Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 7 Mac 2013

Gara-gara Qhaliff menangis !

 

Seperti biasa , jam 4 petang aku dan Qhaliff akan bertolak pulang ke Putrajaya untuk menjemput wife jam 5.30 . Tujuan gi awal tu untuk elakk jammed dan membuatkan Qhaliff meronta dalam kereta kerana kebosanan ! Dah ada pengalaman dah .. hehehe ..

Segalanya bermula dengan baik .. Tapi mula berubah bila aku sampai di lebuhraya Tasik Selatan . Qhaliff mula menampakkan wajah mengantuknya dan membuang botol susu yang masih berisi susu ..

Aaahhh .. Sudahh .. Cuak dah aku .. Maklumlah , kalau aku biarkan dia menangis , silap silap boleh sawan budak tu nanti .. Nak bagi tengok movie , kedudukan car seat dia membelakangkan tempat letak hp aku tu .. Camana nak tengok ? Hurmm ..

Dan aku dapat idea .. Di traffic light yang berwarna merah , aku cepat cepat cabut menda alah tu .. hehee .. Dan ubah di tempat yg boleh dia tengok dengan tenangnya .. hehehe ..

3 kali ulang lagu ALIF BA TAA .. dia pun …. Zasssss .. Aku pun , legaaaa !!

Rambut PTD la Qhaliff ! Hahahaha .. adehh … Smart sungguh laaa mak aku sikat ..

Kelebihan air alkali untuk badan kita ..

 

Ada rakan pembaca blog mintak aku terangkan kelebihan air ni memandangkan aku dah berapa kali update dalam blog .. Dan alhamdulillah ada beberapa rakan pon telah menunjuk minat membelinya untuk mencuba terlebih dahulu ..

Apakah kelebihan air alkali ni ? Ok , kalau korang google .. korang akan jumpa beberapa testimonial dari mereka yang pernah minum air ni .. Maksud minum ni bukanlah sekali minum terus jadi ‘badang’ tapi mengamalnya sebagai minuman harian .. Ada jugak la perubahan antaranya Mat Gebu , tokey DAPUR TANPA SEMPADAN tu .. Katanya , sejak minum air tu , dia mudah tidur malam dan begitu juga ayahnya .. Alhamdulillah ..

Dan semalam , ada juga beri pada jiran untuk mencubanya.. Sekadar mencuba. Sembuh atau berkurangan tu , kuasa ALLAH .. Ok , apakah kelebihan air tu ? Aku amik poster dari stokis air alkaline plus tu yer …

Bagi yang berminat , boleh hubungi mereka .. Dayang Dayang Suhada 0173073593 dan Syarizah Begum 0193965212 .. Bagitau korang tau dari blog aku .. Heheee ..

Kalau nak baca lagi mengenai air ni yang telah aku update sebelum ni , sila klik SINI

Wallahualam .. Lebih baik berusaha dari nganga je kan ?

Sepetang dengan anak di taman permainan !

 

Haaaa .. “ Peewit ‘ , bapak dia yang bunyi. .. Anak dia bunyi lain .. Tapi mmg memanggil la diorang tu ! Saja menegur .. Ramah sangat dah Qhaliff skang ni .. Adeh ..

Plan nak buat cam semalam , kul 8 malam .. Qhaliff dah tidur ! Tapi .. tapi… adeh .. hingga jam 9 malam , harapan nampak cam tipis jer dia nak tidur awal sbb dalam kereta dia dah bantai tidur !

Huwaaaaa .. Tapi tak pe .. Giliran ibunya amik alih .. Daddy kena kerja sampai jam 12 malam .. Penat gi gym pun tak settle lagi .. huhuhu ..

Sapa kata jadi blogger mudah ? Susah wooo .. Mau idea , update .. pastu terus promosikan blog .. Tarik ‘pelancong’ di waktu malam lagi.. haaa …

Jangan sia-siakan bakat anda !

 

Berkemahiran bermain alat-alat muzik tanpa elektrik, lawak jenaka, silap mata, akrobatik, tarian, kebolehan meniru bunyi atau suara selebriti?  Maka andalah yang kami cari!

Pertandingan ini merupakan julung kali diadakan oleh Kraftangan Malaysia. Johan bakal menerima wang bernilai RM5,000.00. Naib Johan menerima RM3,000.00 dan Tempat Ke-3 menerima RM2,000.00 serta tiga Sagu Hati bernilai RM700.00.

Datang dan sertailah uji bakat di Kompleks Kraf Kuala Lumpur, Jalan Conlay pada 9 Mac 2013 (Sabtu) dari jam 2.00 petang hingga 5.00 petang.

Borang penyertaan boleh dimuat turun di bawah dan hantar melalui e-mel atau faks kepada Urus Setia Pertandingan. Penyertaan percuma.

Borang Penyertaan Karaoke

HADIAH

Tempat Pertama   : RM5,000.00

Tempat Kedua       : RM3,000.00

Tempat Ketiga       : RM2,000.00

Sagu Hati    : RM700.00 X 3 pemenang

Diulangai , penyertaan adalah PERCUMA!

Lengkapkan borang dan faks ke 03-2161 3773 atau hubungi 03-21613793 untuk sebarang pertanyaan.

Jom datang untuk tunjukkan bakat anda!

Geng bas sekolah Mak Ani ..

 

Geng !! Tak lama lagi , naik bas sekolah sama sama .. Nenek mereka yg punya !!

Ni keje aku antara jam 12 tghari hingga 2 petang .. Jaga dua orang ni !! Pastu atuk dia amik alih , aku gi gym semula .. Update blog , di mana mana sajaa .. heeee..

Jangan hairan kaki Qhaliff tu .. Dari kecik gitu .. Dia rasa secure bila gitu .. Perangai aku ... Hehehe ..

Comel cam aku kan .. Aku tau dah korang nak kata gitu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Maintainkan trafik anda !

 

Alhamdulillah .. Nak cecah 5 tahun dah blogging .. Pelbagai pengalaman dapat aku kutip selama ini . Paling menarik ialah mengenai trafik . Disebabkan trafik blog ni , pelbagai tohmahan aku dapat .. Hehehe .. Menarik kan ? Seronok… Trafik dapat , pahala pon dapat ..

Dan segalanya dalam perancangan aku. Alhamdulillah , ianya menjadi kenyataan . Bukan mudah tapi tak juga susah .. Apa yang perlu cumalah perancangan yang jitu dan perlu berkesan !

Bila segalanya menjadi kenyataan , tak perlu susah susah dah mcm dulu .. Bukan lupa daratan tapi kita perlu bergerak setingkat lagi untuk membuktikan yang kita bukan berblog untuk mendapatkan hasil sehari dua . Walaupun sekadar suka suka , perlu ada peningkatan ..

Mulakan dengan ‘marketing’ disusuli dengan kerja keras , seterusnya berusaha kekalkan .. Akhirnya , barulah buktikan dengan penulisan yang mantap serta berinfomasi ..

Sampai satu saat , anda perlu buktikan kekuatan anda di mana .. Sampai bila nak jadi blogger copy paste atau blogger isu panas je kan ? Sesekali , ok la .. Kalau setiap hari gitu , hurmm… fikir sendirilah ..

Cari di mana kekuatan anda ! Mengapa mereka perlu baca blog anda ! Apakah kerana isu semasa atau kerana penulisan anda .. Jangan kejar trafik yang tinggi melambung .. Sebabnya , esok kena dapatkan trafik sebeigut rupa ! Kalau tak , menjunam turun .. Atau sampai bila asik nak ping ping ping entri , kan ? Kena fikirkan bagaimana nak ‘mereka’ senantiasa bukak blog anda tanpa entri hangat atau ping !

Letakkan sasaran .. Kalau tak capai , perlu lakukan sesuatu ..

Sayang , sayang jugak !

Hmmmm ..Jangan sampai sayangkan anak , segala yg dilakukan anak kita tu benar sebenar benarnya ..

Ada la kawan cerita kat aku pasal bossnya memberi 'amaran' .. kerja biar jujur..Jangan pecah amanah tp rupanya 'anak buah ' yg buat angkara !

Hurmmm .. Pengalaman korang yg bergelar guru , lagi la kan ..hehehe..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khas untuk peminat PEPLUM ..

 

-iklan-

 

Our all time favorite collection is KURUNG PEPLUM VALENTINA CREPE @ RM140.00 include postage. Klik SINI ..

BUTTON KURUNG PEPLUM @ RM130.00 include postage yang sesuai bagi ibu-ibu yang menyusukan anak. tapi wlpn bkn yg menyusukan anak pn boleh juga klu nak tempah. Klik SINI ..

kami juga menyediakan tempahan untuk baju tunang/nikah/sanding/majlis2 formal bagi design exclusive. Pakej L/P serendah RM 1500.00 Klik SINI ..

Kami juga ada menjual shawl (ready stock item) @ RM 30.00 include postage . Ada pelbagai corak/warna yg kami sediakan . Klik SINI ..

1) semua kurung peplum kami adalah Pre-Order item kecuali our shawl are ready stock item

2) kami berikan RM10 off bagi customer yang order melalui blog benashaari.com . Cash voucher code no: BEN10

Terima kasih kerana sudi luangkan masa anda ..

Diet seawal pagi ..

Hehehe... Herbalife .. Saja try protein keluaran mereka. Yelah , protein mereka lebih pada tumbuhan .. Lagi pun aku bukan nak besar pon .. Asal ada ketul ketul ,udah ler ..

Aku amik ni pon belah pagi dan lepas workout .. Setakat ni rasa ringan skit badan .  Heeee.. tak tau la org lain..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI