Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 1 Mac 2013

Jangan biarkan ! Jangan biarkan !! Jangan biarkan !!!

 

Aku dah serik dah ! Dalam dok waspada , berlaku jugak ! Aku pernah ceritakan dulu dalam blog ni camana Qhaliff jatuh katil buat pertama kali. Kelam kabut kitorang ke hospital . Sejak tu , mmg waspada sangat namun , tetap terjadi atas kelalain .. Hurm.. Nasib baik takde apa apa ..

Tadi aku gi umah mak aku .. Terperasan dahi anak buah aku tu .. Semacam pelik .. Tak sempat cakap , mak aku bagitau yang dia jatuh tangga ketika cuba kejar mak dia ! Adoiiyaiiiii .. Sadisssnyaa dengar ! Aku mampu geleng kepala .. Kesian sungguh laa.. Lasak sungguh budak ni .. Nak kata lelebih , bukan anak aku .. Susah nak masuk campur hal orang ni .. Jaga anak sendiri je la jawabnya ..

Jangan sesekali biarkan mereka berhampiran dengan tempat merbahaya walaupun atas niat nak mengajar .. Bukan begitu caranya. Kalau rasanya mampu mengundang kecederaan lebih baik di ajar dalam bentuk lisan .Tak perlu ada praktikal !! Haihh ..

Nak dapat anak , bukan mudah ! Bila dah ada anak , buat macam .. hurmm.. Yelah , sapa tak sayang anak kan ? Tapi jangan sampai yang dikejar tak dapat , yang dikendong .. hurmm ..

Kembarkah Qhaliff ?

Hehehe.. Qhaliff dengan sepupunya , Dania .. Anak buah aku .. Mak aku kata dia ikut muka wife ..

Agaknya masa mengandung dulu adik perempuan aku tu kerap tgk muka wife aku... Heee.. Kalau betul , aku nak tgk muka aku la nanti masa aku ngandung !!! Cehh ... Ayat tak leh blah..

Ada yg kata Qhaliff versi perempuan .. Adoiyai.. Sama tang pipi jer.. Bapak dia pon tembam apa ?? Cuma tembam tu dah dimakan usia .. heeee..

Tak kira la..Janji tetap kacak .. lalalala..

Published with Blogger-droid v2.0.10

PENTAS BAKAT HKK2013

 

Anda pandai lawak jenaka?

Pandai bermain muzik tanpa elektrik?

Pandai menari?

Apa saja bakat anda, tunjukkan kepada kami! Anda berperluang memenangi hadiah lumayan.

HADIAH

Tempat Pertama   : RM5,000.00

Tempat Kedua       : RM3,000.00

Tempat Ketiga       : RM2,000.00

Sagu Hati                : RM700.00 X 3 pemenang

Penyertaan PERCUMA!

Lengkapkan borang di bawah dan faks ke 03-2161 3773 atau hubungi 03-21613793 untuk sebarang pertanyaan.

Jom datang untuk tunjukkan bakat anda!

 

Borang Penyertaan Karaoke

UJIBAKAT NYANYIAN HKK 2013

 

Jika anda berbakat dalam nyanyian, sila datang ujibakat ke Pertandingan Bintang (Nyanyian) sempena Hari Kraf Kebangsaan 2013 jam 2.00 hingga 5.00 petang pada hari ini hingga 3 Mac 2013 di Laman Wau, Kompleks Kraf Kuala Lumpur, Jalan Conlay.

Temui Haiza dan Fazli Zainal (Malaysian Idol)! Mereka akan menjadi juri pertandingan. Jangan ketinggalan..

Tempat Pertama   : RM3,000.00

Tempat Kedua       : RM2,000.00

Tempat Ketiga       : RM1,000.00

Sagu Hati                : RM500.00 X 5 pemenang

 

Lengkapkan borang di bawah dan faks ke 03-2161 3773 atau hubungi 03-21613793 untuk sebarang pertanyaan. Jom datang ujibakat!

 

Borang Penyertaan Karaoke

Antara dua sikap ..

Hurmm... Harap Qhaliff ikut perangai yg kedua tu... Didikan bermula dari rumah...huhu...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Budak dgn gadget ..

Kembali ke rumah tok pagi ni .. Kat sini ada geng yg leh main sama .. Kalau dok ngan daddy je , mmg kena gigit je manjang ...huu... Siaann...

Otw datang td , tdo je dlm kereta.. Saja kasi tdo .. kalau tak dok bebel jer.. Kalau aku tak layan , mmg dia bising ler ..

Nasib baek tak jammed.Tp hati geram dgn sikap pemandu yg tak sabar sabar nak memotong ! Korang rasa Sapa ? Heee..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI