Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 2 Februari 2013

Gi ziarah atuk Qhaliff..

Demam seminggu dah ayah aku . Pagi td mak aku call bgtau lagi keadaan dia. Ada adik aku paksa gi hospital tp dia taknak .. hurmm... Susah orang tua aku ni .. degil... Cam aku gak..hehe..

Dan petang tadi , aku sekeluarga gi lawat org tua aku walaupun hampir setiap hari gi ..

Dah ok skit td.. Punca sbb berenti merokok mendadak.. Hurmm.. Patutnya sedikit demi sedikit .. Agaknya sbb batuk sangat tu yg buat dia nak berenti terus

Sebelum balik aku ajak adik aku gi beli  pelekat nikotin kat farmasi. Takde pulak.. Yang ada cuma shewing gum je.. ok la kot .
Hurm .. Isnin gi lagi .. Aku kerap bawak Qhaliff ke rumah orang tua aku utk Qhaliff rapat ngan atuk nenek dia .. Aku tak merasa semua tu ... Huhu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila si dungu berbicara ..

Mudah benar mengumpul dosa kan ? Kita yg tak tau apa apa , join kutuk .. Benar atau tidak , belakang kira .. Perghh ..

Kalimah syahadah tak pernah lekang dari mulut aku .. Ni gambar aku dan mereka yg gilakan populariti tanpa kira dosa pahala , main tabur je fitnah ..

Sabar jer .. Semoga Allah beri kita hidayahNYA..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dirogol di tempat umum !

Apa tindakan masyarakat ? Tgk je ? Senyum je ? Amik gambar dan upload di internet ?

Nak salahkan sapa ? Dah tau zaman ni ramai yg semakin hilang pedoman , gatal gak nak merayau sana sini hingga lewat mlm ..

Tapi tak leh salahkan satu pihak je kan ? Hehehe .. tau dah ..Hurm .. Entahlah..
.  Susah nak ckp pasal ni .. Beringat sebelum kena jer la kita semua..

Gambar ni sekadar menunjukkan apa yg berlaku di sekeliling kita sekarang ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kepenatan sungguh anak aku ni ..

 

5 hari demam ! Tambah lagi dengan asik travel sana sini , setiap hari ! Hari ni , cuti tp tetap keluar rumah .. Lebih kurang 160km gak perjalanan hari ni ..

Kesannya ?

Photo

Dari kul 8 malam tadi hingga kul 12 tengah malam , dia lena .. Kalau lena gini , hanya berlaku ketika dia baby kecik dulu. Sejak teror merangkak , susah dah nak lena gini haa.. Asik nak main jer dia ..

Nampaknya, dia kembali membalas dendam .. huhu .. Tambah dengan dah pulih dari demam , dia nak segarkan diri la tu .. hehe.. Siap la mak ayah dia esok ..

Aku dah tak boleh update blog !!

 

Idea dah datang .. Mencurah-curah untuk pagi ni .. Tapi bila post je , keluarlah error gini ! Tak pernah aku nampak error gini haaa sejak guna windows live writer !

image

Tau apa puncanya ???

image

Aku langgan 20GB dengan harga RM88 .. Baru guna 2 minggu , tak silap aku .. Hehehe ..  5GB yang diperuntukkan  pada awal pagi iaitu 8 pagi  hingga 2 pagi berikutnya telah pun aku abis guna .. hehe ..

Baki 15GB yang diperuntukkan pada jam 2 pagi hingga  8 pagi tu aku nak guna camana ? Nak download menda pagi pagi gitu ? Huhuhu .. Bijak , bijak !

Nasib baik la aku senantiasa sediakan payung sebelum kena blocked !

image

CELCOM broadband , senantiasa jadi penyelamat ! Hehehehe .. Aku perlu guna semua ni sbb aku gemar buat live blogging .. Di mana mana saja aku akan update .. hehehe …

Malas nak beli kuota tambahan !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI