Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 12 Februari 2013

Tergolek lagi Qhaliff !!

 

DSCN0297_thumb1

Adoi.. aku dok sebelah dia je ni ! Dan dia dok nyenyak tidur .. Siap berdengkur lagi .. Bilik , aku tutup lampu tapi diterangi dek lampu tandas dan cahaya dari laptop ..

Tau tau .. bunyi jatuh dan Qhaliff menangis ! Argghhhh .. Bila pulak dia dok golek golek ???? Adehhh ..

Nasib baik takde apa apa sbb dah disediakan bantal di lantai .. Haihh.. Kalau nak jadi tu , jadi gak .. Nak kata aku leka , aku dok belek dia berkali kali setiap minit .. Hurmm ..

Pujuk jap je.. ok dah ..

Aku pun tak suka mereka tapi ..

 

Hormat kena ada .. Sekurang-kurangnya  mereka pemimpin negara .. Selagi mereka bergelar pemimpin dan tidak menzalimi kita ( kita masih boleh kemana mana , makan minum  dengan mudah dan paling penting , mengerjakan perintah Allah tanpa rasa takut ) , kita kena hormat..

Benar , aku pun tak suka juga segelintir dari mereka .. Geram , bengang dan macam macam perasaan ada . Hanya tunggu PRU saja untuk luahkan .

Tapi kena ingat juga , ada antara mereka berusaha untuk mengembalikan kepercayaan walaupun dah terlambat. Sekurangnya mereka berusaha kan ? Kita ? Apa yg kita buat selain dari mengutuk mengeji mereka ? Apa yg kita buat untuk majukan masyarakat kita ? Apa sumbangan kita ?

Semalam , ramai bersorak gembira bila melihat video NAJIB FAIL di Pulau Pinang. Serius aku tak setuju kehadiran PSY di Malaysia kerana tidak membawa apa apa kebaikkan pada aku tetapi tak tau la pada orang lain kan ? Kesian pun ada .. Dia pemimpin negara yang beragama Islam dan berbangsa Melayu .. Sama seperti aku ..

Toksah la galak gelakkan orang .. Pandang cermin dan nilai diri sendiri .. Kalau nak perjuangkan nasib bangsa dan agama , buat betul betul .. Tak payah nak kutuk sana sini .. Diri sendiri pun belum tentu betul ..

Nak berjuang utk keadilan  , jadikan perjuangan itu kerana ALLAH .. bukan sbb nak ikut orang atau nak tarik trafik ke blog !

CERIA punya pasal !

 

Arghhh .. leh giler lagu ni .. Hahahaha .. Sapa pegang remote ASTRO ???? Kat tv terpampang siaran CERIA dari awal pagi hingga malam ..

Nak tukar channel ? Sila gaduh dulu !! Sapa dapat remote , tukar dan sorok cepat cepat ! Hahahaha … Nasib laaaaa …

Yang chief de mission , si akak yang paling tua selalu pegang remote .. Yang dua ni asik bergaduh .. Yang montel sorang tu , kerjanya asik garu kepala .. Apa lagi yg dia nak cari dan kutip lalu nak gigit ! Hahahaha ..

Tv , bukan nak tengok sangat .. Asal nampak perkataan CERIA , dah ! Adehhh .. Tunggu si montel pandai pegang remote.. abis laaa ..

Kalah daddy macam ni !!

 

Waduh .. Asal lebat je , mesti tidur … Asal tidur je , mesti lebat .. Camana nak bangun camni ??

DSCN0297

Pusingan ke 3 untuk tidur hari ni .. Heeee.. Daddy pon kena ikut sama tidur sebab kena jaga Qhaliff .. Nanti jatuh katil , susah woook .. heee.. (alasan nak join sama )

Bestt wooooo.. original aircond .. heee…

Aku pelik .. asal aku update dia tidur , mesti automatik dia jaga ! sedangkan tidur mati seblm tuuu .. grrr …

Hujan seharian di Kelantan ..

 

Nasib baik aku kat Kelantan .. Kalau tak , pasti aku gi rakaman Karoot Komedia memandangkan penerbitnya itu kawan baik aku di kolej dulu .. Satu tarikh lahir gitu .. heee ..

Dan sejak aku di Kelantan kelmarin , hujan senantiasa .. Heee.. Aku mmg ada mintak hujan turun bila aku di Kelantan . Sejuk woooo .. Kalau panas , perghhh .. mmg aku asyik mandi jer .. Berpeluh ajer ..

Bila dah hujan gini , program nak gi cari baju Qhaliff … tak dapat la .. Ingat nak turun Kota Bharu memandangkan kat area sana banyak baju murah n banyak pilihan . Ala , sekadar nak buat baju basahan je .. Boleh beli banyak banyak, kannnnn .. hiii ..

Dan bila hujan masih mencurah hingga sekarang , jawabnya .. tidur dan makan je la aku .. Serius , aku baru pas makan 4 pinggan nasi ! Memang aku off diet sungguh bila di Kelantan .. Hahahaha .. Camana nak kurus eh ? Dah kenyang , update blog dan … Zzzzz …

3 teruna Kelate ..

3 lelaki ... Bakinya perempuan ... Hee... Anak buah belah kelantan ..

Tunggu laaa Qhaliff besar .. siap ler ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Apabila musang baham bayi ..

 

Dari Harian Metro ..

Seorang ibu terpaksa berdepan detik amat mencemaskan apabila bayinya dibaham seekor musang malam kelmarin.

Foto

Foto

Gambar atas .. Musang jenis inilah dipercayai menyerang bayi tersebut.

Bayi itu diserang ketika dia ditinggalkan sendirian dalam katil bayi di ruang tamu rumah berkenaan. Ibu mangsa,berkata selepas membaham anaknya, haiwan liar itu cuba menggoyang-goyang dan menggonggong bayi berkenaan.

Ibu mangsa menendang musang itu sekuat hati ketika haiwan berkenaan menggonggong Denny melalui pintu rumah. Akibat tindakan itu, katanya, musang berkenaan melepaskan gigitannya dan Denny dapat diselamatkan. Sementara itu, doktor mengesahkan bayi lelaki terbabit kini semakin pulih selepas menjalani pembedahan empat jam untuk merawat mukanya. Lanjut di SINI ..

Cute , cute jugak .. Binatang tetap binatang .. Ajar camana pun , bila waktu kebulur .. tak kenal apa dah .. Yang penting perut kenyang ..

Ada jugak manusia ikut perangai binatang. Bezanya bila nafsu menguasai diri , tak kira anak , nenek atau binatang sekali pun ‘ dibahamnya’ !

Kenapa anda perlu beli pakej untuk sebulan ?

 

PROSESS PELANSINGAN Alpha Lipid™ SDII™ DALAM SEBULAN

Alpha Lipid™ SDII™ memberi kesan 3-10 kg seminggu.

gmbr

1. Minggu Pertama - Bila dah lama gemuk, bukan senang nak turun kg kan. Ada yg gemuk air, ada yg betul2 gemuk lemak dan ada pulak gemuk kedua2nya sekali. So, pada minggu pertama ini, lebihan air dan toxin akan dibuang. Sebab tu lah kalau org yg gemuk air, bila menggunakan Alpha Lipid™ SDII™ kita akan lihat terlalu cepat kg nya turun, ada yg sampai 15kg seminggu! Air yg byk dalam badan ada lah tidak baik, kerana ia juga boleh menyebabkan jangkitan kuman dan sesak nafas.

2. Minggu kedua - Pada minggu kedua Alpha Lipid™ SDII™ mula memecahkan lemak tepu tanpa mengganggu otot2. Bukan lah satu perkara yg mudah nak pecahkan lemak yg dah berkurun berkumpul dalam badan kita ni. Ia akan mengambil masa berminggu2. Tapi dgn adanya Alpha Lipid™ SDII™, proses itu akan dapat dipercepatkan lagi. InsyaAllah.

3. Minggu ketiga - Pada minggu ketiga lemak tepu dan lebihan air itu akan dibuang secara berperingkat2. Ini adalah supaya badan kita tidak menghadapi satu kejutan. Bayangkan bila dah lama gemuk tiba2 nak jadi kurus (macam org pindah rumah la, bukan sng nak angkat semua barang keluar rumah, mesti mengambil masa kan ). Dan pada masa ini lah Alpha Lipid™ SDII™ memainkan peranan penting bila segala vitamin2 diganti balik kepada apa yg hilang dari badan kita.

4. Minggu keempat - Pada minggu keempat ini lah kita biasa melihat perubahan ketara kepada pengguna Alpha Lipid™ SDII™. Badan lansing, kulit cerah, berseri dan cantik. Mana taknya kebanyakan toxin dan lebihan air telah dibuang. Lemak2 pula telah diganti dgn otot pejal, supaya lemak tepu tidak senang utk bertapak di situ lagi lain kali.

Oleh sbb itu lah kebanyakan pengguna Alpha Lipid™ SDII™ yang telah menggunakannya paling kurang sebulan (iaitu pakej lengkap) akan susah utk menjadi gemuk semula. Otot2 mereka telah menjadi kejap, lain perkataan biasa orang kata dah fit!!
Pakej Sebulan:

  • 4 tin Alpha Lipid SD2
  • 1 Shaker
  • 1 Buku Panduan Diet
  • Ketostik ( Cek Pembakaran Lemak semasa diet SD2)

Cubalah. PM/SMS/CALL WHATSAPP 019-4511649
Pengedar seluruh Malaysia diperlukan!

Bila Qhaliff,tidur ..

 

Beberapa bulan dahulu ..

Dan hari ini , setelah 10 bulan … Macam aku dah tidurnya .. Heee..

Betullah kata orang lama .. bila dah besar, rindu saat mereka kecil .. Nak lagi baby ! heeeee … Tunggu besar skit Qhaliff .. Ni skang ni pon dah manja sangat .. Kang terasa lak dia ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sian tengok anak aku ni ..

 

image

Bila dia tengok sepupu sepupu dia di Kelantan ni berlari sana sini , dia mampu ketawa riang tapi … takde sapa nak main dengan dia .. Sedih, kan ?

Bila tengok dia dalam keadaan gitu , aku rasa cam nak menangis jer .. Bukan sbb apa .. Terasa begitulah dunia ni .. Yang mampu berlari , tak kisah dah keadaan sekeliling . Yang duduk tengok , teringin nak berlari .. Bila dah dapat berlari , terlupa dunia terus ..

Akhirnya , bila ada mainan di tangan dia .. dia main sorang sorang .. Sorang sorang dia ketuk sana sini mainan tu dan ketawa .. keseorangan ..

Yer .. akhirnya kita juga keseorangan … Di mana kawan ketawa ? Di mana kawan menangis ? Sapa yang bakal sedekahkan al-fatehah buat kita nanti ?  Yang dicintai ? Yang tercinta ? Atau mereka yang mengingati kita , dalam doa mereka .. dikala solat dan tidurnya..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI