Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 21 Februari 2013

Tanda awal Qhaliff dpt adik ?

 

Dating berdua ngan wife .. Dia kata dia asyik nak buang air kecil jer .. Dulu sblm disahkan mengandung ,gitu gak ... Dan dah seminggu lewat ! Gulp ..

Jeng.. Jeng.. Jeng ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Operasi lingkupkan laptop daddy..

 

Laptop yg penuh dengan .. sejarah tersendiri dan meneruskan tradisinya oleh Qhaliff ..

Tahniah !! Semoga daddy  dapat laptop baru ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

FAM patut ada team sendiri !

 

Serius .. Meluat aku baca 3 artikal sukan bolasepak yang melibatkan FAM .. Perghhh .. Apa la nak jadi ngan sukan bolasepak negara kita ni ?

Kalau orang kata kita tak leh gi mana mana dengan bolasepak , tapi peliknya pasukan negara yang bawah 18 tahun dari dulu hingga sekarang cemerlang dalam dan luar negara . Tapi bila dah ‘besar’ , hancur lebur ! Lebur weh ! Kenapa ? Hanya FAM ada jawapannya ..

Kemudian , kes kes terkini yang melibatkan FAM dan keputusan yang diambil mereka , sangatlah menepukan dahi aku sendiri ! Tak masuk dek akal dan mengarut gila ! Macam budak sekolah takbir persatuan. Rasanya budak sekolah lagi bagus ..

Bila rakyat kembali memberi kepercayaan pada sukan bolasepak negara , inilah pulak ragamnya .. Haihh .. Macam macam laaa .. Kang tak sokong , kata tak bagi moral support laaa ..

Apakah aku juga akan disaman atau didenda FAM kerana kritikan terbuka? Dilarang memasuki stadium seumur hidup ?? Atau tak leh tengok mana mana pertandingan melibatkan pasukan negara ? Atau nak saman aku berpuluh ribu ? Ekekeke ..  Lawak la . Bikin malu persatuan !

Oh ya, seumur hidup aku masuk stadium .. sekali jer .. Hehehe …  Pastu selebihnya tgk tv dan baca paper .. Dan join gossip gossip liar di kedai nasi ayam kukus ..

Apa kata FAM tubuh pasukan sendiri , guna duit sendiri .. cari penaja ke .. Tak kisah la .. Asal bukan duit rakyat … Pastu .. Sukahati la nak buat apa pun … Duit anda , anda uruskan sendiri .. Dan namakan FAM ( M ) SDN BHD …

FAM … sebelum stadium kembali kosong , lebih baik bubar pentadbiran dan buat lantikan baru .. Terutama coach yang asik asik dok test power tapi pasukan negara lain dah jauh meninggalkan kita.. Tunggu nak bagus , jawabnya rambut aku sama color dengan coach tu laaa .. Tapi hensem apa.. Cam Richard Gere la pulak aku nanti..

Layan Upin Ipin di subuh hari ..

Panas lagi badan dia .. siann.. Tak lena tidur dia.. Mak dia pun ..Aku ponnn ... Heee..

Bila dah sedar , terus nangis ... Heh.. Takde org kat sisi.. Aku dok workout berdekatan dgn dia .. Mummy bizi kat dapur ... Huhu..

Pasang UPIN IPIN .. diam terus jadi gitu haaaa... Skill budak demam .. Siann ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Nyaris mati nafsu !

 

Aku gi Low Yatt semalam untuk amik handphone aku .. Ada insiden yang nyaris membuatkan aku mati nafsu untuk guna handphone tu ! hurmm ..

Parking kereta di basement Low Yatt Plaza seawal pagi untuk elakkan terpusing pusing cari parking dan terus naik ke Ground Floor. Tapi sewaktu berjalan tu , aku terdengar sesuatu jatuh !

Aku harap harap bukan apa yang aku sangkakan ! Tolonglaahh jangan ‘menda’ tu.. Tapi naluri berkata , menda tu sbb bunyinya halus jer !

Aku bukak bungkusan yang berisi casing hp aku dan dalam tu ada acknowledgement letter yg perlu aku bawa untuk dapatkan kembali hp aku .. Di dalam tu juga ada sim kad broadband celcom aku ! Dah la sim tu dipotong kecik ! Pasti susah nk carik punya ..

Yup .. mmg sim tu jatuh ! Jatuh kat mana pun tak tau .. Orang semakin berduyun datang .. Takkan aku nak tahan sorang sorang untuk elakkan dari orang tu sepak atau pijak ! Arghhh ..

Dalam kepala aku dah set ..

  1. Call wife dan mintak dia tolong tengokkan mungkin aku terjatuhkan di rumah .
  2. Kalau betul jatuh , aku perlu gi Celcom segera dan wife perlu batalkan terlebih dahulu sim . Seterusnya kena dapatkan sim baru .. Pastinya melecehkan dan makan masa ! Aku tak sabar nak guna dah hp tu ..
  3. Beli je la prepaid yang baru. Abis cerita !

Tapi aku tamooooo .. Aku nak gak sim tu ! Aku ulang mencarinya 3 kali sambil berdoa pada ALLAH agar dipertemukan jodoh dengannya ..

Alhamdulillah .. Hati aku berbunga kembali ! Bayangkan microcip yang di sim kad korang tu jatuh atas lantai berwarna putih ! Haaa.. Dah la Celcom pun belakang kad tu warna putih.

Legaaaaa sangat sangat sangatttt …

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI