Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 19 Mac 2013

Sabar menanti !

 

Caakkkk !!

Dah standby nak makan malam dengan papa dan mama .. Haaaa .. Ni dia yang dok panggil sendiri ! Sila rujuk entri pagi tadi yer .. hehehehe ..

Yup .. kelewatan mama Qhaliff sbb kepenatan .. Sian kan ? Itulah tanggungjawab seorang ibu yang nak berikan yang terbaik buat anaknya .. Kalau nak suruh aku masak , sahih aku kasi dia lagi best cam ayam golek rempah giling kari asam pedas punya ! Haaaa , tapi tunggu la dia besar sikit .. baru bagi ..

Ni muka dok tengok mak dia siapkan makanan .. Hehehhe .. Daddy dia bizi amik gambar dia .. lalalalala …

Setelah dia kekenyangan .. Maka , konsol tv dan tv kabinet inilah tempat mainan dia walaupun berulang kali aku melarang dan ‘mengangkutnya’ .. Penat woiii .. Abis kalori ayam aku tadi semata mata angkat dia jer .. Huhuh ..

Dan akhirnya dia tidur setelah pasang lagu boring kat dia .. Pasang lagu best , dia menari ! Kena main psikologi ngan dia .. hehehe .. Lena , baru leh update blog !

Blog Pilihan BEN ASHAARI #1/2013

 

 

Yearghhh !! Untuk pertama kalinyaaaaa aku buat promosi blog rakan blogger yang baru nak memanaskan dunia blogging .. Selamat datang !

image

Wahh .. Baru buat blog bulan ini di tahun ini.. 5 entri telah dihasilkannya dan menariknya , aku blogger pertama yang follow dia !! Tadaaaa .. hehehe..

Kenapa aku pilih dia ? Sbb aku dah kata semalam sapa yang paling tepat dan pantas , akan dapat promosi dari aku .. hehehe .. Dan rakan kita ini bagi jawapan yang tepat seperti mana yang aku kehendaki .. hehehe… Tqqqq ..

Ok .. Apa kata kita ziarah blog kawan kita ni ? Jom jom … http://rumahbatamerah.blogspot.com/

Sekejap ada ...

Sekejap lagi takde.. Bapak aku berkali pesan suh pakaikan kasut kat Qhaliff .. Masaelahnya ialaaahhh .. mcm di gambar tu laa ..Sekojap jo hilangnya haaa ..

Mak aku suh Qhaliff biasakan .. Memang biasa laa aku ..biasaa kutip kasut yg dia cabut buang .. camana tu ??

Dalam kereta pun samaaaa .. Tu nampak bekas kena geget kat kaki tuuu .. Dah surut skit haaa ..

Anak jantan..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dah pandai turun katil !!

Amboiiiii...amboii ..amboiiiii .... Dah tau dahhh diaaa .. mana blajar pun tak tau laaaa ..

Camana dia buat ? Tangan dia pegang peha aku .. bontot dia dihalakan ke lantai . Kaki diturunkan dan .. tadaaaaaa ... Selamattt !!

Kalau dulu , dia terjun jer !!! Perghhh.. tu pasal ada kes lebam haaaa .. Pasni apa la pulakkk skill baru dia ..

Dah boleh bg adik ni ...hehehe ...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Pagi , petang gym dan malam ?

 

Malam main badminton lak ! Haaaa.. Dah la lama tak main badminton .. Patutnya sengal abis badan aku ni tp aku prepare dah awal awal  .. Pekena air alkali tuuuu sebelum tidur .. Dan kesannya  ke gym untuk workout lagi pagi ni !!! Hehehe ..

Ada kawan yg minum gak selepas beli ari tu .. Katanya dia dah mudah tidur lena dan selsema dia berkurangan  sgt bila bangun pagi yang mana selama ni , dok sok sek sok sek !

Hehee.. Beli sekotak lagi aku .. Adik aku pon beli.. utk mak aku dan anak anaknya ..hurmmm .. Order banyak banyak sbb stok cepat abis ..

Kalau nak tau pasal air ni , baca kat SINI ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Gara -gara pukul 3 pagi

 

" Pa .. pa .. pa ..paaa.. " . Qhaliff kejut kejut aku ..

" Ma.. ma .. maaa .." . Kejut mak dia lak ..

Mak dia check dan berak ...Aku 'digegar' .. Jom basuh !!! Tgk jam , 3.30 pagi ... Perghhh ..Ngantuk..

Pas berak , sambung tidur .. Gaya gitu ! Lega la kot pas berak… hahaha …

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI