Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 18 Mac 2013

Perubahan Qhaliff menjelang usia 1 tahun..

Yang aku dapat tangkap ialah dia dah reti marah dan berebut barang dari tangan aku ..

Kalau tak dapat ,dia berusaha merebutnya kembali ..Kalau tak, dia merengus .. Ala ala nak marah tp tak reti nak bercakap !

Sebelum dia tau bercakap , buli cukup cukup .. Dah tau , aku lak kena buli !!!

Cepat benar masa berlalu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila jiran ajak main badminton !

 

Last aku main , nun tahun 2002 rasanya ..Masa aku mengajar sementara tu .. Join rakan rakan cikgu .. Sejak tu , takde dah .. Hehehe ..

Menariknya,aku tak penah beli raket sepanjang umur hidup aku .. Yg beli pon masa aku sekolah menengah dulu.. Mak aku sponsor raket cap ayam..hehehe ..

Bila dah tua gini , baru nak main balik dgn rakan rakan jiran setaman .. Geng baru .. Kepala ngam ngam punya ..

Dan aku takde raket .. yang boleh aku offer ialah ... Raket bawah ni jer ..

Sekali raket pukul nyamuk daaaa …

Nasib baik jiran aku ada dua .. Tu pun stok raket main petang petang ngan bini punya .. Hahaha.. Boleh laaa.. Janji leh pukul ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Cepat teka Qhaliff dok tengok apa tu ??

 

 

Korang rasa-rasa , cerita apa yang dia bersungguh dok tengok tu ?? Ahaaaa.. salaah !! Salaahhh !! Salaaaahhh !! Cepat tekaa ??? Apa ? Kalau betul nak bagi apa ? Mudah jer .. Heeheheh .. Aku promote blog mereka yang betul  ! Yang paling pantas dan tepat !! Hehehehe..

Cepaat ! Qhaliff dok tengok cerita apa tuu ???

Bila boss tiada !

 

Pelbagai cara untuk menarik pelanggan dan ini antara yang unik dan confirm buat mereka yang membacanya ketawa berdekah dekah dan ada juga yang menjawab , “ Boss takde , susah la mau dapat diskaun.. “ .. Hehehehe …

Buat bloggers , jadikan ini salah satu cara untuk menarik pembaca baru ke blog anda .. Bukan cipta entri kontroversi atau murahan tetapi sesuatu yang lain dari yang lain , pastinya dari diri anda sendiri dan tiada pada orang lain !

Kalau ada yang mengaku ni gambar ni dan aku tak bagi backlink , maaf la yer .. Aku pun tak tau sebab gambar ni aku dapat dari kengkawan yang kasi kat Whatsapp aku ..

Assalamualaikum !!

 

Bapak kuat bagi salam ! Siap ketuk macam nak kasi pecah daun pintu tu haa.. Qhaliff lak dok tidur .. Berlari aku bukak pintu .. Geram menjelma !

Dan pintu rumah dibuka aku .. Ada sorang budak lelaki ala ala Yassin Senarrio , tersengeh di luar pintu gate memandang aku dengan cerianya .. Aku ingat posmen.. Sayangnya bukan .. Adeh.. Aku lak dok bizi mendownload WALKING DEAD .. Kiranya dalam mood nak layan movie gitu ..

 

“ Maaf bang , menggangu .. Saya ni nak edarkan sample shampoo .. Bla bla bla …. “

 

Alahai .. Sian pulak aku tengok budak ni .. Sempat pulak budak ni puji badan aku haaa .. Amboi , jek nampak !! Hurmmm .. Aku kata bak mai je la sample tu ..

Tapi , dia kata kena buat demo dulu .. Adehhh .. Part ni yang aku malas .. Kesian tapi aku kesian lagi diri aku sbb nanti aku terpengaruh , aku beli pastu letak stor setelah guna sekali ! Camana tu ???

Aku tolak secara baik tapi dia seolah ‘memaksa’ gak .. Siap kata petang nanti datang bila mak bapak aku balik .. Amboi .. Nampak sangat aku ni duk mak ayah ke ??? Hahahahhaa ..

Tak pe la dik .. Abang bizi .. Nak update blog .. Sebelum aku ‘terlingkup’ dan dia buang masa dok bercerita yang mana aku pon dalam keadan tak berminat nak beli apa apa , lebih baik aku tolak secara baik ..

Kesian menjelma dalam hati aku tapi apa nak buat .. inilah kehidupan .. Bukan senang nak berjaya kalau tak merasai pengalaman susah senang kehidupan ni ..

Qhaliff , pelawak di kala tensen !

 

Heehehe.. lagi org ketawa , lg la dia buat !!!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Apa pulak gigit kaki dia ?

Aku mula perasan sewaktu mandikan Qhaliff ..Terasa bengkak dibahagia  kaki dia .. Bila tgk ,merah ! Bukan satu tempat je . Ada 3 gitu ..tp yg ketara di kaki kirinya..hurmm ..

Aku suh wife letak mopiko dan tak lama kemudian bekas gigitan tu mengelembung seperti kena air panas.. Dan mlm td 'meletup' ..

Tu bekasnya .. Tak pasti apa yg gigitnya .. Semut merah ? Lipas ? Nyamuk ? Mak dia ? Yang pasti bukan aku yang dera dia !!

Tu dah semakin ok dah .. Hurmm ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI