Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 9 Mac 2013

Jatuh cinta dengan Bandar Baru Nilai !

 

Ahaaaa .. Kalau tak kerana  rakan blogger , Hazman Fadzil dan adiknya , Shakiddo  ajak jumpa malam ni , agaknya aku masih lagi dok main area Putrajaya ..

Dan buat kali pertamanya , aku dan keluarga aku keluar malam ni untuk ke Nilai yang jauhnya cuma 10 minit dari rumah aku .. Hehehe .. Dulu bila sebut Nilai , perghhh … berpeluk ketiak memikirkannya .. Tapi skang tidak lagi ..

Malam ni jugak , aku baru  tau rupanya ada TESCO dan GIANT kat sini haaa .. Dan berlambak aihhh kedai makan .. Bersepahhh dan meriahhh wooooo .. Sangat meriah rupanyaaaa …

Nampaknya pasni , aku mmg gi shopping area Nilai je laaaa .. Hehehehe.. Kalau tak , asyik dok turun Alamanda untuk beli barang dapur .. Selepas ni , tiada lagi .. huhu ..

Pastinya Alamanda merindui aku .. Ops .. tengok wayang ??? GI JOE ?? Waaaa .. kena gi Alamanda gak ni ..

Oh ya.. Walaupun Nilai tak la segah bandaraya KL tu , tapi bagi aku .. cukup best dah !! Huuu ..

Dan , test makan burger bakar Abg Burn malam ni .. Sedap ke ? Hurmmm .. Ok gak laaa ..

Baju KELAB BLOGGER BA terbaru !

 

Yearghhh .. ‘Prototaip baju ‘ dah siap .. hehehe .. Aku rasa kali ni jauh lebih cantik dari yang sebelum sebelum ni .. Tapi ok pe .. Semuanya dijadikan koleksi klasik baju kelab blogger .. Kenangan la katakan .. Hehehe ..

Tunggu aku punya dapat .. aku puashati , baru aku uppppp di blog untuk tempahan .. Sementara tu , tunggu dulu yer .. Kot ada yang perlu dibaiki .. Harganya ? Mampu milik punyaaaa .. Jangan risau .. Dan , harap sabar bila order yer .. Maklumlah , yang order bukan sorang .. Pastu yang buat lak , satu satu .. Yelah , ada url blog korang kat belakang tu haaa .. heee …

Mati terus nafsu aku !!!

Huk aloohh.. Baru plan nak sokong 'filem kita wajah kita' tp skali tgk hargaaaa... Tu diaaaaa ... Baik aku download jer kat Teamhanna atau Berdesup tu  .. Leh jugak main kat tv guna hdmi.. Atau beli DVD haram jer ... Heee..

Ala .. tak rugi mana pun .. diorg tetap masyuk gaaakkk ... Hehehe ... Kot ye pon nak suh sokong , harga tu kasi la ‘harga mampu milik’ punya.. Ni dah la harga mahal .. tgk pon bukan sampai sebulan..  cuma beberapa hari je kan ?

Patutlah makin ramai jutawan dalam Malaysia .. Mudah benar nak kaya dlm Malaysia ni apatah lagi kalau ada ' kelebihan ' dan kuasa .. Begitulah adanya.

Pelik kan ? Takde sapa pantau pun tang ni .. Sama gak bila ada menteri kata nak siasat tentang kenaikkan harga yuran Astro tu tp sampai skg , diam je... I likeee la uuu ..

Cuba rakyat cam aku ni suka suka je naikkan harga barang .. Heee.. Sekejap jeeeee dah ada orang depan umah aku .. hehe ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Antara HTC ONE dengan BLACKBERRY Z10

 

 

 

HTC One

 

bb-z10-close-635.jpg

Waaahhh … Mana best ni ? Htc ke Blackbbery ni ? Tergoda sudah .. Sudah tergoda .. Tapi tergoda dengan yang mana ? Aahaaaaa .. Mana ? Manaaa yang best ni ?? Tengok spec dua dua dah .. Dan .. Dan …

Tentu sekalilah aku memilih HTC ONE ni !! Hehehehe .. Tamo Blackberry neh !  Kasi free ? Giler !! Nokia 3310 kasi free kat aku pun aku nah wehhhh .. hahahaa.. Nama pun freee …

Aku bukan fanatic HTC tapi aku sememangnya berpuashati dengannya .. Walaupun tak pernah guna BLACKBERRY ni , aku tak pernah sama sekali meminatinya seperti Iphone .. lalalala ..

Kenapa ? Sebabnya ? Ada laaaa sbb tersendiri .. hehehe .. Kang bagitau ada pulak yang tak puashati .. hehe..

Aku bukan duta HTC tapi kalau HTC nak lantik , apa salahnya.. HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA .. Suka giler produk produk terkini HTC yang guna Android ..

Setelah minum air alkaline plus ..

Aku bwk gi air alkaline plus gym KBS td utk bg cuba kat kawan gym yg dah lama sengal sengal badan .. Saja je test.. Mana tau ada perubahan.. Benda elok ..kongsi kongsi laa.. tp dia tak dtg lak

Jadi air tu aku minum ler.. Sengal kt leher aku yg dah berhari tu , berkurangan ! Huhu .. Dengan izin Allah ..

Semalam , ada kawan beli air tu pada stokis berhampiran dan ianya berkesan.. Cer baca gambar ke dua tu..

Tak cuba, tak tau kan ? Hehee .. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut pasal air ni , leh baca kat  Kelebihan air alkali untuk badan kita ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Berakal sikit bila melepak !

Terutama mereka yg bergelar pelajar dan menyewa di taman perumahan .. Dah tau awak tu 'orang asing' yg dtg ' menumpang', jaga jagalah kelakuan skit !

Ni sampah hasil anak dara melepak dgn anak teruna di mlm hari ! Pastu bila berborak , mcm nak kasi satu taman dgr .. Kang tegur, marah ! Tau pulak nak melenting .. Jangan lupa awak nanti pun akan beli rumah sendiri.. Ada anak .. Bygkan jiran pulak buat gitu ...

Nak lepak,lepak la..sat sat dah.. Kalau rasa nak berkhemah, gi cari tempat lain .. Depan rumah org ,tak sesuaii kooo ..

Jagalah maruah diri tu skit.. Geng taman aku tu tak byk cite.. Apa apa terus repot polis je.. Senang . Nak nasihat nasihat, memansing dah blajar kat skolah dulu.. Masa nilah utk guna akal dan ilmu tu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI