Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 7 Februari 2013

Bila blogger lelaki diberi penghormatan !

 

Haaaa .. Wife aku tanya aku .. Nak beli RASA tak ? Aku yang tak pernah langsung beli atau terfikir nak beli majalah masakan , terus mengangguk tanpa fikir panjang .. Kenapa dan mengapa ? Jawapannya .. Anda tgk sendiri di bawah ini !

Yearghhhh .. MAT GEBU aka www.tiffinbiru.com .. Yakni jiran blog aku tu haaa .. Letih nak singkap sejarah perkenalan kitorang .. Cari la kat dalam blog ni.. Search jee.. confirm jumpa .. hehe ..

Apa yang membanggakan aku ialah , Mat Gebu adalah kumbang dikalangan bunga yang diberi penghormatan untuk berada dalam majalah RASA , majalah masakan yang tak perlu nak diperkenalkan dah .. Dah popular gitu .. hehe .. Bangga nehhhh .. Haaaaa.. Pak angkat Qhaliff.. Cukup time , g tuntut ilmu kat Sedenak tu haa.. Tapi tamo tidur kat Legend Hotel tu.. hahaha ..

Tamo citer panjang , korang gi la sambar satu untuk kenangan dan support geng geng blogger ni haaa.. Tunjuk yang blogger ni bersatu hati .. kan kan ?

 

Selain Mat Gebu , ada kak Azlita dan kak Che CT yang turut diberi penghormatan .. Tahniah buat anda semua ..

Aku ? Aku ? Aku ? Suruh buat bubur Qhaliff pon jadi spagetti ! Camana nak join diorang .. Hahahaha ..

Ingatkan nak tidur dah …

 

Kelopak mata merah dah .. Asik ditonyoh.. Tanda awal nak tidur.. Tunggu dia ngantuk benar .. Hehehe .. Standby susu .. Yearghh..

Sampai masa…. susu sebotol .. Sebelum tu , kasi makan dulu .. Haaa..Baru sedap tidur nihh ..

 

Abis je susu .. Tu dia..Terus bangun .. ‘Naik kuda ‘ terus wooo.. Tensen bapak dia nih ..

Tak cukup dengan kuda .. Sambung dengan menepuk meja ! Ambik koo..

Arghhh .. Ok fine… Jom mandi .. Bukak baju seluar .. Jadi lagu tu pulakkk .. Duduk atas netbook aku .. Kacau barang aku pulak haaa … adehh ..

Akhirnya .. aku mandikan dia .. Kasi freshh .. susu sebotol .. Kasi nanyi skit .. Dan … Zzzzzz …

Kalau Qhaliff sedar ?

 

Kalau dia lena , mmg best ! Leh buat macam macam kerja rumah .. Aku leh update blog beratus kali .. Kalau dia jaga , aku confirm bergaduh dengan dia .. Berebut laptop. Aku nak update dan dia nak cungkil !Grr..

Bila dia terjaga dari tidur , cepat cepat gi kata .. “Ssyyy…syyyyyy…” .. Dia sambung tidur balik .. Dia tau ada orang sebelah dia .. Hahahaha .. Penakot ? Entah .. Sejak dua menjak ni nak kena ada orang je ngan dia .. hahaha ..

Tuuu .. tidur ngantuk sangat la tu ..Tidur dari kul 12 tadi .. skang kul 1.40.. dan dia jagaaa dahh !! ARghhh …

Tak leh ngumpat langsung dia ni.. cepat je sedar ! Arghhhh … Masa untuk dukung dia lak .. Adeh..

Jangan salahguna ilmu ..

 

“ Selagi mana tidak memudaratkan aku , aku akan tetap merokok dan selagi tiada fatwa mengatakan rokok itu haram .. aku tetap merokok .. “. Kata kata seorang rakan yang bijak dalam ilmu agama ..

Ok , aku malas nak bertekak bab ni terutama dia sendiri pun bijak dalam agama nak dibandingkan aku yang jauh lebih cetek darinya .. Cuma aku mampu tersenyum je la ..

Perokok ni , hanya dok kisahkan diri dia saja.. Selagi dia sihat , dia akan merokok .. Camana pulak dgn orang sekeliling ? Kalau dia hisap rokok , jauh dari orang ramai .. ok , takde sapa nak marah atau larang .. Tapi kalau dok hisap depan kawan kawan walaupun kawan kawan dah berkali kali dok ingatkan , camana ?

Jika merokok tidak memudaratkan diri dia , apakah dia tidak tahu bahawa asap rokok itu akan memudaratkan orang lain yang berada disekelilingnya ? Ok , dia tak kisah .. Tapi kalau tak kisah , berbalik pada hukum agama .. Apakah hukum jika perbuatan seseorang itu mampu mendatangkan kemudaratan pada orang lain ? Hurm..

Dan menariknya .. Dia bagitau , hukum merokok ni cumalah makruh. Belum jatuh haram .. Ok .. Aku google dan jumpa jawapan dari ahli agama sendiri ..

“  Hisap rokok itu makruh jika ia  sekali sekala tetapi jika dihisap hari-hari sehingga ketagih dan memudaratkan kesihatan serta  asapnya boleh mengganggu  orang ramai ia dihukumkan haram.Itulah maksud sebenar yang dikatakan orang kawan anda itu. “.

– Sumber : IslamGrid

 

Dan menariknya , ada yang kata bila merokok baru datang idea atau bila merokok baru ada stamina nak main bola atau workout .. Heeeee … Dasat betul pemikiran mereka setelah dikelabukan dek asap rokok ..

Promosi Percubaan Alpha Lipid SDII

 

565723_395062470587909_681593733_n

Pakej Percubaan...Promosi Tahun Baru Cina....

Pakej Percubaan Sd2

1 tin alpha lipid sd2
1 shaker
1 buku panduan
ketostik utk cek pembakaran lemak
pos laju

Harga terbaikkk....PM/SMS?whatsup 019-4511649

< Masukkan gambar yg sy attach>

Program ALSD2 adalah program pengurusan badan mengamalkan teknik diet protein, di mana anda perlu makan (selain karbohidrat) tanpa perlu meninggalkan rutin pemakanan harian anda. Oleh itu, anda tidak akan merasa letih dan lesu sebaliknya anda lebih bertenaga walaupun proses pembakaran lemak berlaku.

     

  • Makan protein lebih spt ayam, daging, ikan, telur, seafood dan sayur.
  • Kurangkan pengambilan karbohidrat spt beras, makanan berkanji, gandum
  • Minum air 8 gelas sehari supaya lemak yg dibakar dapat keluar melalui air kencing dan perpeluhan

BERMINAT PM/SMS/WHATSUP 019-4511649

http://www.facebook.com/teratakniagaku

-Naizatul Hasma-
Contact Number:  0194511649

Sayang daddy , Qhaliff !

 

Tau apa dia buat bila aku suruh dia cium pipi aku ? Dia tolak muka aku dengan tangan dia .. huhu.. Tapi kalau mak aku suruh , dia buat.. Wife suruh dia buat … Sepupu dia suruh , dia buat .. Daddy dia jer suruh , dia tamoooo .. kenapa ??? Kenapa begini ?

Hurm… saja nak bermain.. Lepas tolak tu , dia pandang muka aku dengan senyuman. Dia tunggu aku kata ..

“ Haaaa ??? Tolak mukaa daddyy ?? .. “

Pastu dia ketawa .. Heeee .. Besar dah anak aku ni .. Sekejap je dah lebih 10 bulan .. Dan janggut aku pun dah mula beruban ..

Makin besar anak kita , makin dekat kita dengan kubur ..

Set bersama OMEGA GUARD

 

-iklan ini disediakan oleh pengiklan sendiri-

OMEGA GUARD ni sangat banyak KHASIAT. OMEGA GUARD mengandungi Omega 3, DHA, EPA & LLA. Antara khasiat OMEGA GUARD:

  1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  3. Mencegah salur darah dari tersumbat
  4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
  5. Mengekalkan tekanan normal darah
  6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  7. Mengurangkan sakit kepala
  8. Merendahkan kolestrol
  9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
  10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  11. Mengawal masalah obesiti
  12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
  13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
  15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
  16. Membantu menyihatkan paru-paru
  17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
  19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
    20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
  20. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  21. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
  22. Memelihara fungsi-fungsi sendi
  23. Mencegah penyakit gout

Jom kita tengok set-set yang sesuai digandingkan dengan OMEGA GUARD.. Klik SINI

Alasan Nadzmi meninggalkan mereka..

 

Bukan kerana cinta yer !

 

Muka depan

Dari SinarHarian .. Aku zooooom dan baca .. Ahaaa.. Nampak ! Nak g beli , malas .. hehehe .. Antaranya ialah ..

  • Didakwa tidak dibenar ziarah kematian anggota keluarga terdekat ..
  • Bergantung hidup dengan mi segera kerana suka dapat makanan halal ..
  • Gaji RM300,000 sebulan hanya indah khabar dari rupa ..
  • Tumpang rakan kerana tidak mampu bayar sewa ..

Itu antaranya .. kalau nak tau lagi , beli je Sinar Harian. Hurmm ..Entahlah .. Cuma bagi aku , nak senang ni bukan mudah . Kita tengok je bintang bintang dunia .. Apakah kejayaan datang mengolek sekelip mata ? Bagaimana hidup mereka sewaktu sebelum bergelar bintang ?

Mungkin aku tak merasa kepayahan atau kesukaran si Nadzmi tapi kalau benar benar nak mengejar cita-cita , itulah halangan utama yang perlu ditempuhi .. Takkan orang nak bagi semudah tu je kan ?

Cita cita nak pergi jauh tinggi .. Tapi kalau baru macam ni dah mengeluh , camana kan ? Akhirnya , balik ke sarang jua.. Apa pun , tahniah .. Anda tau yang terbaik buat diri anda ..

Kembali singkap sejarah mereka yang bergelar JAGUH di dunia ..

Tak nak ikut ibu ..

 

Hari ini , kita duduk rumah diam diam yer , Qhaliff.. hehehe .. Kenapa hari ni tak ikut ? ? Sebabnyaaaa … hari niiii .. hari ni … ada sesuatu yang best akan berlaku.. InshaAllah ..

Apakah itu ? Sama seperti kabinet tv , aku dapat satu lagi penaja untuk rumah baru aku .. tapi dari berlainan syarikat.. dan bukannya perabut .. lainnnn..

Apakai itu ? Hehehehe .. Tu kena tunggu tengahari selepas meeting dengan pemilik syarikat tu nanti .. heeee..

InshaAllah .. Segala angan-angan perlu ada usaha ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI