Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 14 Mac 2013

Lama tak ‘outstation ‘ ..

 

Tahun ni , ni 1st projek aku ! Dan serius , sangat memenatkan fizikal dan mental wooo .. Yelah , bayangkan yer .. Cer bayangkan .. Mata pandang ke atas .. tangan masukkan dalam poket dan bayangkan ..

“ Tidur kul 3 pagi .. Sblm tidur , update satu entri dulu untuk awal pagi .. Kemudian , jam 630 bangun solat subuh dan terus bersiap nak g antar wife sambil dukung Qhaliff .. Bayangkan tu.. Boleh ?

Pastu jam 740 pagi , gi antar wife kat Putrajaya .. Kemudian terus ke Cheras antar Qhaliff .. Pastu patah balik ke rumah yang terletak di Sepang . Cheras ke Sepang , jauh woooo .. Boleh melecet peha kalau merangkak ! Haaa.. Sapa suh merangkak kan ?

Pastu , dari Sepang patah balik ke Cheras.. Sampai rumah mak aku , sambung jaga Qhaliff dan dua lagi anak buah ! Ahaaaa .. Memang aku trauma jap laaa ..

Kul 4 petang , g Klcc  untuk settlekan job aku .. Haaa.. Kul 9 malam , baru settle wooo .. Bukan mengeluh tapi habaq kat korang .. Ingat keje blogger ni goyang kaki je kat rumah ? Perghhhh .. Kalau mau serius , inilah makan dia ! Heeee …

DSCN0337

Dan .. Aku sampai rumah kul 11 malam , aku masih belum baring dan terus update blog .. edit gambar skit .. Kang kul 2 baru tidur ! Gila eh ? Welll ..

Tu pun ada orang kata aku gunakan ilmu sihir untuk tarik orang baca blog aku ni… Hehehe ..

Kes naya sungguh aku ni !

 

Kul 4.30 dah sampai KLCC .  Event start kul 6 ptg .. G solat Asar dulu ..Shopping pon dah tadi ..

Pastu gi ke tempat event,daftar sbg media  blogger ... Dan tgk jadual .. Gile laaa .. Time maghrib baru nak launch ??

Cukup cukuplah dengan jahil aku ni ..Tinggalkan dulu majlis tu .. Gi masjid KLCC ..Lepak sini tunggu Maghrib dulu ..pastu baru g sana balik .. Sejam weh tunggu maghrib ..

Nasib baik la dibayar .. kalau tak , main ngan Qhaliff lagi best dari tgk awek bertudung pakai suar ketat ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Snow cap atau mainan anak ?

 

Di KLCC , seorang diri utk hadiri satu majlis .. Sebelum tu ,gi Parkson jap..Tgk tgk ..

Sekali ternampakkkkk..alahaii..cun la pulak snow cap North Face ni ..Murah lak tu ..

Dan , ada mainan budak yg sesuai utk Qhaliff ..hurmmm... Nak beli mana satu eh ?? Hurmmm..

Jimat,satu hal gak ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sama 'naik' la dia !!

Tak padan dgn takde gigi lagi ! Dah mula nak 'marah' bila kacau dia bermain haaa .. Tak kira laaa sapa pun termasuk aku ni bapak dia !

Kan dah kena gigit pipi tu ngan daddy dia ..huhuh..

Kena tinggal petang ni ..Daddy nak g jumpa angkasawan negara jap ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kerja gile yang tak berbaloi !

Baru isi minyak penuh semalam ! Haihh ..separuh hari yg disia siakan begitu saja ..

Awal pagi ,antar wife kat Putrajaya dari rumah aku nun di Bandar Baru Salak Tinggi ..Pastu gi Cheras ,nk antar Qhaliff kat mak aku jap sbb aku ada meeting kat umah aku jam 11.   Masa skg kul 9 lebih ..

Aku perlu patah balik ke umah aku segera .. Jangan lewat sbb dah janji ..Tapi meeting dibatalkan .. Haihhhhh ... Esok lak katanya ..

Aku dah nak sampai umah aku dah..Tergerak hati ..Cari kunci rumah ..Takde !!!

Kat wife kunci tu ! Hurmmmm ....Kena patah balik Putrajaya ..

Sampai depan opis wife .. dia turun bawaj kunci ..

" Ni kunci spare..mana ada kunci ..".  Dia kata kata ..Dan dia cari ... Ada kat kerusi  belakang ..

Ok.. aku tensen ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Hadiah Qhaliff menjelang umur 1 tahun !!

 

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa …

Gambar ketika usia 2 hari ..

Heehehe .. Lom masuk lagi laaa .. 2 April nanti baru cecah 1 tahun usianya .. Tapi ada dah yang sudi bagi hadiah untuk Qhaliff .. hehehe .. Terima kasih Mulawababyandkids !

Teruja dapat hadiah ! Setelah aku bukak kotak tu .. Tadaaaaa … Play mat !! Yearghhhh … Sangat best !! Tqqqqq …

Satu lagi play mat Qhaliff tetapi ada bezanya dengan lagi 2 tu .. Perbezaannya amat ketara dengan lagi play mat yang aku beli dan adik perempuan aku bagi .. Perbezaannya dari segi ketebalan dan juga berat. Yang ni tebal dan berat woooo .. Pijak pun rasa lembut jer.. Maknya kalau jatuh mmg tak sakit .. Huhu ..

Play mat ni sesuai untuk si kecil .. Ada dua corak . Kalau boring dah dengan satu corak tu , leh terbalikkan .. Hehehe.. Leh tukar tukar laaa.. Takde la boring tengok satu corak tu jer ..

Saiz : 130 x 200 x 1.0cm ( Lebar x Panjang x Tebal )

Ada banyak lagi coraknya. Boleh tengok di FB Mulawababyandkids

Tunggu apa lagi ? Jangan sampai ada yang lebam dahi tu sbb jatuh atas tiles atau simen ketika bermain .. Keselamatan ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI