Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 20 Mac 2013

Gila kambing !!

 

Makan mlm , mee goreng kambing ..Dan .. heeee ... Tuuuuuuu .. perghhh .. baru kali pertama rasa lemak daging kambing .. Patut laaa ramai gilekan kambing ni haaaa ..

Aku pun dah terjebak !! Gara gara nak dptkan protein .. hahahahaha ...

Published with Blogger-droid v2.0.10

“ Pak Ngah , diam ! “

 

 

Amboi… Skang kak Dania dah jaga adik Qhaliff haaaa .. Siap sound aku skang ni wehhh !! Aku baru on laptop aku ni .. Ada bunyi sikit pastu Dania pandan aku dan bercakap seperti membisik ..

“ Pak Ngah , diammm .. Qhaliff tido tuuu .. “ ..

 

Erk .. biasanya dia yang kena sound ngan aku .. Kali ni aku lak yang kena ??? Hampeh tull …

Undi punya hal pon mau gaduh ka ?

 

Workout .. kot kot nak gaduh laki bini nak undi sapa ! Untuk anugerah bintang popular BH .. hehehe .

 

Amboi .. Ada la pulak sampai nak bergaduh laki bini pasal mengundi ? Perghhh .. Rileks laa.. Jangan sampai tahap gitu .. Bikin malu kompeni jer ..

Nak undi sapa sekali pon , tu hak memasing .. Tak perlu nak marah atau ugut cerai berai .. Tak matang sungguh pemikiran gitu .. Asalkan tau , sapa yang dia undi dah la .. Bawa berbincang elok elok .. Setelah perbincangan dilakukan , maka hak memasing .. Selebihnya , antara kita dengan Tuhan ..

Bab mengundi ni , ada yang sampai hilang kawan .. Tu semua terjadi disebabkan bila berbual , guna kepala lutut.. Akal disimpan .. Tamo guna.. Hasilnya ?? Hurmmm.. Syaitan gembira sbb jarumnya menjadi dan kita putus persahabatan ..

Aku ni , kali pertama nak mengundi .. Dulu aku yakin dengan apa yang ada tapi setelah aku rasa aku pun semakin sukar nak bernafas , maka aku pun nak buang undi .. Satu undi mampu mengubah keadaan wooo ..

Masalahnya ialah .. aku di Bandar Tun Razak , KL dan wife di Kok Lanas , Kelantan .. Sempatkah nak lari balik ngundi ? Berpisah ??? Perghhhhh .. No way !! Hahahaha ..

Sendiri jawab ..

 

Hurmm ..penat .. Saja tak minum air alkali semalam .. Nak tgk kesannya ..Dan , berbeza .. Apakah ianya cuma minda kita sendiri ? Mungkin ya ,mungkin tidak .. Tak kisahlah ..

Sama gak seperti mereka yg merokok .. Tak hisap rokok, takde idea ! Bila dah hisap berkotak ,baru mari idea ..Idea bila nak hisap lagi..

Terpulang .. kesihatan diri kita , milik kita .. Antara menyusahkan orang lain atau diri sendiri susah . Kalau kita boleh korek kubur , mandi mayat dan tanam diri sendiri , maka takde sapa nak kisah apa yg kita buat .. Jawab sendiri padaNYA nanti ..

Hak masing masing .. Hidup , cuma satu ujian utk kita pilih tempat di sana nanti ..

Gambar - FB..

Published with Blogger-droid v2.0.10

TRIBAL KURUNG PEPLUM

 

-iklan-

cover tribal hojtribal full hoj

Kami, House of Jazaba telah melancarkan design terbaru kami yang diberi nama "TRIBAL KURUNG PEPLUM" . Kami mempunyai lebih daripada 9 corak dan warna tribal untuk pilihan anda.

Material yang kami gunakan adalah BABY CREPE, nama pun baby kan so material ni mmg sangat lembut, tidak panas, washable, non-glossy dan sangat lah comfy bile dipakai.

tribal front hoj

Harga yang kami tawarkan untuk Tribal Kurung Peplum ini ialah RM 180.00 dan percuma kos penghantaran keseluruh malaysia sahaja.

Boleh layari website kami www.houseofjazaba.com untuk maklumat lanjut mengenai corak dan warna tribal atau PM kami di fanPage www.facebook.com/houseofjazaba

Bila malam menjelang ..

 

Cuba bagitau camana aku nak lena tidur ?? Bila dah lena , bangun si Qhaliff .. mulalah kejutkan aku .. Tak bangun kalo , dia main muka aku nih !!

Ni kalau tdo tepi .. Kalau tidur tengah , maunya kaki atas muka aku ! Atau atas badan aku .. Bayangkan aku himpap dia ! Malangnya setakat ni akulah yang jadi mangsanya .. huhuu ..

Nasib baik tak tidur atas katil .. Bayangkan kalau tidur atas katil dengan dia yang sesuka hati jer dok konar sana sini tanpa bagi signal ! Perghhh ..

Kecik besar kecik besar aku tgk mamat dlm gambar tuuu !!

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI