mood dia kurang enak .. Maklumlah, demam ..hehe..Lepas gunting rambut ,terus ke klinik Maria yg terletak di sebelah Alamanda ..

Meraung dia sbb ganggu tidur dia ..siaann..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Hilangnya cinta selepas punya anak ?

Apakah soalan pertama bila jejakkan kaki ke dlm kereta atau rumah ?

Benar anak itu tanda cinta tp apakah cinta seharum sewaktu dulu atau anak adalah keutamaaan ..

Pelbagai pendapat , pelbagai rasa.. Hanya mereka saja yg mengetahuinya ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dapat penaja untuk rumah baru ku lagi ?

 

Yang ni apa lak ? Yang tv konsol tu apa cerita ?  Sabar , sabar ! Ada rezeki , pasang la nanti .. Hehehe .. Masih dalam pembinaan .. Kalau siap nanti , diorang mai pasang .. Doa doa la jadi kenyataan yer .. Maklumlah , kita mampu merancang jer ..

Jadi yang untuk atas ni apa lak ceritanya ? Hurmm .. Awal sangat nak cerita pasal ni . Baru dok berbalas email je.. Dah confirm nanti , baru aku leh kongsi dengan korang . Kang , kata aku propa je lebih .. Huhu..

Aku cuma mampu berkongsi berita terkini yang aku dapat.. Samada jadi kenyataan atau tidak tu , hak ALLAH .. Aku sekadar tulis cerita terkini . Bukan nak tunjuk bagus atau berlagak tapi mmg inilah gaya aku. Kalau aku gembira , aku kongsi .. Aku duka pon aku kongsi , kan ? Mana aci dok cerita best best jer.. Yang tak best pon cerita gak la.. Kecuali la pasal sakit perut nak uk uk .. Kalau aku cerita gak , sahih aku gila trafik ! Hihii ..

Alhamdulillah .. Kalau jadi kenyataan … aku mmg tak keluar rumah dah pasni .. Dok lepak dalam rumah jer .. Rumah ku , syurga kami .. Hehehe.. Doa kan murah rezeki kami yer ..

Er , bila nak buat house warming ? Er… er … nak mai , mai jer.. hehehe .. Bawak air sirap je.. Makan disediakan .. Acah jer .. hehehe .. Tunggu siap segalanya .. Ni rumah terlopong jer .. huhu .. Pencuri pon kuar balik kalau masuk .. Er, jangan masuk !! Tak baik tau !!

Sambung pi gym .. Sehari , 2 kali gi gym..Baru berbaloi baloi ..

Kena gi klinik lagi .

Hurmm .. sian dia .. makan tetap makan tp mcm kurang nak sangat .. Hari tu tekak dia merah skit .. Doktor dah bg ubat ..

Petang karang nak g klinik balik utk pastikan demam campak tp otai kata mmg campak .. Otai tu mak aku ler ..

Hurmmm .. cuti kena duk umah je.. huhu.. nasib baik cuti ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

FAKTA SUSU ALPHA LIPID LIFELINE :

 

Sangat sesuai diambil oleh semua peringkat umur terutama yg lemah ANTIBODI iaitu WANITA BERUSIA 30 TAHUN ke atas,IBU MENGANDUNG serta MENYUSUKAN BAYI,KANAK2 serta WARGA EMAS!!!

Kolostrum Alpha Lipid" adalah kolostrum gred yang terbaik yang mengandungi kandungan immunoglobulin yang tinggi and faktor pertumbuhan, dikuatkan dengan lipid kompleks didalam bentuk gangliosides dan phospholipis untuk serapan kedalam tubuh yang cepat dan bekesan. Rumusan serbuk apabila dicampur dengan air akan menjadi minuman sarapan pagi keluarga unggul yang sihat.

Sihat Secara Semulajadi Untuk Anda Seisi Keluarga. Sangat berkesan untuk :1.Asma , 2.Arthritis, 3.Allergy, 4.Buasir, 5.Buah Pinggang, 6.Denggi ,7.Ezema, 8.Fybroid , 9.Gout ,10.Gastrik, 11.Haid12.Hepatitis B/C13.Jerawat14.Jangkitan Kuman, 15.Kayap, 16.Kanser, 17.Kencing Manis, 18.Keletihan , 19.Leukimia , 20.Masalah paru-paru , 21.Masalah usus , 21.Migrain , 22.Resdung , 23.Stroke/Lumpuh , 24.Sakit Sendi , 25.sakit Puan , 26.Sawan , 27.SLE/Lupus , 28.Sakit Kulit , 29.Ketumbuhan , 30.Thyroid , 31.Demam Campak , 32.jantung , 33.TB , 34.Parkinson , 35.Ulser, 36.Lemah tenaga Batin, 37.Stress, 38.Bersalin/Wanita Mengandung , 39.sakit Tua , 40.Masalah Haid/Kesuburan memberi kesan positif kpd.bayi, 41.Ahli bina badan/Ahli sukan dapat meningkatkan daya ingatan/IQ , 42.Awet muda, 43.Kekurangan oksigen dalam darah , 44.dan banyak lagi...

CUBALAH ALPHA LIPID, SIAPA TAHU...INILAH JAWAPAN KEPADA MASALAH YANG ANDA DERITAI SELAMA INI...

NOTA:BUKAN semua kolostrum itu SAMA.ALPHA LIPID mengandungi kolostrum yang bermutu tinggi,iaitu diambil drp. lembu-lembu di ladang ternakan NEW ZEALAND yang bebas daripada hormon,antibiotic dan BSE.

CARA MENGGUNAKAN ALPHA LIPID:

Minggu Pertama : 1/2 skop sehariMinggu kedua dan Seterusnya : 1 1/2 hingga 2 skup sehari

Diambil sebelum sarapan pagi ketika perut kosong.

1 1/2 skop penuh + 150ml air sejuk.Masukkan air sejuk dahulu, baru masukkan Alpha Lipid dan digoncangkan hingga sekata

PERHATIAN !!!

Gunakan air sejuk ketika membuat alpha lipid.. JANGAN menggunakan air panas ataupun suam!!

pada minggu pertama penggunaan alpha lipid, anda mungkin mempuyai tindak balas seperti di bawah :

  1. Mengantuk dan keletihan - Proses penggantian tisu-tisu badan yang disebabkan penyakit.
  2. Berpeluh , demam dan sakit kepala. - Proses peningkatan kadar metabolisme dan tenah dalam badan akibat daripada permbuangan toksik melalui saluran perkumuhan.
  3. Gatal, kerap buang air kecil atau besar. - Proses penyingkiran bahan buangan yang lama terkumpul seperti metabolit, logam berat an lain-lain bahan yang tidak diperlukan oleh badan.
  4. Sakit perut, sakit otot, loya dan denyutan jantung yang laju.- Proses penyembuhan , pembaharuan dan penyimpanan sel-sel baru.

Rasa alpha lipidalpha lipid lifeline rasa seperti susu ataupun aiskrim vanilla.jika tidak minum susu, ia juga boleh dicampurkan dengan milo ataupun horlick.

http://www.facebook.com/notes/sd2-slim-diet-ii-sauna-shoppe/fakta-susu-alpha-lipid-lifeline-/464534913597651

Mencegah lebih baik dari mengubati

 

-iklan-

Sekarang ni makin ramai plak orang cuba rawatan terapi ozon untuk bersih kan darah. Waney sendiri tak pernah lagi try. Tapi bila tengok testimonial, macam best jer.

Premium Beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, rawatan terapi ozon, testimonial terapi ozon, penyakit kanser, Hypercholesterolaemia (kolestrol berlebihan dalam darah) - Alahan dan Eczema - Diabetes - Darah tinggi - Penyakit jantung koronari - Kegagalan hati dan buah pinggang, terutama peringkat awal - Asthma - Obesiti - Masalah kulit, harga rawatan terapi ozon, teknologi ozon, membersihkan darah, membersihkan toksin makanan, toksin darah, toksin ayam, demo biozone food purifier, harga biozone food purifier, spa kecantikan mandian facial ozon, datuk sarimah ahmad, produk kesihatan Primadona, ozonated water, demo shah alam

Biasanya terapi ozon ni sesuai untuk orang-orang yang ada penyakit:

- Kanser, terutama kanser darah

- Hypercholesterolaemia (kolestrol berlebihan dalam darah)

- Alahan dan Eczema

- Diabetes

- Darah tinggi

- Penyakit jantung koronari

- Kegagalan hati dan buah pinggang, terutama peringkat awal

- Asthma

- Obesiti

- Masalah kulit

Premium Beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, rawatan terapi ozon, testimonial terapi ozon, penyakit kanser, Hypercholesterolaemia (kolestrol berlebihan dalam darah) - Alahan dan Eczema - Diabetes - Darah tinggi - Penyakit jantung koronari - Kegagalan hati dan buah pinggang, terutama peringkat awal - Asthma - Obesiti - Masalah kulit, harga rawatan terapi ozon, teknologi ozon, membersihkan darah, membersihkan toksin makanan, toksin darah, toksin ayam, demo biozone food purifier, harga biozone food purifier, spa kecantikan mandian facial ozon, datuk sarimah ahmad, produk kesihatan Primadona, ozonated water, demo shah alam

KIRI: Toksin yang terkumpul hasil terapi ozon membersihkan darah.

KANAN: Toksin yang terkumpul hasil purifikasi ayam menggunakan BIOZONE Food Purifier

Buih toksin yang terbentuk kelihatan sama. Ini bukan buih biasa. Buih toksin ini bersifat kenyal macam chewing gum.
Info lanjut? Klik SINI

Cinta terhalang Shaarnaz-Shila ?

Waaaaaa .... Ni benar benar drama..Hehehe..Apa pun , jgn ikut perasaan ..Kena bijak guna akal dan bertolak ansur..

Jangan terbawa bawa karektor ke luar lokasi ..hehe ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI