Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 7 Mei 2013

Mee goreng kambing vs Maggie goreng kambing !

 

20130428_122301_thumb1

Sebelum itu , klik SINI utk mengetahui harga Alpha Lipid ini dengan lebih lanjut sempena Hari Ibu..

 

Haaaa … Ada kawan tanya , sedap sangat ke maggie goreng kambing tu ? Camana rupanya ? Hehehe ..

Seingat aku , maggie goreng kambing ni takde pon resepi khas. Semuanya bergantung pada masterchef restoran mamak tu sendiri.. Camana dia , aku pon tak tau ..

Kali pertama aku mintak , dia tergaru kepala .. Dia jawab tak de .. Tapi dia bijak skit .. Dia gi tanya chef .. Chef kata leh buat .. Maka dia pon buat.. Tu masa kat Presint Diplomatik , Putrajaya ..

Bila pindah kat BBST ni , aku try tanya gak .. Jawapan sama tapi apa yang berlaku pon sama gak .. Dia try buat dan akhirnya , ramai kengkawan di taman ni , gila dah maggie goreng kambing ! Hahahah ..

 

Photo

Mee goreng kambing lak camana ? Aku rasa ramai mesti dah rasa camana kan ? Tapi semuanya bergantung pada air tangan dan air peluh chef tu sendiri .. hehehe ..

Photo: Orang yg hidupnya susah tp tenang hatinya , dpt makan mee goreng kambing tapau  pon dah rasa mcm makan di hotel besar .. berbanding mereka yg hidupnya asyik menipu org lain dan dirinya sendiri , mkn di hotel besar tp takde mood .. hilang kenikmatan ketenangan hati .. 

Alhamdulillah..

Yummy terutama bila ada perisa tambahan .. Hahahahaha ..

Tak cukup besar lagi ke ??

Tak paham aku .. Kenapa budak budak suka tgk tv dkt dkt eh ???? Aku pun gitu gak dulu ..

Pelik aih .. Nak masuk dlm tv kot ? Patutlah aku berangan jadi Ultraman dulu .. hehehe ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Setelah seminggu ..

Kali pertama dia mandi ..hehe .. Siaann..Aku ingat aku nak mandikan dia tp selama ni aku mandi si Myvi , tak pernah dpt tahap kebersihan yg memuaskan .. hehe..

Antar ke butik je la ..Senang citer .. Jimat skit air dan tenaga .. hehehe .. Haaa , tp bila antar tu tgk tgk keta tu .. Jangan biar gitu je .. Kangggg ..

Kang apa ? Takde la .. td tuu .. ada sorang pekerja dia terjatuhkan kain ke lantai .. Pastu dia kutip kain tu dan terus nak sambung lap kereta ! Nasib baik aku pandang .. Dia terlupa agaknya .. Terus dia celupkan ke dalam baldi .. haihh..

Segalanya ada risiko .. huhu .. Termasuk letak gambar kereta .. hehe

Published with Blogger-droid v2.0.10

Isu perkauman lak ??

 

Wowww … terkejut aku bila aku godek status di fan page atau Twitter ! Timbul isu perkauman lak ? Camana lak leh timbul isu ni eh ?

Aku hanya mampu gelengkan kepala jer .. Tak tau nak kata apa dah .. Memalukan jer .. Kata 1Malaysia tapi ? Apasal lak leh jadi gini ? Punya la dok laung 1Malaysia ! 1Malaysia ! Tapi akhirnya ??

Aku malas nak libatkan blog aku dengan politik ni .. Cukup jer la aku luahkan di Fb .. Kang kata aku macai lak .. Tapi tak kisah la nak kata apa pun selagi mana aku percaya , apa yang aku percaya .. Jangan sampai yang mengata tu , pulang semula pada dia , dah la .. Allah ada ! Jangan lupa ..

Buat rakan rakan yang dok bising pasal perkauman tu , sila rujuk kembali bangsa kita ni .. Kita sendiri dok kalut dgn KENEGERIAN .. camana tu ?

ISLAM ada ajar ke suh beza membezakan bangsa ni ? Gi Mekah , apakah bangsa yg menjadi keutamaan ? Haihh … Kot ye pon nak ‘amuk’ , gunalah akal dulu .. Takat guna keyboard , buang masa jer .. Ramai je boleh buat zaman ni ..

Tak puashati kalu , gi je report polis .. Senang citer..

Dah tau dah !!

Dah tau dah apa yg gigit Qhaliff ..sejenis binatang mcm hama tu .. warna hitam cam lipan tu .. tapi bukan lipan ..grrr ..

Dah pecah bisanya tu tp berbekas .. grr .. perhatikan tilam dan bersihkan sblm tidur ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI