Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 23 April 2013

Berhantukah rumah itu ?

 

Hurm .. Baru-baru ni kecoh gak la kat rumah anak-anak dara tu. Aku tak tau la puncanya tapi menurut jiran aku tu , ada budak kena rasuk. Entah kena rasuk atau tekanan jiwa , wallahualam sbb dengarnya dia dah dibuang kolej 2 bulan lalu tapi takde sapa tau .. hurmm .. Datang jugak la 3 bijik kereta peronda polis awal pagi tu.. Tak silap kul 1 pagi ..

Dan aku perhati baru baru ni , sorang demi sorang keluar dari rumah tu. Aku nampak ada je kereta datang ke rumah tu dan punggah barang ..

Akhirnya , dah 4 hari rumah tu sepi tanpa penghuni .. Bila aku lalu depan rumah tu terutama malam hari , meremang bulu roma.. Samada sekadar mainan perasaan atau …

Yang pastinya , baru baru ni .. aku lalu depan rumah tu , malamnya aku mimpi seram.. Aku terjaga jam 3 pagi dan tak nak tidur dah ! Kenapa ? Bila tidur , mimpi aku tu bersambung berkali kali .. Sangatlah mengevilkan aku .. Bestnya , bila aku terjaga.. Aku terus update status pasal mimpi aku tu.. hehe .. Sat nak carik ..

Tak jumpa dah .. Tapi aku masih ingat.. Mimpi tu berkisarkan sebuah asrama yang mana belakang asrama tu terdapat sebuah rumah besar yang tak siap dan di depannya ada kawasan lapang yang ditumbuhi lalang ..

Setiap malam , mmg akan terdengar suara , bayang bayang dan adakalanya ternampak perempuan berambut panjang berdiri di tingkap sambil memegang sesuatu.

Pelajar yang dah lali dengan situasi tu sedaya upaya buat tak tau tapi akhirnya keadaan jadi kucar kacir bila ada yang dah meracau tak tentu arah.

Akhirnya bantuan pawang atau bomoh digunakan. Rupanya , di kawasan tanah lapang tu punya misteri yang dasyat ! Dikorek tanah tu , terdapat puluhan rangka manusia !

Tadaaaaa … takut tak ? Haaaa … Aku kata dah ! 3 kali bersambung wehhh .. Aku tak leh nak tidur sbb confirm sambung mimpi tu .. Grrrr…

Wife baru suh gi tapau maggie kambing .. Heee.. Aku kata esok je la makan.. Bukan pe , Qhaliff dok tidur .. Paham paham je la.. lewat sangat dah ni ..

Buat lawak la diaaa ..

 

Tadi aku ke showroom Nissan yang terletak di Presint Diplomatik , Putrajaya.. Er , aku bukan gi sorang jer je .. wife ngan Qhaliff pon ada sama .. Pakej .. hehe .. Nak usha satu kereta ni ..

Dalam dok promoter Nissan  (nama dia Danial.. Sangat membantu orangnya ) tu terangkan aku pon menyampuk .. Aku cakap dan terus cakap .. Promoter tu anggukan kepala .. Dan ,Qhaliff yg berada dlm pangkuan aku pon turut sama anggukkan kepalanya berkali kali ...hingga aku stop cakap , dia pon henti angguk ..

Wife yang tergelak kecik tgk kelakuan dia. Aku sedar kelakuan dia tu tp control macho skit ..Maklumlah ,tgh deal kereta ..kena serius ..

Promoter tu pandang je Qhaliff sambil anggukan kepalanya gak .. Hahaha .. adoiiii... Anak aku sorang nehh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kalau aku masuk MasterChef ..

 

Tu pasal aku tamo masuk ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Hasil seni mak aku ..

 

Qhaliff jd mangsa mak aku ..hahaha.. Bedak sejuk hand made okeh !! Mak aku dulu mmg suka pakai .. Ngan aku aku dulu terlibat sama kena .. Skang cucu dia lak ..

Tapi ada kebaikannya ..sejuk skit badan Qhaliff .. lenaaaa je tdoo ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ramai benar sakit perut di pagi hari !

 

 

Adoi .. sakit jiwa aku tengok .. Aku pun lambat gak .. Tapi kalau dah lambat tu , terima je la hakikat .. Nak memecut laju hingga boleh mengancam nyawa orang lain tu , melampau sungguh laaaa ..

Maaf cakap la yer .. Aku bukan nak kata lelaki ni baik sangat atau bagus sangat bila memandu tapi mmg tau dah lelaki camana bila memandu kan ? Haaa .. Yang buat aku garu kepala bila perempuan yang memandu serupa litar F1 ni !! Tengok muka dari cermin belakang , suci jer ! Tapi bersungguh nak potong kereta aku .. Padahal depan nun , kereta dok bersesak !! Nak gi mana ? Takkan semua emergency case kot ? Kot ye emergency , lain kali pasang siren kat kereta tu .. Tak de la aku nak mengumpat dalam hati ..

Nasihat … Kalau dah lambat , biar je laaa .. Baik sampai pejabat dari sampai hospital !! Redha jer .. Salahkan diri sendiri sbb tak disiplin .. haihh ..

Menariknya , bila berlaku kemalangan .. tau pulak nak teriak dan call laki time tu ! Masa memandu , tak hengat dunia langsung ! Caitt..

Setahun berapa hari punya perangai ..

 

Dah berebut makanan ngan bapak dia.. Dah pandai nak buat org ketawa .. Dan pastinya mengekor mak dia , bila dia tau mak dia ada di rumah .. Mmg meraung kalau tak nak amik dia ..

Rasuah dia dgn buah epal .. dia terus ok ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI