Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 25 Mac 2013

Khairul Fahmi cucuk muka ?

 

image

Bila ternampak je artikal ni , hati aku terus gelak berdekah dekah !! Sat nak gelak .. AHAHHAHAHAHHAHAHAHAH .. HAHAHAHAHAHHAHA .. Pulak ! Ada ke ? Hahahahahhahaha .. Sambung lagi .. Hahahahhahahaha ..

Hang biaq betui Apek ? Takkan kot ? Aku tak caya laaa .. Tapi kebanyakkan cerita Apek ni berakhir dengan kebenaran .. Camana tu ?

Lantak hang la Pek.. cucuk ka . nak tanam kaaaaa .. Ikut sukaaa laa.. Badan hang ! Kalau badan aku , aku tanam besi ala ala Terminator atau Wolverine jer .. Baru padan muka aku ! Hahahaha..

Belasah je laaa .. Aku malas nak baca gossip panas lagi hangat yang akhirnya jadi cerita benar .. Camana tu ? Sendiri la jawab kan ? Sapa suh jadi popular .. Aku sendiri pon orang tuduh gay dan guna sihir .. Hang apatah lagi kan ? Hehehe.. Bersabar la nooo ..

Suatu kebetulan 11:11 ?

Setiap kali aku bukak sblh malam ,mesti dapat nombor ni .. Apakah ???? Gulp ..dan ..erk .. nak citer ke tak nak eh ??? Hurmmm ..

Tak yah la..nanti korang tak leh tidur malam ..Biar aku je tak leh tidur malam .. Korang boleh tidur nyenyak ..aku berkorban dengar suara budak kecik menangis yang mana jiran sblh umah , kosong !! Er ..

Tercerita lak ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Mari membesarkan lagi otot !!

Hehehe .. dah buat keputusan .. Tambah skit lg otot kat bahagian tertentu seperti di rambut dan telinga .. hehee..

Murah je woo .. Beli kat kedai ? Mahaiii .. mintak member gym belikan ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Daddy gi dating ..

Ngan ibu  je laa .. Qhaliff duk ngan tuk eh .. Dating sambil mencari sesuap nasi utk keluarga .. huhu ..

Ni kat masjid besi .. tunggu maghrib .. Pastu gi Alamanda lak ..Baru gi Cheras utk amik Qhaliff .. Pastu patah balik ke Salak Tinggi !!

Camana laaaa tak kena servis keta tiap bulan .. huhu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Qhaliff: Sebelum dan selepas daddy ..

 

Sebelum daddy gi gym ..Dia tidur ! Balik , masih lagi tidur dia !! Dan daddy ??? Kena g servis kereta lak ..Aiyooo ..

Penat !! Petang jap lagi , gi Alamanda lak .. Ada org nak tgk abaya ..sapa mau , meh jumpa dpn MPH lepas maghrib .. Pergh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Qhaliff dan play yard ..

 

Ahaa.. ada kawan mintak pandangan aku mengenai play yard ( play pen ? )  ni dan kat mana nak dapatkan .. Harga ? Heheehe ..

Ok .. memula nak kongsi pengalaman dan cara nak bagi Qhaliff cool dalam tu ..

Hurmm .. Jangan letak baby ketika mereka dalam keadaan mood tak comel.. Kena tenangkan mereka dulu  pastu baru masuk ke dalam play yard tu.. Kita pon join samaaa masuk ..  Bagi baby selesa kemudian bila dia dah mula main sendiri baru la keluar diam diam dan kalau diorang nangis , biar je dulu ..

Kalau nangis bagai nak keluar anak tekak , maka sambunglah dukung mereka.. hehehe .. Kiranya tips tak menjadi laa .. Tapiiii ! Sediakan la mainan dalam tu .. Baru la tak boring … hehe.. Kita sendiri pon tak suka duk dalam tu.. Dan , jangan la letak untuk jangka masa yang lama.. Cukuplah untuk solat atau memasak kejap kejap ..

Play yard ni bagus untuk baby yang lom pandai berjalan.. Kalau dah pandai , bukak la pintu tu haaa.. Biar mereka rasa play yard tu cam bilik mainan mereka dan hanya dalam tu saja boleh main ..

Ok .. kat mana boleh beli ? Boleh gi tengok kat fan page AINOL MARDHIAH .. Harga ? Er ,tanya dia sendiri .. Kot la dah turun .. Kot la dah naik .. hahahaha …

Apa pun , ianya berbaloi walaupun baby tak duduk lama dalam tu.. Sekejap pun dah berbaloi ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI