Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 10 Mei 2013

Boleh tekanan jiwa camni !

 

Blackout ??? Hahaha.. Takde kaitan la.. Kang ada ingat aku nak buat entri politik !  Hahaha .. jangan risau la.. Kalau diorang bayar aku , aku buat la.. Tak bayar , malas dah .. hahaha .. Guwau jer laaa ! Kang jadi isu laaak .. Grrr …

Sebenarnya lampu biru je nih .. Aku guna teknologi cgi untuk jadikan gitu ! Haha.. Tipu jeee.. Tuuu , effect dalam Instagram tuuu yang menyebabkan jadi gitu .. heee ..

Apa kes dengan gambar ni ? Haa.. Tuuu , dia melarikan diri dari aku ! Aku nak lap hingus dia.. Almaklumlah , selsemaaa .. Tapi tak kasi aku sentuh hidung dia ! Sayang sungguh dia kat hingus dia tu .. Haaihhh ..

Bayangkan nak letak minyak balm kat hidung dia kena peluk kuat kuat baru dapat ! Tu pun pakat sampai dua orang buat kerja ! Yang dia beria sungguh menjerit seolah macam ada orang nak rogol dia jer ! Grrrrr !

Dah buat , lepas.. tu yang dia larikan diri tu.. Kira nak selamatkan diri la konon ! Huuhh.. Ikut perangai sapa pon tak tau laaa ..

Minum kopi , anak nanti hitam ?

 

“ Bang , teringin nak kopi la … Buatkan bleh ? Abang buat sedap ! “ ..

Ayat bodek .. Aku buat kopi pon setahun sekali .. Tu yang sedap tu .. Layankan aja ..

Aku pon buat la dua cawan .. Satu cawan , satu paket kopi tu .. Hehehe.. Memang kaw kaw kaw punya .. Tak tidur la aku malam ni  Wife aku , letak 10 paket pon , kalau dia nak tidur , tidur gak !

“ Nah , bang .. Takut nak abiskan .. Nanti anak hitam .. Heeee .. “ . Kata wife dan berlalu tinggalkan aku yang dok sedap melantak biskut dicicah kopi kaw kaw itu .. Hehehe .. Bagus gak .. Aku baru plan nak buat secawan lagi .. Kensel .. Abiskan wife punya jer ..

Minum kopi boleh effect warna kulit baby dalam kandungan ? Adehhh .. Macam macam la mitos bila mengandung ni .. Ada yang percaya , ada yang geleng kepala .. hehe ..

Kalau nak anak putih , banyak minum susu ! Waaah , boleh syorkan kat kawan kawan di Afrika Utara tu .. Mana tau teringin nak anak berkulit cerah padahal mak ayah dah berkulit hitam ..

Adeh .. Er , ke betul ?

 

Dapat hot choc pon sodap kan ?

Servis pertama , 1000km !

 

 

Perghh .. baru je amik 1hb Mei ari tu .. Cukup 10 hari jer dah 1000 km .. Hahahaha .. Masak cam ni wehhh ! Huhu .. Kalau nak bagi 100,000 ?? Sekejap tuuuu .. Haihh ..

Jadi , utk 1,000 km pertama kena g servis .. Ada banyak tempat yang ‘berhampiran’ dengan aku .. Dan aku buat pilihan untuk ke servis center Nissan di Chan Sow Lin , Sg.Besi sbb adik aku dok selalu pi sana .. Katanya ok .. hurmm ..

 

Aku punya appointment kul 10.30 pagi tapi aku sampai awal .. Dalam kul 10 gitu.. Ok je diorang .. Terima je .. hehee .. Cara mereka mmg berbeza dari Perodua .. Sistematik dan sangat mudah .. Walaupun ramai pelanggan , mereka mengendalikan dengan ‘comel’ sekali .. hehe ..

Aku yang kali pertama gi sana , diterangkan segala prosuder dgn penuh ramah .. Takde nak marah atau muka tensen aihh .. Aku pon senang hati ..

Tak sampai 20 minit rasanya , segala urusan siap dan aku pulang ke rumah dgn teksi sbb Qhaliff takde orang nak jaga kat rumah mak aku tu ...

Kereta , lepas solat Jumaat aku gi  amik .. Hehehe .. Sonanggg ..Kalau tak nak balik , kat atas bangunan tu ada cafe .. hehe.. Leh lepak online kalau malas nak balik.. Lain kali , amik appointment hari Sabtu.. Nak test lepak situ .. heeee ..

Lepas solat  , aku gi .. Kereta siap .. Mereka akan antar sms untuk maklumkan kereta dah siap ..Tapi saja aku gi amik lepas solat .. takde la nak kelam kabut ..

Kesimpulan untuk pertama kali aku berurusan dengan Nissan service center di Chan Sow Lin , mmg tip top .. Nak kata sempurna sangat tu tak tapi aku leh kasi 4.5 dari 5 bintang untuk yang kali ni .. Heee..

Tolong jgn upload gambar !!

Jangan upload gambar makanan !! Kang ada yg kata anda sakit mental !! Boleh gitu ?

Hahaha.. kalau upload status politik , kata taksub .. Makanan lak leh dia kata sakit mental ?

Perghh .. aku tergolong juga la mcm ni !! Grrr .. Cer bulan Ramadhan nanti haaa.. Berapa ramai 'pesakit mental' yg perlukan rawatan ??

Haihhh ... Mcm mcm laaaa skg ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila Kpop fans mengamuk !!!

Perghhh .. takut giler aku baca .. Aku harap bila berlaku sebarang ancaman dalam negara cam di Lahad Datu tu , leh antar pasukan snipers Kpop yg diketuai oleh saudari di dalam gambar tu ..

Heeee... jangan la suka suka up status kurang cerdik .. Ikutkan aku pon frust sbb konsert dangdut dibatalkan.. tp aku cool je kan ?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Marahkan abang , isteri kena sepak !

 

Bengang giler aku dengan abang aku ! Tahap kegeraman sampai kemuncak .. Aku mmg nak tumbuk je abang aku tu gara gara .. Hurmm.. isu peribadi !

Tapi bila fikir fikirkan , dia tu abang aku .. aku bg muka tapi sayangnya dia tak nak beralah . Tetap nak provok aku supaya bergaduh dengan dia ..

Akhirnya kegeraman aku tu aku lepaskan jugak dengan bersungguh sungguh .. Tak kira dah ! Satu tendangan aku lepaskan tanpa bayang ! Pergh.. Tak sure berapa petala langit kuasa yang dilepaskan tetapi yang pasti mmg menepati sasaran !

“ Abangggg !! Adik laaaa … “. Satu jeritan disusuli tangisan budak !

Erkkkk .. Aku bukak mata ! Wife jegilkan bijik matanya ..

“ Nasib baik tak kena Qhaliff ! Kalau kenaaaa tadii .. “..

Aku pusingkan badan dan sambung tidur.. Confirm dalam nanti kena bebel !

Bila anak selsema !

 

Baru nak tidur .. Tgk citer Dragon Tiger Gate .. Hehe. Kalau tajuk di komik waktu aku muda dulu , Wira Naga ( kot ) .. Hehehe .. Memang layaaannn .. Teringat waktu tu , aku kutuk member aku kaw kaw sbb baca komik . Sekali bila aku baca .. hancuss.. Terjebak !

Qhaliff ngan mak dia , lena tidur dah .. Maknya selsema .. Rasanya dah berjangkit pada anak .. Hurm.. sian dua dua selsema .. Lom kena kat aku lagi .. huhu ..

Sok sek sok sek , si Qhaliff.. Akhirnya bangun ! Menangis.. Tak selesa hidungnya tu .. Bergegas cari ubat hidung Qhaliff yang pernah doktor bekalkan dulu ..

Tak jumpa .. Hurm.. Yang ada balm tu jer untuk legakan hidung dia jap .. Sapu je kat hidung dan dada dia .. Nak tidurkan dia , mmg makan masa balik walaupun mengantuk..

Dan aku yang dah mengantuk ni kena tunggu dua dua tidur , baru leh tidur ..

Teringat pada akhbar yang aku terbaca ptg tadi yang mana si suami belasah isterinya dengan teruk sekali akibat kejutkan dia dari tidur ! Perghh.. tidur punya pasal , manusia leh giler !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI