Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 3 Mac 2013

Skill baru Qhaliff ..

 

Mana belajar pon tak tau laaaa ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Rahmat .. Ana nak susu

 

Hurm.. Mengalir air mata aku tengok kesudahan drama yang cukup cukup cukup menarik ini ! Sejuta pengajaran terkandung dalam drama yang cukup simple ini ! Sejuta pengertian yang mampu dikupas kerana ianya berlaku setiap hari dalam kehidupan kita.

Drama ni dilakonkan dengan baiknya oleh Eman Manan. Pelakon yang tak perlu pacak muka atau fizikal untuk memastikan lakonannya menarik ! Serius , aku minat giler lakonan dia sbb dia berjaya hayatinya ..

Rasanya yang ni kisah kedua untuk drama Rahmat .. Ana nak susu .. Kisah pertama dulu pun mmg cukup meninggalkan kesan pada penonton ..

Drama sebegini patut ditayangkan di cerekarama TV3 agar semua orang boleh menontonnya. Kalau sekadar di Oasis, berapa ramai sangatlah yang boleh nikmati seterusnya mendapat pengajaran darinya..

Terbaik !! Tahniah !!!

Terharu daddy !!

 

Risau sebenarnya aku nak bawak dia keluar gi basuh kereta ni tanpa sebarang bekal. Maksud aku tanpa susu botol langsung dan dia pulak baru lepas mandi. Kiranya belum lagi disusukan sbb mak dia dok sibuk mengemas kat rumah. Sebelum mandi tu , dah bagi makan dan susu la .. Cuma kebiasaannya lepas mandi tu akan disusukan lagi .

Jarak rumah ngan tempat basuh kereta ni tak la jauh mana pun .. Dalam 5 minit je pon .. Tapi risau tu tetap ada sbb kalau budak dah start nangis , kalau dibiarkan boleh sawan diorang ni .. Sbb tu tak nak sampai tahap gitu ..

Tapi apa yang aku takutkan , tak menjadi kenyataan.. Alhamdulillah .Selama menanti kereta siap ( lebih kurang setengah jam sbb banyak kereta ) , dia ok jer .. Membebel dan layan youtube dengan aku ..

Sehinggalah kereta siap , dia diletakkan atas car seatnya , dia masih cool .. Menguap , aku pasang aircond dan dia hampir tertidur .. Belum sempat nak tutup mata , dah sampai rumah ! Terus kasi kat wife , disusukan dan … Zassss… Lena atas katil ni dan aku duduk disebelahnya sementara wife tunggu orang gaji harian datang untuk bantu dia kemas rumah ..

Makin besar makin bagus .. Alhamdulillah .. Berkat doa ibunya serta rakan rakan sekalian .. Terima kasih ..

Rezeki hujung minggu..

Suami isteri dan seorang anak perempuannya saja yg uruskan bisnis cuci kereta ni.. Baru pukul 10 pagi , hampir 10 buah kereta yg dtg mandikan kereta mereka.. Sebijik , RM10. Mmg puashati !!

Petang macam mereka jual pisang goreng lak sbb ada gerai depan carwash mereka ni .. Rajin rajin .. Anaknya pulak sambil tolong sambil buat kerja sekolah ..

Rezeki di mana mana jer.. Nak tak nak je gali ..


Published with Blogger-droid v2.0.10

Qhaliff, 11 bulan sudah !!

Alhamdulillah.. Semakin besar anak teruna aku neh .. Makin galak dia bermain dan murah dengan senyuman ..

Dan gemar layan alif ba ta tp bila mak dia ngajar, mula garu kepala.. Pastu pelan pelan lari !!! Memang anak bapak betul.. Ni tamo ikut okeh , Qhaliff !!

Bulan depan. setahun sudah !! Tp takde plan nak buat besday pon .. InshaAllah , nak sedekah sedikit kat surau di kg wife ... Mana termampu je .. Jika diizinkan Allah..

Semoga membesar dgn sihat dan jadi anak yg soleh ..


Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI