Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 17 April 2013

Qhaliff mencabar daddy !!

 

Haaaa.. amboi , tunjuk hero la dia tadi kat klinik tuu.. Berjalan terkedek kedek sana sini ..Tegur org sana sini.. Ada hatii tuu ... Tapi asyik jatuh sbb dah ngantuk ..

Ada sekali tu , ramai pakat jerit terkejut bila Qhaliff terlentang ke belakang tp tak la nangis dan aku cool je sbb lantainya bukan simen..kayu tu jaa.. lembut je..Tu aku tak kisah sangat .. Kalau simen , mmg aku follow dia berjalan ..

Tapi masalahnya dia nak berjalan jauh ..haih ..Bila tiba masa ,masuk jumpa doktor dan dia lak menangis bila tgk mak dia baring dalam bilik rawatan yg gelap tu .. hahaha ..

Pandai dah skg ... besar daah diaaa ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

7 minggu dah ..

Masa ni gak laaa Qhaliff wat hal ...cam tau tauuu jer ..

Dan ada aku tanya doktor mengenai suntikan MMR .. Katanya ... Hurmm ..sensitif gak isu ni ..heee.. Tp aku tau dah nak buat apa pasni ..

Alhamdulillah..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila dah berak ..

Tamo dah main atas tilam dia .. Tak tau la nape.. Terus gi kat lantai .. main kat situ je .. Saja nak bg petunjuk kot kat mak dia yg dia dah beraaaakkk ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila dah berak ..

Tamo dah main atas tilam dia .. Tak tau la nape.. Terus gi kat lantai .. main kat situ je .. Saja nak bg petunjuk kot kat mak dia yg dia dah beraaaakkk ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Pertandingan fotografi NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL

 

Poster Artwork

“ National Geographic Channel and Canon Singapore Pte Ltd have joined forces to inspire Asia’s youth to pursue their passion in photography. Together they have launched the highly anticipated photography competition open to youths aged between 13 and 25, called - The EOS Young Photographer Award Photography Competition. “ .

Haaa.. faham omputeh tak ni ? Tak faham , sila guna google translate .. Tak pun gi tanya cikgu kat OH MY ENGLISH tu haa.. heehehe ..  Hadiahnya ?  Yang paling menarik ialah ..

Win an all-expenses paid trip to attend a National Geographic Photography Workshop in the United States!  “

Selain dari tu , hadiahnya ialah ..

“ Canon EOS 650D digital SLR camera with an 18-55mm IS II lens for the 1st runner-up and a Canon EOS 1100D digital SLR camera with an 18-55mm IS II lens for the 2nd runner-up. “

Haaa.. tamo lagi ? Apa guna ada camera dslr tu haaa.. Aku lain laaa .. Kamera dah kena curik .. Lain la kalau Canon nak sponsor satu .. hehehehe .. Guwau jer ..

Pertandingan yang bertemakan “A Celebration of Colour”  ni terbuka buat mereka yang berusia 13 hingga 25 tahun , sahaja !! Yang dah lebih cam ayah kita tu , tak leh la. Aku nasib baik lepas .. Bulan depan baru nak cecah 14 tahun .. hehehe.. Acah je.. aku pun tak leh dah .. tua rupanya aku ni yer ..

Kalau nak tau lebih lanjut ,sila ke  www.celebrationofcolour.com ni .. Dan pertandingan ni akan tamat pada 3 Jun 2013 .. Jadi , jangan buang masa laaa ..

Sendiri cari pasal !!

 

Aku dah tutup semua jalan keluar utk elakkan dia ke dapur ! Aku tak tau laaaaa apasal suka sangat nak gi main kat dapur tu haaa padahal bapak dia ada kt sblh dia je ni ..

Gara gara nak sangat mencelah , jadi la insiden ni !!! Tau pulak cuak dia .. hahaha .. Happy lak tu bila berjaya lepaskan diri ..

Anak bapak . 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Rezeki pagi hari ..

 

Hehe.. buat baik berpada pada terutama pada jiran tetangga .. Dan jiran yg baik takkan lupa jiran jirannya ..

Alhamdulillah.. rezeki pagi hari .. Perfume ori nehh .. Jiran kasi wooo .. Terima kasih …

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dah garang dah dia!!

Pandai dah nak marah marah skang ni .. Sapa kacau dia tengok Upin Ipin , siap laaaa .. Dia tarik je tangan orang tu atau dia tarik terus je hp mahupun tab tu .. Haaaa.. Garang bebenor dah ni ..

Mesti ikut perangai jiran sebelah rumah ni ! Lupa lak .. ni gambar bersama blogger Najeeb .. Heeee… Leh jadi pak sedara angkat nehh !

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI