Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 1 Februari 2013

Nak bantu , tapi akhirnya ..

 

Hurm .. Bayangkan eh , kita dok elok memandu di satu batang jalan raya .. Tiba-tiba keluar sebuah motorsikal yang dipandu oleh anak muda .. Tak pasal pasal dia terjatuh bodoh ( orang gelar ) .. Kiranya jatuh tak tentu pasal .. Mungkin sbb ada pasir , minyak atau apa apa je la ..

Apakah kita nak tengok saja ? Ok .. Ada yang hanya tengok jer .. Jangan kata tak berhati perut lak .. Mungkin dia ada sebab tersendiri , kan ? 

Ada yang sanggup berenti utk  menolong .. Kalau teruk kecederaannya , ada yang sanggup hantar ke klinik atau hospial .. kan ? Baik orang gitu kan ? Semoga Allah memberkati hidup manusia sebegitu ..

Tapi nak dijadikan cerita .. Ada la hamba Allah ni cerita kat aku .. Kejadian yang sama tetapi malangnya , manusia tu tak sedar dek untung ! Boleh dia kata , pemandu kereta tu yang langgar dia ! Tak pasal pasal , pemandu kereta tu kena tanggung segala perbelanjaan dia !

Jangan kata tak de la .. Ianya berlaku juga pada bapak aku , tahun lepas .. Cuma isunya lain .. Kenderaan tak bergerak , tapi motor yang salah arah .. Dan kita jugak yang susah ! Camana tu ?

PENYAKIT GASTRIK

 

-iklan oleh pengiklan-

lifeline-gastrik

 

SESEORANG yang menghidap penyakit GASTRIK atau dalam istilah perubatan disebut ‘Penyakit Peptik Ulser’, sering mengalami pedih ulu hati.Ia kerap berlaku dalam keadaan perut yang kosong, terutama pada waktu lewat malam atau awal pagi.

Kepedihan yang dialami oleh penghidap penyakit peptik ulser ini berbeza, tetapi berada dalam lingkungan sakit sedikit hingga kepada sakit yang teruk berdasarkan tahap penyakit yang dihidapi. Biasanya, apabila rasa pedih ulu hati menyerang, kebanyakan pesakit akan segera makan atau meminum sesuatu seperti susu atau makanan lain untuk melegakan kepedihan ini.

Seperti yang dikatakan, apabila muntah kita akan berasa lega. Sebenarnya, muntah juga membantu untuk melegakan rasa kepedihan.

Selain pedih ulu hati, kadangkala pesakit gastrik berasa sebu pada bahagian atas perut. Mereka juga sering mengalami jeluak dan sedawa. Ada juga kes yang dikategorikan sebagai teruk, pesakit akan buang air besar cair.

Penyakit peptik ulser adalah sekumpulan penyakit yang disebabkan oleh asid di dalam sistem penghadaman perut. Ia merangkumi penyakit ‘Duodenal ulser’, ‘Gastric ulser’ dan ‘Refluks Oesophagitis’.

Ia berpunca daripada asid yang merosakkan dinding perut. Sebahagian daripada pesakit gastrik ini mempunyai kuman  ‘Helicobacter pylori ’ dalam perut mereka, yang bertindak melemahkan ketahanan dinding perut daripada ancaman asid.

Komplikasi yang mungkin berlaku kepada pesakit peptik ulser atau gastrik termasuklah pendarahan, kebocoran dinding perut dan stenosis iaitu perut sumbat. Semua komplikasi ini dikategorikan sebagai teruk dan boleh mengancam nyawa.

Sekiranya seseorang itu mempunyai tanda penyakit gastrik bolehlah mencuba produk Alpha Lipid Lifeline untuk mengurang pedih perut anda.

ALPHA LIPID LIFELINE adalah penawar kepada penyakit gastrik.
Ikuti Program Diet dengan penurunan 5kg seminggu,dapatkan bimbingan dan khidmat nasihat dari saya:

Sebarang tempahan dan pertanyaan :- hotline : 019-4511649-Nai

Untuk maklumat lanjut ,sila liked fan page ini : http://www.facebook.com/pages/SD2-Slim-Diet-II-Sauna-Shoppe/179810048736807  ( AGEN DAN STOKIS DIPERLUKAN DI SELURUH MALAYSIA )

Geng-geng Qhaliff ..

Tunggulah dpt kaki nanti .. Abislah diorg semua !! Skang ni pon dah garang ... Huhu..

Semua yg ada dlm gambar ni , aku dah cerita dlm blog dr mereka kecik lg ..huhu .. Untung ada blog eh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bagaimana saya nak tahu Vimax saya adalah tulen?

 

-IKLAN : Khas buat mereka yang dah bernikah saja-

 

 

Mudah saja. Vimax yang tulen kapsulnya akan disalut dan dicetak di atas supaya anda boleh mengenal pasti ianya produk tulen.

Tidakah orang lain boleh meniru kapsul vimax yang tulen ini?

Ya. Tetapi kita akan menukar percetakan pada pil secara berkala untuk mengelakkan ianya ditiru dan memastikan anda mendapat produk yang tulen.

LABEL

2.Adakah terdapat apa-apa cara lain untuk saya menyemak dan lihat bahawa Vimax saya adalah yang tulen atau tidak?

Ya.Tarikh luput yang dicetak pada label. Undang -undang Farmaseutikal USA dan CANADA menyatakan bahawa semua tarikh luput MESTI dicetak pada label dan TIDAK pada penutup botol atau botol.

3.SENARAI MENGENALPASTI VIMAX YANG TIDAK TULEN

  • Kualiti rendah
  • Coating rendah
  • Tiada Cetak pada kapsul
  • Kualiti Botol Rendah
  • No Nombor Batch
  • Tiada Tarikh Luput
  • Tarikh Tamat Dicetak pada Botol
  • perubahan warna kapsul
  • kapsul berwarna
  • Botol Rosak atau kapsul

Selamat menikmati kehidupan yang sihat, pastikan tulen baru beli :)

Untuk dapatkan VIMAX yang asli amat mudah sebenarnya. Anda hanya perlu tekan butang tempahan dan terus lakukan tempahan. Dengan cara ini anda tidak akan tertipu dengan penjual di luar sana yang menjual VIMAX tiruan.

Untuk menempah anda hanya perlu laburkan sebanyak...

RM230 sahaja

sms 0177990127

Nilai yang sangat rendah jika dibandingkan dengan apa yang bakal anda miliki nanti. Jadi jangan tungu lagi segera Tempah VIMAX anda SEKARANG...!!!

Penghantaran percuma & saya jamin anda akan puas hati dengannya..TQ

Tahniah , Datuk Aznil Nawawi !

Weeeee.. baru la layakkkk ... Ada kredibiliti ..Personaliti yg menarik utk dicontohi ..

Tak la mcm ... Er ... Er ...

Published with Blogger-droid v2.0.10

10 bulan dah Qhaliff ..

Patutlah .. huhu .. nak cecah 10 bulan rupanya .. Sekejap je masa berlalu .. Makin manja laaaa dia terutama bila terjaga dr tdo .. Terus mencari mak dia .. Tp kalau mak dia kerja , tak pulak dia nak cari .. hurmmm ..

Perkembangan .. takut nak jalan lagi .. Gigi lom kuar tp ada hati nak bedal nasi kandar !

Published with Blogger-droid v2.0.10

“ Boleh ke update blog suka suka hati je ? “

-iklan sat-

Kopi yang … er ada beri kesan pada peminumnya ? Gulp.. Klik SINI

 

_________________

 

Ada kawan tanya .. Boleh ke ? Ke kena ikut isu semasa atau kehendak pembaca ?

Aiseyman .. Ini blog kita… Catatan kita .. Lainlah blog kita ni dibuat khas untuk berkongsi maklumat secara terus menerus .. Ala , cam blog blog ilmiah tu la .. Setiap artikalnya penuh dengan infomasi serta gaya bahasa yang cukup teratur dan merdu .. Tak de la cam aku yg guna bahasa monolog ni .. heeee ..

Jadi tak salah la nak tulis apa apa pun ? Heeeee… Selagi mana tak menyalahi undang undang negara dan serta mendatangkan dosa hingga ke akhir hayat , buat je laaaa .. Apadahal ..

Ahaaa.. dia kata , ada ke orang nak baca blog dia kalau update syok sendiri ni ? Lorrr.. berapa ramai blogger yang tulis syok sendiri ?? Ramai wooo .. Aku antaranya .. hehe ..

Dia tanya lagi .. Kalau aku tulis apa saja , ramai je la baca .. Kalau dia ? Adehh .. Kalau fikir gitu , baik tulis je pasal gossip artis .. Isu semasa cam politik , atau nak lagi best , cipta kontroversi ! Haaaa.. Meletup la orang mai baca ..

Bagi aku .. Segalanya atas niat kita sewaktu buat blog .. Cam aku , mmg nak buat income dari blog . Suka suka , tetap suka suka tapi jika mampu menghasilkan pendapatan utama , apa salahnya aku serius kan ?

Apa pun pekerjaan yang kita lakukan .. semangat paling utama . Kalau takde semangat , apa pun tak boleh ! Blog , catatan yang lahir dari hati kita .. Kita tulis , kita tanggung sendiri baik buruknya ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI