Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 19 Februari 2013

Nasib baik tinggi !

 

Tu diaaaa .. Dah ikut style bapak dia masa kecik kecik dulu.. Kalau tengok tv , serupa macam nak masuk dalam tu terus ! Hehehehhe.. Bocor rahsia ..

Tapi tak leh nak salahkan aku gak sbb zaman tu tv , kecik je.. pastu siaran , jap lautan tenang.. jap gelora … Camana tak duk dekat , kan ? Alasan baik punya ..

Dan Qhaliff.. hurmmm .. Dia bukan tengok sangat pon.. Sat je tu kat situ pastu dah kat atas laci tu haaaa .. Apa yang best sangat atas tu pon aku tak tau haaa ..

Tapi kalau tak tengok betul betul , dia akan ke arah wayar wayar tu walaupun dah dilindungi.. Apalah yang budak budak nampak kat situ .. hurmmm .. Aku tak sorok pun harta aku kat situ haa.. OOpsss.. Macam ada harta .. heeee ..

Tahniah Qhaliff !!

 

Barang no 2 dah rosak hasil penangan tamparan dia ! Dan tak pasal pasal rumah ini sunyi sepi , sekali lagi !

Apakah yang dia lakukan ? Er… tu tak leh cakap .. Nanti tak leh claim.. hahaha …

Arghhhhh .. Geram ! Tapi tak la aku salahkan dia ( sambil menjeling manja kat wife)..

Tak kisah la Qhaliff oiiii .. Janji sihat dah .. Bila dah baligh nanti , wat perangai gini gak .. Daddy tak teragak agak lambung Qhaliff  !! Huuhh .. Bukti bertulis berbunyi ugutan ni !! Bahayaaa !!

Mana ada ayah sanggup lambung anak ! Ada kot .. mana tau The Rock ? John Cena ? Hehehe.. Guwau jer.. Jadilah ayah yang terbaik agar anak menjadi yang terbilang .. Eceh ..

Amah ‘lambung’ bayi dapat 20 tahun penjara !

 

Dari Mstar Online ..

NINA Suraya Sulaiman, 24, (tengah) sebak, cuba ditenteramkan oleh ahli keluarganya ketika bercerita kepada media selepas pembantu rumahnya dari Acheh, Yulaina, 23, dijatuhi hukuman 20 tahun penjara oleh Mahkamah Seksyen Kuantan, Pahang pada Selasa selepas didapati bersalah melambung dan menghempas anak Nina Suraya iaitu Mohamed Hareez Mohd Zamri yang berusia empat bulan di Kuantan, Pahang, pada Jumaat lalu. Nina amat bersyukur selepas pendera anaknya dijatuhi hukuman setimpal. –fotoBERNAMA

 

Hurmm .. Selepas tengok video amah lambung bayi tu , rasanya 20 tahun tu macam ‘mudah’ sangat .. Tapi sapa la kita nak pertikaikan kan ? Hurmm.. Aku tau , ramai yang geram hingga rasa macam nak lambung dan smackdown je amah tu .. tapi faham faham je laa ..

Harapnya kejadian memberi sejuta pengajaran buat semua amah amah mahupun ibu bapa di Malaysia .. Apakah pengajarannya ? Sila tengok video tu .. hehehe ..

Video tu ? Hehehe.. aku tak sampai hati nak letak dalam blog aku .. Aku tengok pon rasa rasa nak bagi ‘tombstone’ je kat dia !

Suhu Qhaliff 37.7 la pulak !!

 

Ah , sudahhhh .. Demam tak pasal pasal ! Tak tau mana punca , tetiba demam .. hurmm.. Tapi pagi tadi terasa panas dah .. hurmmm ..

Sms wife .. Standby untuk ke klinik biasa dia gi.. klinik Maria .. Risau pulak aku .. Hurmmm .. Wife lak tetiba ada meeting .. Hurmm .. Perlukah aku gi sorang ? Nanti .. er .. nanti .. heheeee..

Aku check suhu dia tadi selepas pegang badan dia semakin panas sangat .. 37.7 .. semakin naik pulak .. Hurmm .. Aku siap , untuk pulang ke Putrajaya ..

Letak dalam buaian ,asyik membebel sorang diri .. Dukung pon gitu gak .. Haih.. Camana nanti dalam kereta ? Pening jap kepala aku .. Hurmm ..

Tetiba terasa nak bagi air alkaline yang ada kat rumah mak aku ni yang mana aku bagi tempoh hari .. Aku bukak dan kasi Qhaliff minum ..

Berteguk-teguk dia minum .. Berselera sungguh . Mungkin dia rasa manis sbb bagi badan yang tak tercemar air tu akan rasa manis .. Kalau tercemar dengan asid , rasa payau .. Wallahualam ..

Aku check .. turun dah suhu dia .. 35.5 .. Lega terus kepala otak aku .. Tapi tetap gi klinik gak jap lagi .. Kena check gak .. Hurmm.. Duit , leh je carik… Cuma jenuh skit je la nak carik … heee.. Anak ? Haaaa.. Jangan berkira wehh !

Cerita anak lagi best ?

 

Dan tiada lagi segmen ? Terus terang , aku rindu nak bersegmen dengan tajuk tajuk yang malatopsss ! Confirm beratus join .. HeHehe.. penat nak update ..

DSCN0307

Jadi kenapa aku tak nak dah bersegmen ? Hurmm .. Dalam dunia blog ni , kita perlu terus bergerak .. Jangan dok ditakuk tu jer .. Kena cari apakah aura blog kita.. Apakah yang sesuai dengan gaya kita ..

Kita perlu tahu yang baca blog kita ni macam macam manusia ada .. Macam macam perangai ada .. Kita kena pantas tangkap pembaca dan jadikan mereka setia dengan blog kita ..

Tak perlu berpura pura kerana semua tu akan menghancurkan blog kita sendiri .. Biarlah asli dan telus… Itu lebih menarik dan diminati . Tapi janganlah blog kita dipenuhi dengan dok cari salah orang jer ..Dok sinis mengata jer tapi diri sendiri ?? Sempurnakah ?

Bila jumpa genre yang sesuai dengan blog atau penulisan mahupun ,kekalkan  dan senantiasa pertingkatkan dengan memasukkan unsur unsur infomasi di samping menghiburkan rakan pembaca ..

Macam aku .. buat masa sekarang aku amat selesa dengan apa yang aku buat .. Nak bersegmen , ada pulak tak puashati kan ? Kesian dia dapat dosa buta buta jer .. heee. …

Berpantang cara moden

 

 

-iklan-

Premium Beautiful by Waney Zainuddin. berpantang cara moden, persediaan pantang, bengkung moden, amalan berpantang, kesan kehamilan 9 bulan, hormon kehamilan, berpantang tradisional, bengkung tradisional, bertungku, berurut, jamu, mandian herba, mengecutkan rahim, badan ramping, saiz bengkung, rahim jatuh, free bengkung, set jamu, kebaikan berbengkung, kelahiran caesarean, berpantang dengan premium beautiful corset, cara pemakaian, kebaikan premium beauatiful, testimonial premium beautiful

Antara perkara yang paling kita excited sekali masa pregnant dulu adalah persediaan barangan bayi. Tapi ibu-ibu jangan pulak lupa persediaan untuk diri sendiri ketika berpantang nanti. Kesan dari tempoh kehamilan selama 9 bulan serta proses kelahiran yang stress telah mengganggu badan serta organ dalaman kita. Bahagian otot-otot, tulang, urat sendi, semuanya menjadi kembang dan bengkak kerana faktor hormon.

Premium Beautiful by Waney Zainuddin. berpantang cara moden, persediaan pantang, bengkung
 moden, amalan berpantang, kesan kehamilan 9 bulan, hormon kehamilan, berpantang tradisional, bengkung tradisional, bertungku, berurut, jamu, mandian herba, mengecutkan rahim, badan ramping, saiz bengkung, rahim jatuh, free bengkung, set jamu, kebaikan berbengkung, kelahiran caesarean, berpantang dengan premium beautiful corset, cara pemakaian, kebaikan premium beauatiful, testimonial premium beautiful

Wanita melayu memang biasa dengan amalan berpantang selepas bersalin. Tempoh yang biasa untuk berpantang adalah 44 hari. Ada yang melalui tempoh berpantang yang disiplin. Tapi ada juga yang berpantang biasa-biasa saja. Kenapa kita perlu berpantang? Of coz la sebab nak get back our body figure yang ramping dan menarik. And it's not easy. Kalau tak buat sungguh2, kalau tak disiplin, memang susah nak dapatkan bentuk badan idaman. Antara perkara yang dilakukan oleh ibu-ibu ketika berpantang...berbengkung, bertungku, berurut, jamu, mandian herba

Premium Beautiful by Waney Zainuddin. berpantang cara moden, persediaan pantang, bengkung moden, amalan berpantang, kesan kehamilan 9 bulan, hormon kehamilan, berpantang tradisional, bengkung tradisional, bertungku, berurut, jamu, mandian herba, mengecutkan rahim, badan ramping, saiz bengkung, rahim jatuh, free bengkung, set jamu, kebaikan berbengkung, kelahiran caesarean, berpantang dengan premium beautiful corset, cara pemakaian, kebaikan premium beauatiful, testimonial premium beautiful

Wanita perlu berbengkung untuk mengelakkan perut masuk angin. Juga membantu mengempiskan perut, mengecutkan rahim yang bengkak, merapatkan vagina yang longgar dan mengembalikan bentuk badan yang ramping. Tapi perlu berhati-hati ketika memilih bengkung. Bengkung yang kecil dan pendek mudah bergulung atau terlipat ke atas. Ini menyebabkan rahim tertekan ke bawah dan mengakibatkan rahim jatuh. Bengkung yang tidak cover pinggul dan bawah payudara pula menjadikan hanya pinggang sahaja yang ramping tapi mengabaikan punggung yang menggelebeh dan payudara yang jatuh. Saiz bengkung yang paling bagus adalah bengkung yang melitupi kawan pinggul sehingga bawah payudara.

Kebaikan berbengkung memang tak dinafikan. Namun situasi wanita moden zaman sekarang, ada yang terpaksa melalui kelahiran secara caesarean, ada yang terpaksa berpantang sendirian, amalan berbengkung menjadi leceh. Ibu-ibu susah untuk bergerak, menyusukan bayi, ke tandas, hingga menyebabkan ada ibu yg berbengkung sehari dua saja kerana malas.
So, bengkung bagaimana yang menjadi FAVOURITE wanita moden zaman sekarang? <KLIK SINI>

www.WaneyZainuddin.com

Aku gi meeting tuu !

 

Macam tak caya lak .. Hahaha … Last aku bermeeting meeting ni , nun masa kerja .. Pastu takde dah .. Ada pun meeting ngan orang rumah jer .. hehee ..

Tadi  aku gi meeting di Pusat Kraf Malaysia .. Meeting pasal apa ? Biasa laa .. Rezeki ..

DSCN0333

Alhamdulillah , berjalan lancar dan mereka pun sangat bekerjasama .. Tak sangka semudah ni . Hehehe .. Senang citer wehh ..

Qhaliff , seperti biasa .. tinggal ngan mak aku jap .. Pasni gi gym lak .. Haih.. Bizi benar aku sebagai blogger sepenuh masa.. hahaha ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI