Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 11 Mei 2013

Demi keselamatan Qhaliff ..

 

Siap guna tali bungee jumping tu lagi haaa.. Bukan murah woiii .. Beli kat kedai hardware di Mid Valley tadi .. hehehe ..

Cukup cukup utk buaikan dia je..Bawah letak toto .. Hari tu letak atas tilam tp kali ni tak ..Kukuh berbanding hari tu ..

Bila dah lena , angkat la .. Esok nak buat keje belah siang , sonang la skit .. hehehe ..

Utk kes darurat jer ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila Qhaliff berak !

 

Baru sampai rumah . Dari awal pagi tadi keluar ke Mid Valley pastu ke rumah abang aku untuk raikan harijadi anak-anaknya .. Jauh beb .. Abis minyak penuh yang baru diisi .. Tapi tak pe laaa .. Bukan selalu .. Lagi pun harga minyak skang ni masih di tahap kemampuan lagi .. Naik pon tak kisah laa  . Memang aku kerja untuk bayar membayar ni haaa .. Ops .. berbau politik lak .. hehehe .. Cool okeh ! Cool !! Guwau jer ..

Masuk je rumah , Qhaliff mula wat ‘kerja’ .. Wife dah suspect semacam jer .. Mesti dia membuang tu .. uhuhu.. Biarkan 5 minit .. Pastu wife check ..

Ahaaa .. Confirm berak !

“Abang , tolong bang .. Penat .. “. Wife merayu dengan penuh romantik ! Huh ..

Kalau ‘aku ‘ yang dulu , confirm pakat tolak menolak punya .. Tapi sekarang ni aku fikir satu jer ..

“Kalaulah ini yang  terakhir aku bermanja dengan dia , pasti aku takkan menyesal sbb aku sempat melakukannya .. “.

Maksudnya ajal maut di tangan Tuhan .. Jadi , setiap masa tu mmg penting .. Kalau kita dok pakat malas , pastinya akan menyesal satu hari nanti bila mana kita tak gunakan masa dengan betul lebih lagi dengan orang tersayang !

Jangan sampai terjadi , baru nak menyesal !

“ Qhaliff !! Jommmmmm basuhhhh .. ".

Penat , tapi redha .. Anak aku gak tu.. hehehe ..

Bila kerajaan bagi elaun sara hidup !

" BERITA BARU DITERIMA BAIK UNTUK SEMUA)PEKELILING 001

Kerajaan bersetuju memberikan Elaun Sara Hidup (COLA) tanpa mengira pangkat dan tempat bertugas semua pekerja awam dan swasta sebanyak RM500.00 sebulan berkuatkuasa Januari 2013 bagi menampung kenaikan harga minyak dan barang-barang.

Langkah yang serupa disarankan kepada pihak swasta bagi menjamin keharmonian rakyat..

Elaun COLA ini boleh dituntut di semua Pejabat Pos dan BSN di seluruh negara mulai jam 1 pm hingga 4 pm pada setiap hari kecuali hari Jumaat, Sabtu dan Ahad serta hari-hari kelepasan am.

Kakitangan awam & swasta perlu menunjukkan kad pengenalan diri Jabatan untuk mendapatkan borang permohonan dan wang akan dibayar selepas penyerahan borang yang lengkap beserta dengan syarat2 berikut :-

1. Surat Perlantikan Kerja - Original

2. Surat Pengesahan Kerja- Original

3. Surat Akuan Majikan - (tempat terakhir masih bertugas) dan...80 penutup botol Coca-Cola... ...

Baru sesuai dengan namanya Elaun Cola !Haaaahahaha! !!!... kalau pasal duit semua mata sanggup baca sampai habis... Hehe " ..

Aku dapat ni pon dr whatsapp .. Aku senyum je baca sbb aku tak terlibat .. Aku kan suri rumah berjaya jer tapiiii ..hahahaha .. ramai kawan sudah kenaaa dan geram sama aku !!

Tunggu BRIM la ..aku nak mintak weeh !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Selipar baru Qhaliff ..

Baru sampai Mid Valley .. Plan nak ke ekspo abiskan duit utk anak kecil .. Seblum tu aku nak abiskan duit utk aku ..tp sayangnya ,Qhaliff dapat dulu !

Apa apa , anak dulu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI