Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 24 Februari 2013

PRIMADONA oh PRIMADONA ..

 

Satu rancangan yang bagus sekali ! Mengupas pelbagai isu menarik .. Yearghh ..

Tapi kan .. Pelik jugak aku .. kenapa sampai 4 orang sekaligus pengacaranya ??? Tak rasa semak ke ? Masing masing nak bercakap. Dah la tu semua kaki bercakap tapi yang pandai bercakap , 2 orang jer .. Hehehehe .. Yang lagi 2 , bagi aku tayang muka .. Oklah tu , nak tarik peminat agar rating tinggi ..

Cuma satu kelemahan selain dari mereka berpakaian ala ala primadona omputeh iaitu terlalu semak .. Bagi aku , kan bagus dipecahkan dan dibahagikan tugasan bergilir gilir ..

Secara tidak langsung menunjukkan mereka ini lebih bijak menguruskan rancangan ( seperti NoNa ) dari berkata kata yang .. hurmm .. .. heeee .. Betul apa ? Hehehe.. Dah macam dok lepak kopitiam ( sbb pakai cun .. Kalau simple , kedai kopi jer )..

Aku tengok 2-3 kali je tu pon bila ada isu best .. Tapi bila memasing dok berlawan nak cakap , aku ubah channel kartun .. Tak bingit sangat .. heee ..

Aku bayar ASTRO , ok !

Masalah utama hadiah domain !

 

Dari dulu aku dah perasaan masalah ini akan timbul .. Kebanyakkan ‘orang’ suka buat giveaway dengan memberikan hadiah domain .. Ok , takda masalah .. Bagus la kan ! Menda percuma .. Bukan susah pun ..

Tapi masalah akan timbul selepas tamat tempoh domain tu .. Pemilik blog perlu renew domain tu semula .. Jika domain diregister atas nama pemilik blog , takde masalah … Tapi jika bukan , pastinya akan bermasalah ! Ramai yang kurang arif bab ni ..

Sepatutnya , mereka yang nak buat giveaway dengan memberikan domain ni perlu tau prosedur yang betul . Bukan apa , nanti bermasalah belakang hari seperti yang berlaku pada blog LyssaSecret. Skang ni susah hati dah pemiliknya .. Dah berhari bersawang ..

Jadi , kalau korang nak buat giveaway tu .. pastikan hadiahnya tidak memudaratkan pemenangnya nanti. Sila rujuk pada pakar .. Aku bukan pakar la.. Hehehe ..

Sian Lyssaa … Dah cuba daya tlg dah ni .. Harapan skang cuma pada company tu jer ..

Kuih orang berpantang ?

Pertama kali aku makan hari tu di Kelantan ..Heee.. Tak pasan utk adik ipar aku yg sedang berpantang tu..

Waktu tu mmg lapar.. makan je apa yg aku nampak.. Sedap jugak rasanya.. Ada pedas pedas skit .. hehehe..

Nama yg diberi ialah LADU (LADOO)..Aku suh kengkawan di FB , TWITTER dan INSTAGRAM teka .. Hanya mereka yg bergelar anak Kelantan je tau.. hehe..

Aku pun tak tau.. Makan , aku tau ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ke KLCC mengenang kenangan..

 

Lama gile tak dating kat sini .. Cafe Milano mmg pilihan kitorang..Sedap woo.. G la try kat foodcourt tu..

Hurmm .. nak cari baju Qhaliff kat sini gak disamping bwk wife jenjalan.. hahaha.. tensen keje katanya..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Hilangkan selsema bayi..

Kunyit dicampur dgn kapur .. Hati-hati skit.. tangan baby ni pantas ..

Bagi kering pastu basuh..Alhamdulillah, ada beza dgn sblm tu.. Tdo pon lena dia..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Cerekarama TV3 : Jangan Ganggu Aku

 

Hehehe .. Kalau Rusdi Ramli berlakon , terus terang .. mmg best ! Heeee .. Jadi drama yang simple ini berkesan kerana kehadiran dia .. Dan dimantapkan lagi dengan Yasmin Hani yang senantiasa pakai seluar ketat tu .. Heeee.. Jangan marah aa ..

Gambar Qhaliff tu kenapa ? Tu gambar yang bermaksud JANGAN GANGGU AKU ! AKU NAK RACING !! Hahahaha ..

Ok .. keseluruhan drama ni , boleh dilayan di malam minggu .. Kalau disiarkan jam 6 petang , rasanya takde orang nak tengok kot .. Nasib baik tayang malam kan ? Kira boleh la dijadikan bahan untuk melelapkan mata terus ..

Apa pun .. Rusdi Ramli terbaik !  Lain lain tu , sila cuba lagi … Adik kecik , jangan over sangat .. Biasa biasa je lakonan tu.. Tamo over cam orang dewasa sangat noo ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI