Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 4 April 2013

Gilakah dia ????

Sememangnya aku ni peminat jam .. Bila nampak jam yg bersaiz besar , pasti aku akan mintak tgk .. Tapi kawan kawan je la.. heee.. Bukan kawan , jeling dr jauh jer .. Nak skodeng brand ..

Dan tadi ..

" Bea ..cantik jam .. Tengok sat .. ". Pinta aku ..

Dia hulur dan suruh aku try .. Muat muat pergelangan tangan aku .. Cantik ! Aku pulangkan semula tetapi dia menolaknya..

"Amiklah." . Katanya.

Hah ? Aku antara percaya dengan tidak kata-katanya .. Buat lawak hindustan pulak dia nehh !!

Dan sememangnya dia bersungguh-sungguh memberikan jam tu kepada aku .. Aku menolaknya tapi dia tamo ambik ..

Errr ... Dia gilakah membuatkan aku gila ??? Lain kali aku nak tegur kereta dia cantik lak ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bangga la dia tu !!

 

Panasss !! Apahal kereta ni panas walaupun aircond dah letak no 3 !! Hurmmm .. Dan belek punya belek rupanya corong air cond belah aku ada org tutup dan dia boleh wat dek jer pastu !

Bukan kat tempat aku je dia buat gitu tp kat seat sebelah tu pun dia buat gitu ! Kalau kita betulkan semula , dia akan tutup semula .. Apa kes pun tak tau la dia ngan corong aircond tu haaaa..

Nyaris nak tukar kereta gara-gara kereta panas ! Tapi dah tau puncaa ,kenselll ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Berkahakkah Qhaliff ?

 

 

Dia tak selsema .. Tak batuk .. Tak demam tapi setiap kali menyusu , macam ada bunyi di dada dan hidungnya .. Ada yang syor bawak gi pakar dan sedut..

Hurmmm .. Lama dah rasanya .. Dari dia usia beberapa bulan. Bila tanya doktor , katanya biasa jer .. Risau tu ada gak laa.. Sbb ada kawan kata kalau biarkan leh dapat asma ..

Gi pakar eh ? Sedut ? Sian lak.. Tapi apa apa , better check dulu la kan ? Berapa kali mau check ? Heeheh.. Pakar gak eh ? Hurmmm.. Hurmm..

Tapi.. bila baca kat sini ..

Saya memang faham perasaan ibu yang menangis dan tidak sanggup melihat bayi mereka melalui prosedur tersebut. Tetapi ibu atau bapa perlu tahu, proses tersebut tidak menyakitkan ia cuma tidak selesa pada bayi dan kita sukar untuk mententeramkan bayi.

"Adakalanya juga ketika proses menyedut kahak dan hingus akan keluar bersama sedikit darah, ibu bapa jangan panik. Mereka perlu faham keadaan tersebut berlaku kerana saluran pernafasan anak terlalu sempit dan masih lembut. “.

Aiseyman …

Sian budak budak kan ? Tapi budak budak bila dah jadi remaja , ada yg lupa diri .. Belum jadi dewasa tu .. Hurmm .. Dan tua , baru nak menyesal .. Hurmm..

Diserang alergik kulit !

 

Adeh .. aku tak tau la dari mana puncanya tapi mmg parah gak .. Ni kali pertama aku kena .. Teruk gak .. Kat ketiak dan dada haa… Gara gara garu , jadi merah sangat .. Pastu bila kena air , perghhh .. pedih .. Lom kena api neraka kan ? Huuuu ..

Setelah seminggu bersabar ( sbb sebelum ni hilang bila bubuh losyen tp tidak kali ini ! ) , akhirnya tadi aku ke Klinik Keluarga cawangan Cheras .. Gara-gara Sabtu ni punya projek blog di KLCC  , kena la sihat kan ? Hurmm ..

Dan kata doktor ianya mmg alergik .. Aku suspek sbb deodrant yang aku guna .. Tak mungkin baju atau mungkin jugak sabun pada pakaian ? Hurmm.. nanti check balik ngan wife .. Ke aku semakin tua ? Hehehe..

Doktor tengok sekali je dah tau dan dia kasi ubat sapu .. Tanya aku memula , nak suntik ke tak ? Aku tanya apa kesannya.. Dia kata ngantuk skit je la.. Hurm.. aku nak try ubat sapu dulu la..

Dan dia beri lagi tips untuk ilangkan alergik selain dari ubat makan dan sapu tu.. Dia suh aku gi farmasi dan beli sabun mandi serta losyen ..

Alhamdulillah .. Lepas aku mandi gunakan sabun Oilatum dan losyen Seba Med , tanda merah tu jadi berkurangan dan tak gatal dah .. Leh gi gym dengan tenang .. hehe ..

Baru tau camana peritnya kena alergik ni .. Hehehehe .. Dulu sengih kat orang .. Skang , baru padan muka sendiri .. huhu ..

Aktiviti pagi sblm ..

 

Sblm antar wife gi kerja .. Bawak anak jenjalan .. huhu .. Pasni leh bwk g jogging lak ..

Hurm .. yg ada anak , jagalah .. Ramai yg belum ada ,teringin nak ada anak .. Hargailah mereka ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kenapa kena beli Parklon Play Mat secara online ?

 

-IKLAN-

Mickey Mouse

Picture1

“ Si isteri suka beli melalui online, tetapi suami pula suka beli belah di Shopping Complex. “

Gunakan 5  tips dibawah untuk pujuk suami anda supaya beli Parklon Play Mat di www.mulawababyandkids.com

Katakan padanya kalau beli di shopping complex nanti...

  1. Tak dapat diskaun 20%
  2. Kena bayar duit minyak kereta + tol + tiket parking..kalau online FREE DELIVERY
  3. Masa anak meragam guling2 bila nampak mainan lain, dia yang kena pujuk
  4. Mungkin saya ternampak beg tangan dan rasa nak beli......masa tu dia kena bayar * tapi Parklon Play Mat tetap nak jugak :)
  5. Boleh je..... tak jadi masalah pun, cuma highlightkan sikit nada kecewa tu masa cakap "boleh je"

Cubalah.. Kalau anda berjaya , jumpa kami di :-

Emel : mulawababyandkids@gmail.com

Facebook : www.facebook.com/Mulawababyandkids

Website: www.mulawababyandkids.com

Cacingkah dia ?

 

Memang dia gemar tidur gini dulu pastu baru dapat lena .. Seingat aku , aku pun suka tidur gitu .. hehehe .. Feeellll .. pastu bila dah lena , tak kisah dah ..

Tau tau , dah hujung katil atau kaki kat muka abang aku ! Heeeheee..

Harapnya tidak .. tapi kena gi check pakar gak nanti .. hurm... Semoga sihat sejahtera ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI