Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 25 Februari 2013

Camana buat mulut ‘musyuk’ ??

 

Bila mak aku cakap gitu , terus dia buat mulutnya gitu !

Tak tau la dari mana dia belajar tapi pastinya bukan tadi atau semalam ! Dah dikesan seusia 5 – 6 bulan dulu cuma tak sempat nak rekod ..

Dan sekarang , bila kata gitu .. pantas dia buat tapi kalau tengah main , jangan mimpi la dia nak layan !! Iskhhhhhh …

Kalau berlaku di dalam tv Malaysia ?

 

Diambil dari Mstar Online

Aktres Jennifer Lawrence tersandung ketika sedang menaiki anak tangga ke pentas untuk menerima anugerah Pelakon Wanita Terbaik bagi filem Silver Linings Playbook pada Anugerah Akademi

Bagaimanapun, aktor Hugh Juckman dilihat orang yang pertama bergegas untuk memberi bantuan kepada beliau. Bintang muda ini kemudian mendapat tepukan gemuruh daripada penonton..

Ok .. kalau berlaku di Malaysia , korang rasa camana ? Apakah yang akan dilakukan oleh penonton yang menonton sambil pegang hp dan laptop ?

Hehehehe .. Aku rasa korang pon tau kan jawapannya ? Aku tak la kata orang Malaysia ni suka perli atau kutuk orang lain tapi kebelakangan ni , kita tengok semakin ramai manusia di Malaysia yang pentingkan diri sendiri !

Pesanan juga untuk aku ini !!

Gambar ke 2,000 InstaGram !

 

Ok , aku mmg giler upload gambar ke Instagram skang ni selain ke Facebook .. Hehehe .. Cool wooo .. Dah jadi cam album gambar gitu .. hehehe ..

Dan , sebentar tadi .. dalam tak sedar aku dah upload gambar ke 2,000 !! Perghhh.. Dasatttt .. Rasanya penuh dengan gambar Qhaliff je .. Hehehehe ..

Dan serentak pulak tu .. Ada dua komen yg geram kat Qhaliff gara gara mulut dia ! Huhuhu … Memang geram ! Aku sendiri geram nak geget ! Tapi mak dia tak kasi.. Jeles la tuuu .. Hahahahah ..

Haih .. Suka sangat laaa baham remote ! Pastu hilang , mak dia tuduh aku sorokkan sbb tak nak kasi tengok cerita BODOH ..eh , JODOH tu .. ehehe .. Best gak peee ..

Buat rakan nak follow aku di INSTAGRAM , search je BEN_ASHAARI .. Aku confirm kasi approve punya la kecuali mereka yang gunting dalam lipatan ! Camana aku tau ? Tentulah mereka bawak gunting dan kain .. kan kan ?

Kalau anak demam 3 hari ..

 

Wife baru bagitau aku yang anak buahnya ditahan di wad kerana jangkitan paru-paru setelah seminggu demam .. Pada mula gi klinik kerajaan , doktor kata demam biasa .. Gi klinik swasta , dia kata berkemungkinan ada jangkitan kuman .. Hurmm .. Selepas bermcm ubat diberi , tak baik juga tu yang rujuk terus ke hospital dan terus ditahan ..

Qhaliff masa gi klinik Dr. Maria di Putrajaya , awal awal lagi dia bagitau ,kalau demamnya sampai 3 hari .. sila bawak kembali ke klinik untuk rawatan lanjutan .. Mungkin denggi .. Mana tau kan ?

Jadi , buat rakan rakan pembaca yang ada anak tu atau kawan kawan yang dah demam berhari hari , silalah rujuk ke hospital walaupun anda rasa takde apa apa .. Jangan amik ringan yer ..

Teringat arwah sepupu aku yang disangka demam biasa tapi rupanya dah kena denggi berdarah ! Hurmm .. Al-Fatihah buat arwah ..

Qhaliff , tetap adik !!

 

Heeeee .. Masih berstatus adik ! Heheehe.. Panggil Qhaliff kekadang ‘Adik’ dan kekadang ‘Abang’ .. Saja je panggil gitu ..

Ari tu kan aku bagitau mungkin wife .. ehemm.. Pregnant ? Zasss… Abis satu kampung kecoh ! Hahahaa.. Sebenarnya aku risau gak sbb wife kena pastikan lebih setahun baru leh ngandung ..

Dan kelmarin .. fuhh.. Wife bagitau yang Qhaliff lom ada adik lagi .. Hehehe.. Tak per , slow slow … Heeheee..

Tak lama lagi , Qhaliff jadi bayang bayang daddy .. Gi mana mana , I FOLLOWWWWW …

Bila memilih pasangan hidup ..

 

Hurmmm… hurmmmm .. Penat gak nak pilih pasangan hidup ni eh ?  Susah sangat ke ? Hurm.. Ada yang kata susah nak jumpa pasangan hidup yang sesuai dengannya .. Betul ke ?

Hurm.. Aku nak cakap bab ni , aku pun bukanlah bagus sangat atau dapat pasangan yang A++ tapi alhamdulillah , aku serasi dengannya walaupun ada gak la kes kes kurang persefahaman tapi orang kata , kalau ada kes tu tandanya kita berkomunikasi .. Yang penting , bagaimana nak selesaikannya , kan ?

Nak cari pasangan hidup ni , kita kena bijak skit . Kalau yang lelaki tu , takkan nak ngorat awek untuk dibuat bini kat dalam disko ? Lainlah kalau mmg nak jenis gitu.. Tak leh nak kata apa la kan .. Yang penting , mak ayah suka gak termasuklah adik beradik kesayangan kita.. hehe ..

Kalau nak yang lagi bagus camana la pulak ? Gi la tgk kat majlis majlis ilmu tu.. Kang sekarang ni ramai anak anak muda yang bujang dah rajin mendekatkan diri dengan majlis ilmu .. Haaa .. Sesuai la kan ? Janganlah tengok cerita lama mereka tapi pandanglah yang sekarang ni . Manusia berubah , kan ? Kita sendiri pun pasti ada jalan cerita kita . Ingat , jangan perlekehkan orang yang dah bertaubat. Silap silap nanti , ALLAH duga kita .. Haaaa … Baru tak nampak langit dah masa tu …

Segalanya terpulang pada akal memasing .. Nak cari yang baik atau sebaliknya ? Boleh fikir sebenarnya .. Cuma kita lebih mudah tertarik pada luaran terlebih dahulu.. Dengan harapan , dalaman dapat dibentuk kemudian . Persoalannya , apakah kita punya kesabaran atau keimanan yang cukup untuk ‘mengubah si dia ‘ ? . Jangan kita terikut pulak sudah la ..

Semoga ALLAH berikan jodoh yang terbaik buat anda , yang belum punya pasangan hidup .. Yang dah ada cam aku ni , duk diam diam dan jaga pasangan memasing .. Heee….

Baju KELAB BLOGGER BA 1/2013

Aku rasa aku puashati dah dgn rekabentuk yg ini.. Simple cuma kolar baju tu mungkin bukan warna merah..

Berapa harga dan bila utk dijual tu , belum lagi tau sbb nak bincang dgn Angah .. Dia yg buat semua baju KELAB selama ni cuma design kali ni , Cik Tasya yg buatkan .. ciktasya.com ..

Apa pendapat korang ? Ok tak ?

Published with Blogger-droid v2.0.10

PERTANDINGAN BAKAT SEMPENA HARI KRAF KEBANGSAAN 2013

 

nda berkemahiran bermain alat-alat muzik tanpa elektrik, lawak jenaka, silap mata, akrobatik, tarian, kebolehan meniru bunyi atau suara selebriti?  Maka andalah yang kami cari!

Pertandingan ini merupakan julung kali diadakan oleh Kraftangan Malaysia. Johan bakal menerima wang bernilai RM5,000.00. Naib Johan menerima RM3,000.00 dan Tempat Ke-3 menerima RM2,000.00 serta tiga Sagu Hati bernilai RM700.00.

Datang dan sertailah uji bakat di Kompleks Kraf Kuala Lumpur, Jalan Conlay pada 9 Mac 2013 (Sabtu) dari jam 2.00 petang hingga 5.00 petang.

Borang penyertaan boleh dimuat turun di bawah dan hantar melalui e-mel atau faks kepada Urus Setia Pertandingan. Penyertaan percuma.

Borang Penyertaan Karaoke

Anak oh anak ..

 

Alhamdulillah .. usaha wife dah Berkata.Qhaliff dah tak selesama tapi lak yg selsema..

Ada tu , mmg la ada .. skit skit dan aku pulak yang selsema skang .. Apakah aku perlu pakai kunyit ? Hehehehe .. Esok kalau gi umah mak aku , rasanya nak suruh bubuh kat semua anak buah aku yang dok selsema tu lagi ..

Anak kalau tak sihat.. mak bapak pening ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI