Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 21 April 2013

Dah berdikari anak aku ni ..

 

 

Gambar ehsan Mat Gebu @ tiffinbiru.com .. heehee.. Ni waktu gi umah dia baru baru ni ..

Dalam perbualan telefon tadi , wife tetiba gelak .. Dia cakap Qhaliff buat lawak malam tadi .. Aku tanya la nape ?

“ Boleh dia panjat sofa tu dan duduk diam kat situ pastu bukak sendiri dia punya bekas makanan yang berisi potato lenyek yang mak aku bekalkan kat dia petang tadi tu , dan makan sendiri ! Abis muka dia comot ! “..

Wife masa tu kat dapur dok amikkan air untuknya .. Dia yang dok tengok kartun , tetiba leh wat keje gitu sedangkan dia dah makan pon sebelum tu .. Mungkin sbb dia lapar balik lepas berak kot ? Hehehe ..

Sayang aku tak dapat rekodkan keletah dia tu .. Kalau tak , leh upload dalam youtube.. Kenangan pertama kali makan sendiri .. hahaha .. Dia ni mmg .. Bab makan , pantas jer .. Tapi ! Ubat skang dah susah nak makan .. Haa.. Siap kemam bibir dia .. Adeh ..

 

Boleh tlg saya tak? Gi kat SINI dan klik LIKE BEN ASHAARI

Bila kereta si isteri dilanggar !

 

Hurm .. Dapat whatsapp dari jiran meminta pertolongan. Katanya kereta isterinya dilanggar. Aku berharap tiada apa yang serius ..

Alhamdulillah .. Nasib baik takde apa apa .. Aku terus bagitau wife yang mana ketika tu aku dok bawak Qhaliff pusing taman .. Wife ok jer.. Kenapa dia terus ok ? Haaa .. Segalanya mengimbau sejarah lama..

Apakah sejarah itu ? Wife aku pernah kemalangan gak .. Dilanggar dari belakang . Masa tu dia masih bertitle tunang. Aku yang 0 pengetahuan mengenai kemalangan kereta ni , mintak tolong kawan opis aku yang sangat sangat sangat ok bila mintak tolong apa saja . Nama dia ? Haa.. Haswadi Yahya.. Aku bagitau ni sbb sampai bila bila aku terhutang banyak budi dengan dia .. heee ..

Dia , cerita banyak tarak punya .. Terus start enjin gi bawak aku ke tempat wife aku berkursus nun di Shah Alam .. Masa tu , aku tak reti memandu walaupun ada lesen ! Heeee.. Dan dari sana , terus ke balai polis Tun H.S Lee .. sbb lokasi kemalangan di Sungai Besi.

Di sana.. dialah yang tolong uruskan hinggalah selesai segalanya .. Dan kembali hantar wife ke Shah Alam dan kemudian balik ke KL .. Haaa.. Satu sen pon dia tak nak amik  bila aku hulur .. Baguskan ?

Dari situ , aku belajar .. Hari ni kita tolong orang .. Esok esok orang tolong kita.. Kita tak tau sapa kawan kita sebenarnya tapi bila berlaku sesuatu yang malang , kawan kita akan muncul .. 

Alhamdulillah .. berbalik pada jiran aku tu , segalanya dah ok cuma nak settlekan bab kereta jer. Yang penting , isteri dan keretanya okeh !

Perasan sesuatu tak ??

Apa yg korang perasan ? Heeeee ..

Boleh tlg saya tak? Gi kat SINI dan klik LIKE BEN ASHAARI

Published with Blogger-droid v2.0.10

Di SmartKids ...

Best .. meriah .. tapi tak berpeluang jalan abis sbb selangkah demi selangkah , terhenti sbb 'ditahan' oleh promoter booth .. Adehh .. penatt melayan ..

Tak sempat abis , keluar dahh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Perlukan bantuan anda ! Boleh ?

 

image

 

Boleh ? Gi kat >> https://www.facebook.com/advertlets/app_190322544333196 dan klik LIKE je ..

Hehehe .. Ketinggalan dah ni .. Terima kasih yer pada yang sudi .. Semoga Allah balas kebaikan anda tu ..

Bila dah sihat ..

 

Amik kauuu .. tak senang duduk aku dibuatnya !! Tapi , masa demam pun lebih kurang je camni ..Ni mesti ikut perangai aku nih !!

Alhamdulillah ..tadi dia gigit jari aku ..terasa gigi dia tp bila aku nak tengok ,dia tutup dengan lidah dia !

Makin berakal dia ..tau aja camana nak perdayakan ayah dia ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI