Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 9 Mei 2013

Wahai ayah dan ibu .. Jom !!!!

Serbuuuuuu !!! Hehe .. Dah plan dah ni .. Sabtu nak gi .. Dah tau nak beli apa sbb dah ada pengalaman.. Sebelum ni , tak tauu ....

Hurm .. nak ada baby ni , kena byk menyimpan .. Ni pon aku dah mula cut cost sana sini ..

Tak pe ..janji hati tenang ..ye dak ?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sukarnya dunia maya ni !

Adakalanya aku menyesal kenal dunia maya ni. Baik aku tak tau apa apa dari tahu yg buat aku stress sendirian.

Tapi dalam pada tu ,aku bersyukur kenal dunia maya ni .. Antaranya kita akan dpt kenalan yg benar benar ikhlas dan jujur .. pendptan sampingan dan mcm mcm lagi ..

Tabahkan hati ..Sabar dan teruskan usaha ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila wife 'm.c' ..

Heee.. rajin nak buat nasi lemak walaupun kurang sihat .. Selsema teruk .. Doktor kasi mc .. Mengandung , takleh makan ubat .. tu yg seksa skit .. huhu ..

Aku ? Syiok ler ..tak larat nak makan makanan yg dibeli .. Naik jemu dah ..heeee ..

Wife nak je masak ari ari tp aku tak berapa nak kasi sbb dia pregnant .. Aku masak ?

Aku bukan tak nak masak .. Tapi bila aku dah start masak , masterchef pon kasi tabik hormat kat aku .. Tu yang aku risau tuuu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sementara nak buat kerja..

 

Baru test power pagi ni .. hehe  ..

Buaian dia .. Kalau rasa nak buat kerja dgn tenang ,tidurkan dalam tu dulu atau dodoi mcm biasa... Kalau mak dia ada ,lg senang !!

Bila dah tidur ,letak dalam tu .. Lena la tidur dia ..Bantal tilam, standby dah di bawah . Namun tak leh leka..bahaya..kot nanti dia jaga , confirm merangkak keluar ..

Bila keje dah abis , baru tidurkan atas tilam semula .. Hehehe .. Tak cadang pon nak guna buaian ni berterusan .. Bila perlu sesangat jer ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kehilangan pembaca dah aku ni ?

 

Ada yang kata , jangan taksub sangat .. Ada yang kata jangan beria sangat .. Ada yang kata jangan beria sangat .. PRU dah lepas pon .. Tunggu PRU akan datang , baru berkempen !

Hurmm .. kalau aku ‘memihak disebelah sana’ mungkin mereka suka dan tak kisah .. Tapi masalahnya aku ‘memihak disebaliknya ‘ , utk kali ini .. Sebelum ni aku belah lain .. hehehe .. Mana yang aku rasa betul , aku berjalan ke arah tu .. Mudah kan ?

Ok .. Pembaca setia blog aku dah ramai lari sbb aku asyik dok post status politik di FB .. Kena ingat la .. aku ni manusia biasa jer .. Ada perasaan .. Dari dulu aku mmg post status politik .. Aku meluahkan perasaan aku secara berhemah .. Takde maki hamun pon. Sekadar ajak kengkawan berkongsi pendapat .. Tu jer.. Kalau tak suka baca , tak pe la.. Hak memasing ..

Dan perlulah tau .. Tulisan di blog aku sekarang ni takde dah pasal politik berbanding mula mula dulu .. Sekarang ni lebih pada diri aku dan anak aku ..Politik tak dapat lari dari kehidupan kita.. Kena faham tu ! Jangan ingat bila sebut BN , PR tu baru politik ! Sila google cari maksud POLITIK dalam ISLAM yer ..

Aku tamo la sampai tak larat nak merangkak , baru nak berkempen itu ini .. Bersyukurlah .. Dengan adanya rakyat yang sedar diri mengenai politik ni , kerajaan berhati hati dalam membuat keputusan .. Kalau tak ? Lu pikir la sendiri !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI