Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 26 Mac 2013

Ibu .. Pulanglahhh !!!

Main ngan daddy sepanjang hari .. Pada masa sama , rindu kat ibu eh Qhaliff ! Heheheh .. Ke daddy yang rindu ? Lalalalala …

Kul 6 petang , standby depan pintu.. Tunggu ibu pulang !!

Hurm.. Hari ni Qhaliff berdua dengan daddy .. Apa daddy ajar Qhaliff ari ni ? Yeeeerr.. Kita goyangkan kepala dan pinggul .. hehehe.. Kasi ceriaaa minda skit .. Bosan ko duk umah !!

Aku pun boring gak sbb tak dapat gi gym.. Jom Qhaliff .. kita sama sama nganga depan pintu !! Tunggu untuk dibebaskan !

IBUUUUU !! PULANGKANNNN .. Eh , silap .. PULANGLAAHHHHH !!!

Yeayyyyy .. Ibu sampai daaahhh !!

 

 
 
 
Published with Blogger-droid v2.0.10

Dah tak relevan utk Qhaliff ?

 

Menjelang setahun .. Dah liat aku nak tidurkan dgn cara mendodoi .. Kalau ada buaian , senang skit ..

Lewat dia tidur pagi ni .. Biasanya dalam kul 10 pagi dia dah tidur.. Tapi hari ni , kul 2 petang baru nak lena ..

Aku try guna rocker dan bagi susu ! Dia tamoo tidur dalam rocker ! Cepat cepat dia bangun .. Akhirnya , aku guna cara penatkan dia iaitu , bermain dgn dia hingga letih ..Pastu tgk tv sat ..

Dan .. dia pun .... Zzzzzz .. Dah tak relevan dah guna rocker tu .nampaknya !

Maka aku leh dah buat kerja aku.. Ops , ada irg tanya ..Aku ni takde keje ke dok asyik update blog ? Hehehee ..


Published with Blogger-droid v2.0.10

“ Mamak !! Kensel itu roti canai !! “

 

Aku tamo makan tapi wife suruh gak aku gi tapau makanan memandangkan hari ni aku berdua je ngan Qhaliff .. Heehe.. Dia risau kang aku kelaparan .. Olololo. .. soooo sweettnyer .. Nasib baik dah nikah .. leh wat apa saja .. Kalau lom ? Telan air liur eh ? Hahahaha .. Opsss…18 sx .. ehe.. Sapa suh nikah lambat lambat , kan ?

Ok .. aku pun keluar laa dari rumah yang baru dibeli ni.. Lagi 20 tahun baru abis bayar .. hahaha .. Aku berkedut ketiak baru leh tarik nafas lega eh ? Hehehe ..

Qhaliff hanya mampu melihat aku meninggalkannya bersama ibu tersayang .. Lalalalalla .. Daddy gi dengan senang hati.. Berjalan kaki di kala matahari sedang bangkit ..

Sampai kedai mamak tu .. Aku pandang tukang buat roti canai.. Geng dia yang lain dok bizi lain pelanggan. Aku pon bersuara kat dia ..

“ Kasi saya mee goreng kambing , dua .. “ ..

Dia pandang aku tapi takde respon .. Ehh .. Dia ni pekak atau tak paham bahasa Malaysia ? India mari ka ?? Aku terus duduk di atas kerusi sambil menanti ‘waiter’ mari .. Hurmmm …

Tunggu punya tunggu punya tunggu .. Tak gak datang .. Dan tiba-tiba berlaku satu insiden depan mata aku ..

Ada sorang pekerja restoran tu datang dekat ngan tukang buat roti canai ni .. Tukang buat roti canai ni , lemparkan roti tu ke dalam pinggan tapi sayangnya tak masuk dengan tepatnya sebaliknya kena lengan pekerja tu ..

Waahhh.. Lengannya yang berbulu itu telah dihinggapi oleh roti canai itu .. Hahahahah .. Hilang terus selera aku .. Dan aku perhatikan siapakah yang akan menikmati roti canai telur itu . Confirm melazatkan .. Yelah , bayangkan dengan bulu lengan.. peluh dia lagi.. Serrrrrr.. lazatt.. Confirm tambah lagi tapi sayangnya mesti tak selazat tadi ..

Aku bangkit dan terus balik ke rumah .. Lapar pun lapar la.. Makan protein shake aku tu dah .. Malam kang je makan ! Hahahaha ..

SET KEJELITAAN SNE

 

-iklan-

Anda ingin tampil sihat dan cantik seperti Adira, Scha Alyahya, Lisa Surihani or Rita Rudaini?? anda tau rahsia mereka?? Set Kejelitaan SNE lah jawapannya...

Mereka adalah pengguna setia sne + beutskin...so ape tunggu lagi ?? Jom dapatkan set kejelitaan SNE nie pada harga promosi..pelbagai package disediakan untuk anda..

  1. PACKAGE A : SNE + FREE MEMBERSHIP + FREE POSTAGE = RM198
  2. PACKAGE B : BEUTSKIN + FREE MEMBERSHIP + FREE POSTAGE = RM210
  3. PACKAGE C : SNE + BEUTSKIN + FREE GIFT 3 SACHET EXCEL TEA + FREE MEMBERSHIP + FREE POSTAGE = RM408
  4. PACKAGE D : SNE + BEUTSKIN + SEKOTAK EXCEL TEA + FREE GIFT 5 SACHET EXCEL TEA + FREE MEMBERSHIP + FREE POSTAGE = RM408

Mana satu pilihan anda??? jom dapatkannya sekarang..Untuk Kesihatan Dalaman dan Luaran kita..

" Kecantikan Luaran akan lebih teserlah jika dalaman kite sihat can cantik"

Anda boleh juga singgah di FB PAGE saya : http://www.facebook.com/MakanBeutskinSneDapatIncome

Sms/Whatsapp 017-3898926 to order..

P/S  : COD turut disediakan di sekitar Kuala Lumpur/ Cyberjaya/Putrajaya /Taman  Equine/Kinrara/Cheras / Ampang /Shah Alam .

Menu seawal pagi ..

Heheeheh .. mmg serius balik ni .. Target , raya Aidilfitri nampak comey berbaju melayu .. Hahaha...

Protein Herbalife ni ok gak .. Dia punya fat burner pon not bad ..  cuma .. heeeee.. cuma ...heeeee...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Pinjam Qhaliff 2 hari !

 

Mak aku tanya aku .. Dia nak bawak gi Rawang .. Rumah parents aku satu lagi di sana , yg tak berpenghuni . hehehe ..

Aku suh tanya wife . Hahahahha .. Yang mana aku tau , confirm takkan dia kasi punya. Bukan je dia , aku sendiri pun susah nak lepaskan dia .. Hurmm ..

Lagi pun sian mak aku nanti .. Bukan senang nak jaga dia ni lebih lebih lagi merangkak serupa lari 100 meter olimpik punya haaa ! Lambat tangkap , sahih makan macam macam ..

Mak aku call wife .. Dan dan pening terus ! hahahahha.. Aku kata daahhh .. Aku nak bawak pon 100 kali dok tanya keadaan .. Padahal bapak dia sendiri !!

Maklumlah laaaa .. ibu …

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI