Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 2 Mei 2013

Obeskah Qhaliff ?

Heeheh.. satu persoalan dari seorang kenalan mengenai Qhaliff ..

Dia tak obes tp dia mungkin akan berbadan besar dan tinggi berdasarkan dr bentuk fizikal dia skang .. ikut bapak diaa.. hehee ..

Pipi dia tu mmg ikut aku masa kecik dulu .. hahahaha.. Mesti mak dia bengang jeer .. Tang elok ikut bapak ! Hahahaa..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dah tiba masanya aku bersara ??

Heee.. rasanya bila bila leh tercabut flip skrin tu .. Sebelah dah terkeluar .. Semuanya gara gara anak tersayang .. hahaha ..

Rosak kalu , aku berenti blogging .. Selamat tinggal dunia blog !! Apakah aku akan kembali ???? Beli laptop baru .. baru kembali .. hehehe ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Buat sendiri lain kali !

 

Baru balik dari terminate life insuran aku .. Memandangkan nak tambah sorang lagi  , maka aku beralah untuk kasi kat baby nanti .. Hehehe .. Satu lagi , kena cut cost skit .. Maklumlah , kos sara hidup makin tinggi .. Kang citer lebih lebih , ada jugak dok kaitkan dengan politik .. padahal mmg ada kaitan .. Ok , stop !

Memula mintak agen insuran aku tolong buatkan .. Seingat aku , aku mintak dia uruskan 2 minggu lepas ..Akhirnya dia bagitau , aku kena pergi sendiri untuk uruskan perkara tu sbb company takut agen tipu ..

Ok la .. tak kisah .. Jadi pagi tadi , aku ke Bandar Baru Puchong .. Ke company insuran terkenal tu .. Sesampai di sana , urusan sangatlah mudah .. Aku cuma perlu bagi Mykad untuk dia check di sistem .. Sedangkan agen tu suruh bawak policy bagai laaa .. Tapi tak mintak pon . Hanya dua tangantangan diturunkan , selesai !

Menariknya kan ? Aku tanya staff kat situ .. Agen tak boleh buatkan ke ? Tau apa jawapannya ? Boleh ! Aku bgtau dia yang agen aku kata tak leh .. Dia senyum jer .. Hurmm..

Sangatlah mudah dan pantas ! Tunggu agen buat kerja ? Hurm.. Ada baiknya kita sebagai pelanggan dan juga pengguna kena amik tau apa saja urusan peribadi kita yang melibatkan duit .. Silap haribulan , hurmm .. Kena tipu ..

Apa pun , agen aku tu telah melakukan tugasan dengan baik. Terima kasih .. Dan , aku dapat ilmu lagi hari ni .. hehehe .. Kalau tak buat sendiri , tak tau laa prosedurnya ..

Semakin ..

Hurmm .. hurmmm .. makin ikut perangai daddy dia yg baik tu .. Baikkkk la dpn orang .. Blkg ??? Tu diaa ..

Satu lagi .. dah dapat kaki .. betullah ckp org ,mmg penat 'mengutip' dia !!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Header baru blog BEN ASHAARI DOT COM

 

Header rrekaan blogger MAWARDI YUNUS ni tak lama dia buat .. satu malam jer .. hehehe … Bagi banyak pilihan untuk aku dan aku sukaa semua .. Mana satu yang paling best untuk aku gunakan ? Apa pendapat korang ?

Design 1 jpg

Design 2 jpg

Design 3 jpg

Design 4 copy

Hurmm.. semua ok sangat kan ? Tapi aku suka yang no .. er .. Haihhhh .. Semua ok neh !! GRrr…

Haaa.. Kalau ada yang berminat nak tukar header atau tempah header mahupun nak buat banner iklan , leh tanya pada Mawardi Yunus .. cepat sblm dia bizi ! Hehehehe .. Berbakat sangat budak nehh ! Ingat lagi cenderahati yang aku dapat tu ? Sila rujuk entri INI ..

Untuk tempahan header , sila email ke mawardiyunus@gmail.com

Selamat tinggal , sayangku !!

Tiada dah lagi Myvi di perkarangan rumah ini setelah berkhidmat hampir 5 tahun utk kami .. Penggantinya harap mampu berikan yg terbaik ..

5  tahun dah ke ?? Aku nikah bila eh ?

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI