Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 16 April 2013

Melepak di Lava Grill Restaurant..

 

Yup ..bekas blogger kita dah jadi usahawan berjaya !! Dari gerai menumpang restoran mamak ,skg dah punya restoran sendiri ! Cawangan gerai pun byk dah .. Alhamdulillah .. tumpang bangga aku ..

Malam ni saja aku ajak geng Putrajaya aku gi gegar restoran yg baru bukak Sabtu lepas ..

Dan ..mereka benar benar menikmati burger bakar yg dibuat sendiri oleh tokey restoran ni , Mamu Razman..heee..

Tq bro .. nanti kami mai lagi .. Bagi sapa yang nak pi sana , sila menuju ke UPM , tapi bukan kat UPM .. pi cari Balai Polis Sri Serdang.. Ala , dekat ngan sekolah Sri Serdang pastu terusss je .. Jumpa balai polis , kat belakang tu ada bangunan kedai .. haaa.. kat area tu laaa.. Kalau tak jumpa gak , tanya la pak polisi tu.. Dia bagi burger selipar je kat hang .. hehehehe .. Guwau jerr. Jangan risau .. confirm jumpa walaupun sesat.. Pastu bedal la banyak banyak beger tu haaa… heeee…

Published with Blogger-droid v2.0.10

Respek kat ibu ibu !!

Kekadang rasa nak naik giler bila kat umah mak aku sbb dua beradik selalu bikin onar dlm umah. Si Aniq dan Dania .. Baru umur berapa tapi gaduh dah mcm org tua ..

Bila aku amuk , kesian lak kat diorg .. Menyesal pastu. Dibiarkan , takde sapa nak kesian kat aku .. hahahaha..

Tu baru 2 orang .. Yang ada 4,5 tu ?? Camanaaa la tahap kesabaran ibu tu eh.. huhu..

Aku , bakal bertambah ..Kena tambah ilmu gak ni ..huhu..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dah boleh gaduh dah skang ni !

 

Dah nak berebut tablet dah skang ni .. Adehh .. Pening dah aku .. Siap leh ketuk kepala kak Dania tu haaa.. Jangankan dia , ngan aku pon korang dah tau kan ? Siap membebel dah skang ni wehh ! Nanti aku rekod dia bebel .. Satu hari nanti dia pon leh tengok camana dia bebel dalam bahasa Jerman Selatan yang dah pupus tu ! huh ..

Best part .. Bila nak suh belajar ( guna flash card ) , dan dan ngantuk wehhh !! Tengok Upin Ipin , segar balik .. Ini tak leh jadi ni .. Bahaya ni … Hurmmm ..

MeatBall ‘ Abang Burn ‘

 

Kelmarin ada aku sekeluarga pergi makan di foodcourt Taman Dagang yang top tu .. Kat sana ada gerai burger bakar Abang Burn. Ini kali ketiga aku singgah makan burger bakar Abang Burn ..

Kali petama aku gi makan burger bakar Abang Burn ni di Nilai dan kali ni kat Taman Dagang , Ampang .. Hehehe .. Saja nak layan  produk terbaru mereka iaitu  meatball ..

Ok ,tunggu punya tunggu meatball yang diorder tu , sampai pun .. tak lama pun nak tunggu .. Dalam 10 minit je dah sampai .. Dan sewaktu order tu , aku dapati gerai mereka bersih.. Ahaa.. Satu yang mengagumkan aku .. Ramah dan mesra juga kakitangan Abang Burn .. Like !!

image

Amacam meatball yang aku order tu ? Menyelerakan tak  ? Lepas meatball sampai atas meja aku , terus aku update dalam FB , Twitter dan  juga Instagram aku .. Dan … seperti aku duga , bab makan terutama burger ni , confirm ramai bertanya .. Hehehehe ..

Sesudah selesai aku amik gambar , terus aku ‘ngap’ .. Aku bagi wife rasa .. Aku tengok raut muka dia .. Aku sambung makan lagi.. Dan lagi .. Dan lagi ..

Heheheh .. bila aku makan dan makan lagi , ia bermakna kena dengan tekak aku ! Aku tanya wife yang cerewet bab makan ni .. Apa pendapat dia ? Dia senyum .. Aku tanya dia , nak lagi tak ? Segan nak angguk dia .. Hahahah ..

Meatball Abang Burn , mmg sedap dimakan. Aku tak nak bandingkan dengan mana mana meatball yang ada dalam Malaysia tapi kehadiran meatball Abang Burn ni , menambahkan lagi kemeriahan dunia makanan segera.. Hehehehe… Sambil lepak , makan meatball pon ok apa ? Kan ?

Ada kengkawan tanya berapa harganya ? RM9.90 jer ! Ok la tu sbb ada Burn Wedges lagi .. Bukan sekadar meatball jer .. kan ? Heeee ..

image

Lepas makan meatball , aku ‘tapau’  burger bakar kambing utk mak dan adik aku nun di rumah ..

image

Buat mereka yang tercari cari di mana boleh dapatkan burger bakar Abang Burn ni , korang boleh ke fan page Abang Burn di https://www.facebook.com/abangburn  dan website , www.abangburn.com ..

image

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI